Da li Vembanjama može da prestigne Marjanovića?

Francuz je dobio na visini u odnosu na poslednje merenje dok još nije bio draftovan, a s obzirom na to da je u razvoju može ići i preko najvišeg igrača lige.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia.rs
Foto: Profimedia.rs

Zvanično, Viktor Vembanjama je visok 222.25 centimetara (bez patika) što ga trenutno čini drugim najvišim igračem najjače lige na svetu.

Francuz je obavio sve neophodne preglede i merenja u novom klubu San Antoniju, izmerena mu je i visina, a ono što je zanimljivo - viši je za 1.5 centimetar u odnosu na oktobar prethodne godine kada je meren tokom Letnje lige.

Vembanjama, dakle, i dalje raste.

Što i ne treba da čudi jer je u pitanju tinejdžer. Francuz je u oktobru imao 18 godina, u međuvremenu je navršio 19 i očito da i dalje ide u visinu, daleko više nego u širinu trenutno.

Dokle će ići u visinu, to je, naravno, sve stvar prirode i genetike, odnosno rada hormona, i lako se može desiti da u nekom trenutku dostigne visinu najvišeg igrača u NBA ligi Bobana Marjanovića, prenosi ESPN.

Boban je sa 224 najviši i Vembanjami neće biti baš najjednostavnije da dobije još koji centimetar i poravna se sa gorostasom iz Boljevca.

Treći najviši igrač lige je još jedan Evropljanin, Kristaps Porzigins, koji je nedavno prešao iz Vašingtona u Boston. Letonac je visok 221 centimetar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu