I Slovenci dočekali svog NBA šampiona – Čančar dobio mural VIDEO

Nekadašnji košarkaš Mege bio je deo šampionskog sastava Denvera, nije se naigrao ali je ovenčan slavom kao i ostatak ekipe.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia.rs
Foto: Profimedia.rs

Čančar je posle burne sezone i titule šampiona sa Denverom dočekan kod kuće onako kako i dolikuje - kao svetski prvak.

Njemu je u rodnom Koperu priređen lep doček, navijači lokalnog Fudbalskog kluba su ga najviše oduševili posvetivši mu mural na jednoj trafo stanici. Vlatko je bio oduševljen, upalio je i baklju ispred velike slike sa svojim likom i natpisom "Vlatko Čančar, NBA šampion".

"I dalje nisam svestan šta smo postigli. Mislim da ću to biti tek kada stavim taj prsten na ruku", izjavio je Čančar za lokalne medije.

Inače, šampionsko prstenje igrači Denevra će dobiti tek na početku nove sezone, kao što nalaže tradicija u NBA.

Čančar je uglavnom sa klupe pratio Jokića i ostatak tima na putu do trona, Meloun mu nije pružao veću šansu u plej-ofu, doduše Slovenac je, generalno uzevši, imao solidnu sezonu iza sebe u regularnom delu takmičenja.

Znatno je napredovao u svim elementima igre.

Medijima u svojoj zemlji je opisao trenutak kada je podigao čuveni trofej "Lerija O'Brajana".

"Znao sam da je pehar težak, ali da je toliko težak...Kada sam posle na fotografijama video sebe kako držim trofej, bio sam u fazonu - vau! Teško je rečima opisati koliko je tu ljudi bilo na proslavi, to biste morali da vidite pa da vam bude jasno kolika je to masa navijača", rekao je nekadašnji igrač Mege.

Sa NBA peharom Čančar je izvanično postao najtrofejniji slovenački košarkaš svih vremena, pošto već ima osvojen Eurobasket sa reprezentacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu