Pukovnik il' pokojnik – edicija Šarlot Hornetsi

Šarlot Hornestsi ozbiljno razmišljaju da sa druge pozicije na NBA draftu izaberu Brendona Milera, preneo je Adrijan Vojnarovski.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nesporno je da zvezda Alabame zavređuje to mesto, ali je pitanje da li i na ovosezonskom izdanju drafta.

Na prvom mestu je već viđen Viktor Vembanjama, kojeg samo čudo deli od toga da obuče dres San Antonio Sparsa.

Nešto slično se mislilo i za Sterlinga "Skuta" Hendersona kada je broj dva u pitanju, ali izgleda da on ipak neće biti biran sa tog mesta.

Kako je izjavio novinar ESPN, Miler je dodatno uverio čelnike Šarlota da je on njihov izbor. Po prvi put je trenirao pred većinskim vlasnikom tima Majklom Džordanom, koji je spreman da proda tu ekipu. Možda se pojavio jer smatra da je ovo poslednja šansa da se stvari promene u jednoj od najgorih NBA franšiza.

Miler i Henderson su se po drugi put vratili u Šarlot gde su trenirali, a oba puta je bolji bio Miler. Uz to, na njegovu ruku ide i činjenica da čelnici Hornetsa ne smatraju da im treba još jedan plejmejker jer imaju Lamela Bola.

Foto: Profimedia.rs
Foto: Profimedia.rs

Tu poziciju pokriva Henderson koji je preskočio univerzitetsku košarku i iz srednje škole otišao u "Dži" ligu gde igra od 2021. godine.

Miler je krilni košarkaš, koji može da se spusti i na beka, a prošle sezone je vodio Alabamu do treće runde NCAA turnira gde ih je izbacila ekipa San Dijega.

Kako bilo, ako Šarlot zaista izabere njega pre Hendersona za nekoliko godina bi to mogao da bude jedan od najboljih ili najgorih poteza u istoriji drafta. U ovom trenutku se čini da će biti potonje.

Sa trećeg mesta bira Portland koji takođe ima sjajnog plejmejkera u vidu Demijena Lilarda, pa se tu situacija dalje komplikuje. Prema trenutnim informacijama, Portland će izabrati Hendersona ili Milera, a u trejd pregovore će ulaziti samo ukoliko iskrsne neočekivano dobra ponuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu