Jokić hteo da ga udari, on hoće da ostane u Denveru

Košarkaš Denver Nagetsa Brus Braun voleo bi da ostane u tom timu nakon osvajanja NBA šampionata.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT
EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT

Braun je u ovosezonskom plej-ofu bio "x" faktor sa klupe Nagetsa odakle je u proseku imao 12 poena, 4 skoka i 1,1 ukradenu. U sve tri kategorije je bio u Top 3 među igračima koji mečeve nisu počinjali u startnih pet.

Braun je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa Nagetsima, s tim što se on pita da li će ostati u Koloradu i u drugoj godini.

On je ove sezone zaradio 6,5 miliona, a za narednu ima igračku u vrednosti od 6,8 miliona američkih dolara.

Ukoliko to odbije, Denver bi mogao da mu ponudi startnu platu od oko 7,88 miliona dolara, što je povišica od 20 odsto u odnosu na ono što trenutno ima.

Braun je bio ključan čovek sa klupe u trijumfalnom putu Nagetsa i posle pete utakmice protiv Majamija je prokomentarisao da je konačno došlo vreme da bude plaćen koliko vredi. Ubrzo je modifikovao tu konstataciju.

"Želim da ostanem. Ovo je savršen spoj. Nije sve u novcu, on će doći. Tako da, ne brine me to trenutno", rekao je Braun.

Očekuje se da ostali timovi ponude platu u rangu od 12,2 miliona pa naviše. To u određenom scenariju može i Denver, ali teško da će to uraditi zbog prelaska granice poreza na luksuz.

S obzirom na to da je i ranije pristajao da bude plaćen manje nego što vredi, određeni NBA insajderi predviđaju da bi mogao da odigra i narednu sezonu po aktuelnom ugovoru za Denver. To bi omogućilo da kao slobodan agent 2024. godine dobije platu od 13,4 miliona.

Braun se naročito istakao u četvrtoj utakmici finala protiv Majamija kada je postigao 21 poen na 8/11 šuta iz igre. Čak 11 poena je postigao u poslednjoj deonici, a jedan šut je uspeo i da umalo inzervira Nikolu Jokića.

"Braun je imao neverovatno veče, bio je agresivan pogotovo u poslednjoj deonici. Kada je šutnuo onu trojku sa korakom unazad hteo sam da ga udarim, ali je ubacio pa sam bio srećan. On brzo uči i prihvata i to je jedna od najboljih stvari kod njega, a uz to se ne plaši pritiska", rekao je Jokić posle te utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu