Jokić: Marej je naš lider, Gordon i Braun su bili neverovatni

Košarkaš Denvera Nikola Jokić rekao je da njegov tim zasluženo pobedio Majami u četvrtoj utakmici finala NBA lige.

DPIzvor: B92
Podeli
 EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT
EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT

Denver je slavio 108:95 u Majamiju, srpski centar duel je završio sa dabl-dabl učinkom od 23 poenai 13 skokova.

"Teška utakmica kao i svaka do sada, ali ipak mislim da smo je kontrolisali većim delom osim u situacijama kada su oni imali nalete u serijama. Na sreću uspeli smo to da iskontrolišemo, način na koji smo igrali bio je dobar, ja sam zadovoljan", rekao je Jokić.

Jokić je istakao i da ekipa ne sme da se opušta.

"Ostaje nam još jedna utakmica koju treba da dobijemo. Mi smo bili u situaciji u kojoj su oni sada, tako da znamo koji im je mentalni sklop, znamo kako se osećaju, mi se nećemo se opuštati", dodao je Jokić.

Pričao je centar Denvera i o partiji Džamala Mareja.

"Mislim se da tako vidi stasavanje u njemu, bio je odličan. Jeste šutirao pet od 17 iz igre, ali nekad promašujete, nekad ubacujete. On je naš lider i mi ga pratimo", rekao je Jokić.

Jokić je izneo pohvala i na račun saigrače Erona Gordona i Brusa Brauna.

"Gordon ima svojevrsnu ulogu. On se žrtvuje zato je dobar saigrač i zato je dobio ovu utakmicu. Bio je naš najbolji košarkaš na terenu. Možda ne dobija pažnju koju zaslužuje, ali mi u timu znamo koliko nam on znači. Braun je imao neverovatno veče, bio je agresivan pogotovo u poslednjoj deonici. Kada je šutnuo onu trojku sa korakom unazad hteo sam da ga udarim, ali je ubacio pa sam bio srećan. On brzo uči i prihvata i to je jedna od najboljih stvari kod njega, a uz to se ne plaši pritiska", rekao je Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu