Igrač koji je dočekao Jokića u Denveru 2015: Verovali smo u njega

Majk Miler je od 2015. do 2017. bio član Nagetsa i sada može da kaže da je svedočio nastajanju najboljeg igrača sveta tih dana.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Miler je u karijeri igrao i za Majami, klub koji stoji Denveru pred najznačajnijim peharom. Bio je prisutan u trećem meču serije, biće i na četvrtom, i bio je idealan sagovornik medijima na temu igračkog napretka dvostrukog MVP lige.

Nikola Jokić dominira u finalu, sa 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija vodio je goste do druge pobede i brejka u Floridi.

Miler kaže da je uvek verovao da će Jokić jednog dana napraviti nešto veliko.

"Uspeh je ono što 'Džokeru' pripada. On stalno pokazuje koliko je dobar, verovali smo u njega", izjavio je Miler, prenosi RTS.

Zanimljivo da je Miler pre šest godina izjavio da "Jokić ima potencijal da bude član Kuće slavnih", na šta je Nikolu podsetio košarkaš Orlanda i "ruki" sezone Pol Bankero - u razgovoru sa našim košarkašem.

Na pomen Milera, Nikoli se izmamio osmeh na licu:

"Da, Majk me je uvek voleo i uvek mi je davao prave savete, prave reči, usmeravao me je. Kad sam došao u NBA brinuo se o meni. Imamo sjajan odnos. Terao me je da radim razne stvari, ali one dobre, ne loše. On je sjajna osoba, neko na koga možeš da se ugledaš", biranim rečima pričao je Nikola o Mileru.

Verovatno najpoznatiji NBA insajder i višedecenijski novinar Adrijan Vojnarovski uviđa značaj Srbije u istoriji košarke.

"Srbija je proizvela neke od najboljih igrača na svetu. Jedna od reprezentacija koje je najelpše gledati. Kad mislite o Srbiji, mislite na košarku", rekao je Vojnarovski u razovoru sa izveštačem RTS u Majamiju.

Četvrti duel NBA finala je u noći između petka i subote (02:30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu