Silver potvrdio: Kreće NBA Kup

Po ugledu na fudbalski svet i najjača košarkaška liga na svetu bi uskoro trebalo da ima takmičenje za drugi trofej u sezoni.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nije novost da čelnici NBA lige iz godine u godinu teže da unesu dodatnu draž takmičenju koje vode (što im je i u opisu posla) te su u tom cilju već osmislili nešto što do sada nije viđeno u okvirima najjače košarkaške lige na svetu – Kup takmičenje.

Po ugledu na većinu fudbalskih liga na svetu i NBA bi trebalo, već od naredne sezone, potvrdio je komesar takmičenja Adam Silver.

Ideja je da se u jednom delu sezone (plan je da to bude pre nove godine) timovi takmiče za Kup trofej, s tim da bi im se pobede u tom delu sezone vrednovale i za ligaški deo kao i do sada. Jedina razlika bi bila u tome što bi sa svakom pobedom od momenta kada krene Kup, ostvarivali plasman u samu završnicu, za Kup pehar.

"Ekipe se ne bi borile samo za taj novi trofej, pošto bi se igralo u jeku sezone i svaka pobeda bi se računala kao i do sada", pojasnio je Silver.

Da bi mediji i javnost lakše razumeli koncept novog takmičenja u okviru NBA, Silver je rekao da je sve je maltene isto kao i svako Kup takmičenje koje postoji u fudbalskim ligama.

Najbolje ekipe bi na kraju igrale finalni turnir na neutralnom terenu.

"Najbolja četiri tima bi igrala za trofej na neutralnoj lokaciji koja još uvek nije određena. Trofej koji će dobiti pobednik je drugačiji je od onog koji se dodeljuje šampionu čitave lige
", dodao je prvi čovek NBA lige.

Silver je takođe kazao da će pobednici biti nagrađeni i novčanim iznosom te će svakom timu i taj faktor biti motivacija da maksimalno pristupe ovom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu