Izjava koja je dovela do svađe: Jokić je najbolji jer nema Embida i Janisa protiv sebe

Žustra rasprava se povela u studiiju američke stanice na pitanje "svih pitanja" koje, za mnoge, odavno nije pitanje - da li je Nikola Jokić najbolji na svetu?

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia.rs
Foto: Profimedia.rs

Reč je data analitičaru ove televizije Riku Bučeru koji je - na šta je i podsetio gledoce voditelj - jedan od 100 novinara koji svake godine daje glas igraču za kojeg misli da zaslužuje da ponesu MVP trofej.

Njegov stav je prilično iznenadio sve u studiju kada mu je postavljeno pitanje "da li je Jokić ove sezone dokazao da je najbolji na svetu".

Usledio je uzdah i dug i slojevit odgovor Rika Bučera.

"Neću imati zamerke ako neko kaže da on zaista jeste najbolji. Ali problem koji ovde postoji, koji ja mislim da je problem, je što Jokić protiv sebe nema konkurenciju u plej-ofu. Nema Janisa, nema Embida - dakle njegovi najveći konkurenti nisu tu da se ogleda protiv njih", konstatacija je Bučera.

On takođe kaže da Jokić uz sebe ima bolji Denver nego što je imao prethodnih sezona, bolje saigrače oličene u Gordonu i Mareju, i dodaje:

"Lako je konstatovati da je najbolji u konkurenciji igrača protiv kojih igra trenutno", rekao je i podsetio da je Embid u jedinom duelu protiv Jokića ove sezone ubacio 50 poena.

Usledio je kontraargument Bučerovog sagovornika, sa kojim su se troje sagovornika u studiju saglasili, jeste da "Jokić čini saigrače boljim, a ne da je on bolji zbog njih".

Rasparava se rasplamsala pole toga. Reč je dobio Bučer:

"Moramo da odvojimo "najuspešniji" od "najboljeg". Ako kažemo, najbolji individualac onda se tu stvara debata da li je bolji Janis, Embid ili Jokić. Zašto izjednačavamo Jokićeve MVP nagrade sa ovim? Nikola je pokazao da može da ostvari tripl-dablove koji imaju smisla, dakle ne samo tripl-dablove. Znam da će 99 posto ljudi da se saglasi sa vama: "Nikola Jokić će osvojiti titulu, da će odigrati najbolje u plej-ofu, on je dvostruki MVP. Kako onda možeš da kažeš da nije najbolji na svetu?" Ja samo kažem da ostali košarkaši nisu imali priliku koju je dobio Jokić", istakao je Bučer i ostavio ostale kolege u studiju zatečene.

Potom je nastavio:

"Oni su se povređivali. Igrali su sa slabijim timovima. Da li Jokiću da dam sve zasluge?"

Kolege su pitale Bučera ko igra bolje od Jokića.

"Sada? Niko. On je najbolji košarkaš u plej ofu", priznao je.

Nizala su se pitanja "isprovociranih" kolega, pa se koleginica Džoj Tejlor nadovezala: "Da li Nikola ima ol-star saigrače?"

"Pa, nema. Ali, to su glasači. Zar ne mislite da Marej ne igra kao ol - star", odgovorio je nesigurno i pokrenuo polemiku u studiju.

Na samom kraju, Šejdi Mekkoj je upitao ko je u poslednje tri godine bio najbolji košarkaš u NBA ligi.

"Ne mislim da je to jedan igrač. Janis je jedan, Embid je jedan od njih ove sezone, Kevin Durent je bio...", nastavio je Bučer bez pominjanja Jokića, a onda ga je Šejdi Mekkoj prekinuo.

"Pogrešno! Najbolji košarkaš poslednje tri godine je Nikola Jokić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu