Meloun: Jokića ne zanima statistika

Trener Denvera Majk Meloun dao je svoje utiske posle pobede svog tima protiv Majamija u prvoj utakmici finala NBA lige.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/BOB PEARSON
EPA-EFE/BOB PEARSON

On se osvrnuo na igre Nikole Jokića na prvoj utakmici, gde je srpski centar upisao novi trip-dabl.

"Nije ni pogledao statistiku kada je ušao u svlačionicu. Nikolu ne zanima statistika, samo mu je bitno što smo poveli 1:0 protiv Majamija u finalu" reako je Meloun.

Denver je tako nastavio tradiciju da pobeđuje na svom terenu, dok je sa druge strane prekinuo seriju Majamija, koji nikada do sada u plej-ofu nije poražen u prvoj utakmici.

"Uvek su do sada pobeđivali prvi meč serije i tako pronalazili ritam. Za nas je vrlo bitno da sačuvamo prednost domaćeg terena. Do sada nismo izgubili meč na našem terenu, a znam da nas čeka još teži meč u nedelju".

Ponovo je Meloun pričao o igri Nikole Jokića na utakmici, gde je u prvom poluvremenu imao samo tri šuta, i deset asistencija.

"To je Nikola Jokić. Nikada ne forsira. Pokušali su da ga spreče da postiže poene, ali je on rešio da razigra tim i to je njegova igra. Uvek igra na pravi način i svi oko njega su bolji. Uživa u asistencijama. Svi shvatamo da nam je Nikola potreban da bismo pobeđivali", smatra Meloun.

Pričao je trener Denvera i o igri Džamala Mareja i Erona Gordona koji je odigrao sjajno u odbrani.

"Eron Gordon je postavio ton utakmice. Često to radi ove sezone. Takođe, igrao je izvanredno u odbrani. Zaustavio je Džimija Batlera koji je jedan od najboljih igrača u NBA ligi", zaključio je trener Denvera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 56 sledeca idi na stranu