Andrej Stojaković izabran za prestižnu utakmicu

Andrej Stojaković, sin Predraga Stojakovića, nastupiće na predstojećem "Ol Amerikan" meču.

Izvor: B92
Podeli

Andrej Stojaković igra na poziciji krila, visok je 201 centimetar i mnogi mu prognoziraju obećavajuću karijeru.

U pitanju je revijalni meč najboljih igrača iz amerčkih srednjih škola, nešto poput "Ol-star" meča u NBA. Na ovim mečevima su igrali brojni košarkaši koji su kasnije napravili velike karijere u najjačoj ligi sveta. Dovoljno je izdvojiti imena Majkla Džordana, Medžika Džonsona ili Kobija Brajanta.

Pored njega, tu je još jedan sin čuvenog NBA košarkaša. U pitanju je Broni Džejms, sin Lebrona koji ovih dana pokušava da obori rekord Karima Abdula Džabara po broju postignutih poena.

Podsetimo, ranije je Dragan Tarlać, direktor naše reprezentacije, rekao da se sa Andrejevim ocem razgovara o tome da on nastupa za Srbiju.

"Razgovaram sa Peđom o tome razgovaramo od njegovog rođenja. Ništa to ne menja, to je odluka koja treba da dođe od deteta. Gde se oseća najbliže, najtoplije, kao što je došlo od Tristana. Maksimum je učinjen sa naše strane, ali ne možemo da kažemo da će Peđa preseći. Dete mora da odluči, a roditelj je tu da ga podrži.", rekao je Tarlać tada.

Mlađi Stojaković će nastaviti sa razvojem u NCAA ligi, nakon što je odabra Stenford. Mogao da odabere elitne univerzitete poput UCLA, Teksasa i Oregona koje je stavio u razmatranje, a znalo se i ranije da je imao ponude Djuka i Kentakija.

Andrej je u srednjoj školi imao prosek od 25,3 poena, 9,3 skoka i 1,4 ukradenih lopti po meču. Šutirao je 49 odsto iz igre, od čega 40 odsto za tri, a 80 odsto sa linije za slobodna bacanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Šta uradi ovo, Hardene? VIDEO

Meč između Filadelfije i Denvera jeste obeležio Džoel Embid sa 47 poena u duelu protiv Novaka Đokovića, ali jeste i Džejms Harden potezom iz drugog poluvremena.

NBA nedelja 29.01. 10:45 -> 11:25 Komentara: 9
prethodna strana 1 / 44 sledeca idi na stranu