Ludnica: Jokić ubacio 33 – Marej uz zvuk sirene "ugasio" Portland VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Portland Trejlblejzerse rezultatom 121:120 u noći iza nas.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Steve Dykes
Foto: Tanjug/AP Photo/Steve Dykes

Kakva drama, kakav haos i kakva spektakularna utakmica u Moda centru u Oregonu gde je Denver u poslednjoj sekundi odneo pobedu.

Džamal Marej je trojkom uz zvuk sirene sa levih 45 stepeni pri vođstvu Portlanda nad Denverom 120:118 srušio Blejzerse i prekinuo niz od tri poraza.

Denver je do 15. pobede u sezoni stigao u ovoj neverovatnoj završnici jer je prvo Dejmijan Lilard devet sekundi pre kraja pogodio trojku za vodjstvo Portlanda 120:118, a potom je 0,9 sekundi pre kraja Džamal Marej trojkom doneo pobedu Nagetsima.

Marej je meč završio sa 21 poenom, 5 skokova i 8 asistencija, ali je srpski reprezentativac Nikola Jokić još jednom bio najefikasniji igrač Denvera sa 33 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

Eron Gordon se istakao sa 20 poena i 5 skokova, 13 poena uz 5 skokova i 4 asistencije je bio učinak Bounsa Hajlenda, a Brus Braun je susret okončao sa 10 postignutih poena.

U redovima Portlanda videli smo Lilarda sa 40 poena, 4 skoka i 12 asistencija, čija "brutalna" partija ostaje u senci poraza uz zvuk sirene. Ispratili su ga Jusuf Nurkić sa 21 poenom i 9 skokova, Džeremi Grent sa 18 i Džoš Hart sa 12 poena.

Jokić je već u prvoj četvrtini ubacio 12 poena i uhvatio 5 skokova, čime je nagovestio još jednu partiju sa 30 i više poena, a ovo mu je bila treća uzastopna sa takvim učinkom.

Nije Denver mogao da stekne neku osetniju prednost pa se Portland uspešno vraćao, a interesantno je da je sve do treće četvrtine gledana rezultatska klackalica da bi na krilima Lilarda Portland pobegao na dvocifrenu prednost.

Malo po malo, koš po koš i vraćali su se Nagetsi. Jokić je znao da neutrališe Nurkića koji je opet odigrao jako dobro, a treba istaći i da su falili poeni Enfernija Sajmonsa koji je iz igre šutirao tek 2 od 11.

Portlandova prednost se istopila, pa serijom 8:0 uz poene Jokića na 6:33 do kraja Denver stiže i do preokreta, ali je sve do poslednjih momenata Portland vodio da bi ih stigla trojka uz zvuk sirene u režiji Džamala Mareja.

Košarkaši Majami Hita su na svom terenu bili bolji od Los Anđeles Klipersa rezultatom 115:110 u noći iza nas.

Majamiju ne ide baš najbolje u ovim momentima, ovo im je tek druga pobeda na poslednjih pet susreta i sa negativnim skorom 12-14 nalaze se na desetoj poziciji na Istoku.

Što se tiče Klipersa, ovo im je četvrti poraz na poslednjih pet mečeva i drugi uzastopni, a opet su igrali bez Kavaja Lenarda i opet su igrali neizvesnu završnicu i mogli do pobede, ali nisu uspeli.

Bem Adebajo je bio najbolji strelac u pobedničkom timu pošto je ubacio 31 poen uz 10 skokova, ali je meč prelomio Džimi Batler koji je postigao 26 poena, ali i poslednjih osam poena za Majami na utakmici.

Tajler Hiro je dodao 19, a Kejleb Martin 17 poena za Majami, dok srpski košarkaš Nikola Jović nije igrao.

U redovima Klipersa najbolji je bio Pol Džordž sa 29 poena uz 8 skokova i 7 asistencija, dok je Redži Džekson dodao 20 poena uz 4 skoka i 3 asistencije, a Nikolas Batum i Markus Moris dali su po 11 poena.

San Antonio je prekinuo niz od čak 11 poraza pošto je na svom terenu slavio protiv Hjustona sa 118:109 za veliko slavlje u Alamu.

Keldon Džonson je bio najzaslužniji za to i igrao prosto neverovatno.

Upravo on je "izazvao" preokret tako što je pogodio svojih prvih devet šuteva i prve tri trojke i pomogao San Antoniju da pobedi prvi put od 11. novembra, čime je okončan drugi najlošiji niz u istoriji ovog tima.

Keldon Džonson je i bio najefikasniji pojedinac sa 32 poena, Tre Džons je dodao 26, a Ričardson i Mekdermot po 12, a Romeo Lengford 11 uz 4 skoka i 5 asistencija, dok su dvocifreni još bili Čarls Basi i Zek Kolins sa po 10 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

U Hjustonu je najefikasniji bio ruki Džabari Smit sa 23 ubačena poena, Alperen Šengun je imao 16 i 11 skokova, Džejlen Grin i Erik Gordon po 14, a Kevin Porter Džunior 12 poena, 3 skoka i 4 asistencije.

NBA, rezultati:

Majami – LA Klipers 115:110
San Antonio – Hjuston 118:109
Portland – Denver 120:121

Пласман обезедио Sofascore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 35 sledeca idi na stranu