Jokića skok delio od novog tripl-dabla

Košarkaši Denvera pobedili su Hjuston sa 120:100 i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu u NBA ligi.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Srpski centar Nikola Jokić je za 27 minuta imao 17 poena (7/9 iz igre, 2/3 trojke) i 12 asistencija, od kojih je 10 dodavanja imao u prvom poluvremenu.

Takođe, Jokić je u utakmici imao i devet skokova, te po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Najefikasniji u ekipi Denvera bili su Džamal Marej sa 26 poena, Aron Gordon sa 20 poena i šest skokova i Brus Braun sa 18 poena.

U ekipi Hjustona Kevin Porter postigao je 23 poena, uz šest skokova i pet asistencija, Alpren Šengun dodao je 18 poena i 11 skokova, a Džejlen Grin 16 poena.

Srpski centar Boban Marjanović nije igrao.

Nagetsi su već u prvom poluvremenu izgradili rezultat za pobedu, vodili su 74:47, iako je Jokić šutirao samo dva puta u tom delu meča.

Veći deo igre je proveo asistirajući Mareju i ostalim "otvorenim" saigračima za lagane koševe.

"Mislim da je do mog povratka u formu. On me čekao na povratni pas ili skrin. Od prve utakmice do danas vidi se napredak", objasnio je Marej sve bolju saradnju sa Jokićem otkako se vratio na teren posle operacije kolena.

A od brojnih Jokićevih asistencija posebno se izdvaja ona kada je mora da skoči da dohvati dodavanje Kentevijusa Koldvel-Poupa koje je išlo ka njemu pred koš Hjustona, a onda bez prave ravnoteže vratio loptu iza leđa za zakucavanje Brauna.

"Mislio sam da me nije video", rekao je Braun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 35 sledeca idi na stranu