Sedma uzastopna pobeda Atlante, Bogdanović dvocifren

Košarkaši Atlanta Hoksa pobedili su Los Anđeles Lejkerse rezultatom 129:121 u nedelju uveče.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

NBA, nedelja:
Atlanta Hoks – Los Anđeles Lejkers 129:121 (34:33, 28:38, 29:30, 38:20)
Hala: Stejt Farm Arena
Sudije: Toni Braders, Karl Lejn, Džon Batler

Reklo bi se idealan termin za srpske gledaoce, košarkaški meč Atlanta Hoksa u kojima igra Bogdan Bogdanović i na drugoj strani Los Anđeles Lejkersa.

Hoksi su posle dosta muke i "milion" poena uspeli da pobede Lejkerse u pravom "revolveraškom obračunu" uz solidnu partiju srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića.

On je u prvom poluvremenu imao 3 poena za 12 minuta, a onda se u drugom poluvremenu razigrao, tačnije početkom četvrte i meč završio sa 10 poena, 6 skokova, 3 asistencije i po 1 ukradenom i izgubljenom loptom.

Lejkersi su opet bili oslabljeni, bez najboljeg igrača Lebrona Džejmsa koji zbog problema sa povredom kolena propušta treću uzastopnu utakmicu svog tima.

Duel Hoksa i Lejkersa je bio pun uzbuđenja, kao što je već rečeno palo je mnogo poena čak 250, a ono što je ovdašnjoj publici bitno tim za koji nastupa srpski košarkaš ostvario je pobedu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.
Foto: Tanjug/AP Photo/Hakim Wright Sr.

Nije od starta delovalo da će biti tako jer su Lejkersi bili bolje raspoloženi, najviše zahvaljujući Maliku Monku i Entoniju Dejvisu, dvojici bivših studenata Kentakija i učenika Džona Kaliparija.

Hoksi su na kraju prvog kvartala imali 34:33, Bogdanović je ubacio 3 poena za 12 minuta, a onda u drugoj deonici kreće "gaženje" i Lejkersi dvocifrenom razlikom to dobijaju za 71:62 na poluvremenu.

U nastavku, videli smo sve više i više problema Lejkersa, ali su oni suvereno držali svoje dvocifreno vođstvo, da bi se u poslednjoj deonici sve promenilo.

Napokon je Bogdan Bogdanović zaigrao kako treba, Onjeka Okongvu je bio veliki problem za Lejkerse, a ni Tre Jang ni Džon Kolins ih nisu štedeli. Pokušavao je Dejvis, Monk i Vestbruk su takođe pogađali, kao i Karmelo Entoni, ali je sve bilo kratkog daha.

Najefikasniji je bio Tre Jang sa 36 poena, 5 skokova i 12 asistencija uz 6 izgubljenih lopti, 20 poena i 11 skokova za Džona Kolinsa, 16 Okongvua, 15 Kapele, a 10 Bogdana Bogdanovića.

U redovima Lejkersa, možda i meč karijere Malika Monka i čak 33 poena, 10 skokova, 5 asistencija, 27 poena Entonija Dejvisa, 20 Rasela Vestbruka uz 7 skokova i 12 asistencija, 11 Karmela Entonija i 10 Stenlija Džonsona.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Da li je Kari u problemu?

Stef Kari šutira jako loše u poslednje vreme, a ESPN se pita da li je to znak da je u problemima kako on tako i Golden Stejt Voriorsi.

NBA subota 29.01. 18:25 -> 19:15 Komentara: 52
prethodna strana 1 / 64 sledeca idi na stranu