Smenjeno rukovodstvo VSS

Veslački savez Srbije (VSS) smenio je kompletno rukovodstvo na čelu sa dosadašnjim predsednikom Miljanom Popovićem, nakon večerašnje vandredne sednice skupštine

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic
Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Pored Popovića smenjeni su i predsednik Izvršnog odbora Dušan Kovačević, generalni sekretat Vladimir Antić i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora.

"Vanredna sednica sazvana je na osnovu pisanog zahteva više od jedne trećine redovnih članova Skupštine (VK Partizan, VK Sava, VK Danubius 1885, VK Begej 1883, VK Čurug, VK Tamiš i NSK Liman), a koji su nezadovoljni radom dosadašnjeg rukovodstva i pod teretom brojnih problema koji su okupirali srpsko veslanje, zahtevali temeljite promene u Veslačkom savezu Srbije", navodi se u saopštenju Saveza.

U saopštenju se dodaje da dosadašnji predsednik nije želeo da započne sednicu, nakon verifikacije ovlašćenih predstavnika klubova, zbog čega je grupa od 11 klubova (više od polovine članova VSS-a) odlučila da sednica bude održana na drugoj lokaciji.

"Većinom glasova prisutnih članova VSS, doneta je odluka da se van snage stave izmene i dopune važećeg Statuta koji je u suprotnosti sa odredbama Zakona o sportu, a nakon toga dužnosti su razrešeni predsednik, potpredsednici, generalni sekretar i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Veslačkog saveza Srbije", navodi se.

Izborna sednica zakazana je za 22. april, a ceo proces će voditi Izborna komisija na čelu sa nekadašnjim veslačem Crvene zvezde Aleksandrom Jovanovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.