Mijailović za B92.net o licenci Evrokupa i Đorđeviću

U evropskoj košarkaškoj javnosti se pojavila informacija da će Partizan dobiti trogodišnju licencu za učešće u Evrokupu.

MT/SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Partizan dobija trogodišnju licencu Evrokupa

Tim povodom je redakcija B92.net kontaktirala predsednika KK Partizan Ostoju Mijailovića koji nam je rekao više detalja o informacijama koje je prvi objavio "Eurohoops".

To, za sada, još uvek nije potvrđena vest iz ULEB-a, ali jeste da će doći do promena u tom takmičenju.

"Tačno je da je najavljeno da ULEB menja format takmičenja. Da li će Partizanu biti ponuđen "vajld karad" to ne zavisi od nas. Mi smo postavili sistem koji klubu garantuje održivost u najvišem evropskom takmičenju, a problemi sa koronom su svima pomrsili planove, samim tim i nama", rekao je Mijailović i dodao:

"Ono što je izvesno da će sledeće košarkaske sezone Eurokup biti značajno jače takmičenje od ove sezone. Ono u šta sam siguran da nas nije zadesila ova pošast, Partizan bi uveliko igrao ligu koju je igrao skoro deceniju i po, čak i bio njen osvajač", istakao je Mijajlović za B92.net.

Takođe, u srpskim medijima se pojavila eventualna mogućnost da bi Aleksandar Đorđević od sledeće sezone mogao da bude novi trener kluba čija je legenda.

Predsednika KK Partizan smo takođe pitali da to potvrdi ili demantuje, ali... "O tome stvarno ne mogu jos da govorim. O Saletu svakako sve najbolje", kratko je poručio Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.