Anemični Partizan "pregažen" u Parizu

Košarkaši Partizana glatko su poraženi rezultatom 79:62 od Metropolitana u drugom meču Top 16 faze Evrokupa.

SNIzvor: B92
Podeli
foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto
foto: Miroslav Todorovic/Starsportphoto

Evrokup, Top 16:
Metropolitan – Partizan 79:62 (22:11, 16:19, 23:16, 18:16)
Hala: Marsel Serdan
Sudije: Koromilas, Alijaga, Klivaz

Metropolitan je u prvom kolu savladao Lokomotivu na iznenađenje svih, a u drugom kolu su ubedljivo savladali Partizan.

Utakmica je počela jako slabo, videli smo dosta veliki broj promašaja I faulova, a jako mali broj koševa, pa je posle pet minuta Metropolitan vodio rezultatom 7:4.

Metropolitan: Stol 5, Konate 5, Mišino 16, Ros 13, Sako 2, Pino 4, Gudvin 9, Braun 6, Čikoko 4, Halilović 15

Partizan: Mika, Miler-Mekintajer 14, Zagorac 14, Pejdž 7, Dangubić, Jaramaz 2, Veličković, Perkins 5, Janković, Tomas 7, Trifunović, Mozli 13

Nakon toga je domaći tim uspeo da poveže nekoliko dobrih napada, dok Partizan to nije uspevao i usled velikog broja loših rešenja ubacio samo 11 poena u prvoj deonici, a primio je 22.

Druga četvrtina se nije previse razlikovala od prve. Metropolitan je bio tim koji je vodio glavnu reč, čak su stigli i do dvocifrenog vođstva, kada je pogodio Mišino preko Zagorca za 33:22.

Rašon Tomas je pogodio iz reketa, nagovestio buđenje Partizana i potom smo videli snažno zakucavanje Vila Mozlija, pa je smanjeno na 35:30.

Ipak, nisu uspeli da održe zaostatak od dva poseda, primili su još neke poene, a Mekintajer je zakasnio sa izbačajem uz zvuk sirene i na poluvremenu je bilo 38:30 za Metropolitan.

Nisu se crno-beli proslavili ni u drugom poluvremenu, umesto da smanje zaostatak za Metropolitanom, oni su doživeli ubedljiviji poraz nego što su i očekivali.

Ponovo je sporo bilo otvaranje treće četvrtine, a veoma brzo su domaći košarkaši došli do dvocifrene prednosti, iako je Sašo Filipovski zvao tajm aut nakon prvog napada...

Mučio se Partizan da bi u poslednji kvartal ušao sa zaostatkom od 15 poena, kada je na semaforu stajalo 61:46. Četvrta četvrtina započeta je serijom Metropolitana od 6:0 i samo se čekalo kojim će rezultatom Partizan izgubiti.

Anemična igra crno-belih, jedna od najlošijih partija ove sezone i čisto da poraz ne bude bio 20 razlike postarao se Kodi Miler-Mekintajer koji je pogodio šut za tri poena uz zvuk sirene za 79:62.

David Mišino sa 16 poena je bio najefikasniji, 15 je dodao Halilović, a 13 Ros. U redovima Partizana, po 14 su imali Mekintajer i Zagorac, dok je Vil Mozli postigao 13 poena.

Utakmicu ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.