"EL kaže nema poklona, a čime je Zenit više zadužio košarku od Partizana?"

Božidar Maljković, proslavljeni trener, kaže da bi bilo džentlemenski da su Partizan i Virtus iz Bolonje dobili poziv Evrolige kao najbolji klubovi Evrokupa.

PTIzvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

* Čović: Ništa nikome nije poklonjeno, niti uzeto

Evroliga je u ponedeljak donela odluku o okončanju sezone koja će praktično biti nastavljena 1. oktobra.

"Očekivana odluka. Mislim da je dobra, najzad se razmišlja o zdravlju košarkaša", rekao je Boža Maljković u Jutarnjem programu TV Prva.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije kaže da ovaj region zaslužuje dva evroligaša.

"Nezavisno od ove situacije. Rođen sam u Jugoslaviji, ovde sam razvijao svoju karijeru, sticao sam prijateljstva, pratio sam velike rezultate ljudi pre mene i posle mene. Ja sam Đordiju Bertomeuu: 'Kako gleda na to da od Milana do Atine nema evroligaša?'", kaže Maljković i dodaje:

"Sada je to Zvezda, jesam zvezdaš, ali smatram da je još jedan klub, bez obzira kako se on zove, Partizan, Budućnost, treba da bude radi respekta prema ovoj teritoriji koja je dala hiljade velikih igrača. Dan danas haraju Dončić, Jokić, Bogdanović, Bjelica... Po meni je to nepravda. Oni u svojoj izjavi kažu 'kod nas nema poklona'. Dobro, ali imam pitanje. Čime je to Zenit više zadužio košarku nego Partizan?"

Jasno je da veliki sponzor stoji iz Zenita.

"Ali, imaju Gasprom iza sebe. Jake ljude. A to nije poklon? Ako je već do poklona, po meni je džentlmenski bilo da se dodaju još dva kluba. To su oni koji su najbolji u Evrokupu. Na taj način svom takmičenju daješ na značaju i dva, u ovom slučaju, Partizan i Bolonja da uđu u ligu", kaže Maljković.

Na reči Maljkovića nadovezao se Čović koji je, između ostalog, rekao:

"Mislim da ABA liga treba da ima minimum dva predstavnika u Evroligi. Ali zašto ih nema? Pa sama je kriva".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.