Šakota govorio o suđenju, stanju novog pojačanja i povredi Dženkinsa

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota govorio je o najnovijem pojačanju njegove ekipe i tretmanu koji njegova ekipa ima u Evroligi.

LNIzvor: B92
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Šakota se dotakao teme o Kejlinu Lukasu, koji je nedavno pojačao crveno-bele, ali još nije debitovao.

Zvezda je bez njega poražena u Beogradu od moskovskog CSKA u 25. kolu Evrolige.

Šakota je na konferenciji za medije dobio pitanje o stanju Lukasa, koji nije imao angažman poslednjih deset meseci, još od marta 2019. godine, kada mu se završio ugovor sa Detroitom i filijalom iz Razvojne lige, Grand Rapidsom.

"Nama je rekao da je igrao", odgovorio je Šakota na pitanje novinara u "Areni" i zatim pojasnio situaciju:

"Dugo ova tema oko dovođenja plejmejkera. Kada smo došli u cajtnot za dovođenje igrača, koji bi bio bekap Lorenzu, nije bilo igrača na tržištu. To je najtraženija pozicija. Ostali su na tržištu samo on i možda još jedan igrač koji je više dvojka nego jedinica, što već imamo u timu. Ne kažem da je dobro spreman, ali za neke minute kada bi nam bio potreban u završnici sezone može da bude koristan. Videli ste, ako nemaš pravog kreatora, onda trpe svi. Od Stratosa, do centara. Treninzi su za nas misaona imenica, u poslednja dva dana smo malo trenirali posle jednog emotivnog događaja i onog poraza u Kupu. Falio nam je jedan igrač u rotaciji, doveli smo ga, a onda izgubili dvojicu".

Iskusni stručnjak je zatim dodao "da će se za nekoliko dana znati više" o tome kada bi Lukas mogao da debituje, te da mora da "odradi još neke testove".

Zvezda je protiv šampiona Evrope bila i bez Čarlsa Dženkinsa, kao i ranije povređenog Ognjena Dobrića.

"Istegao je ligament, ali on je čvrst momak. Nadam se da će biti spreman za najvažniju utakmicu protiv Cedevita-Olimpije", objasnio je Šakota.

Majk Džejms je postigao 29 poena u Beogradu, a do toga je došao sa 14 poena sa linije slobodnih bacanja iz 18 pokušaja.

"Nemamo dobro suđenje. Zvao sam i žalio se na to, ali mi definitivno nemamo dobro suđenje, pogotovo kada igra pred svojom publikom. Ne očekujem nikakvu reakciju, obavestio sam javnost da smo imali razne slučajeve, počev od Baskonije, gde jednostavno nismo bili zadovoljni. Dobili smo povratnu informaciju da su neke situacije zaista bile loše svirane, protiv nas", dodao je trener Crvene zvezde

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu