"Deca su mi na prvom mestu, neću igrati za reprezentaciju"

Slovenački košarkaš Goran Dragić rekao je da se njegova odluka da ne igra za reprezentaciju neće promeniti ni zbog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Sarah Stier/Getty Images
Photo by Sarah Stier/Getty Images

Olimpijske Igre 2020. godine održaće se u Tokiju, a zbog potencijalne snage slovenačkog košarkaškog tima govorilo se o Dragićevom povratku u tim.

"Kada sam bio mlađi pokazao sam svojoj naciji da ću uvek biti tu za reprezentaciju, bez obzira na to ko je bio tamo. I kada smo imali dobar i kada smo imali loš tim, bio sam tamo. Osećam kao da sam u ovom trenutku dao sve što imam, u ovom trenutku karijere moje telo nije isto i moram biti pametan", rekao je Dragić, prenosi AP.

Član Majamija ocenio je da fizički nije spreman za još jedno leto u reprezentaciji, ali i da će njegov tim i bez njega ostvariti sjajan rezultat.

"Leto je s decom i uvek ih moram staviti na prvo mesto. Moram biti pametan, igrao sam 12 ili 13 godina non-stop, to uzima danak. Imamo mladu reprezentaciju i oni moraju da rastu kao grupa, a Luka (Dončić) je vodeći čovek tog tima. Treba da bude vođa, da ekipa raste i mislim da će svi zajedno obaviti neverovatan posao", kazao je Dragić.

On je sa selekcijom svoje zemlje osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, kada su u finalu pobedili reprezentaciju Srbije. Dragić je u finalnoj utakmici zabeležio 35 poena i tako znatno doprineo osvajanju zlatne medalje.

"Završeno je na bajkovit način. Pomirio sam se s tim, dao sam sve i sada je vreme da se posvetim porodici, kao muž i otac i to je to", završio je Dragić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 47 sledeca idi na stranu