Nova dominacija Lebrona i Dejvisa, Juta još uvek "melje"

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Njujork Nikse u Medison Skver Gardenu rezultatom 100:92 u noći između srede i četvrtka.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Steve Dykes/Getty Images
Photo by Steve Dykes/Getty Images

Lejkersi su posle dužeg vremena vodeći tim Zapadne konferencije, a najviše zahvaljujući dvojcu Lebron Džejms – Entoni Dejvis, koji igra na MVP nivou.

Dejvis je u meču sa Niksima postigao 28 poena uz po 5 skokova i asistencija, dok je Lebron imao 21 poen uz 6 skokova i 5 asistencija.

Na drugoj strani istakao se Markus Moris sa 20 poena i 6 skokova, Demijan Dotson je imao 17, a poen manje je postigao nekadašnji igrač Los Anđeles Lejkersa, Džulijus Rendl, uz 8 skokova i 6 asistencija.

Lejkersi su bili u prednosti tokom gotovo čitave utakmice, a Niksi su u drugoj četvrtini bili nekako najopasniji i u jednom delu igre čak stigli do vođstva, da bi Dejvis, Džejms i Hauard uspeli da donesu izjednačenje pred odlazak na "veliki odmor".

U tom drugom poluvremenu, Lejkersi su došli do dvocifrene prednosti i uspeli da istu zadrže maltene do samog kraja, a konačnih 100:92 postavio je Aleks Karuzo sa linije za slobodna bacanja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ekipa Jute Džez je uz Majami sa Istoka najprijatnije iznenađenje ove sezone u NBA ligi. Oni baš kao i Majami drže drugo mesto u svojoj konferenciji, sa 31 pobedom, koliko je zabeležio i tim Los Anđeles Klipersa.

"Nova žrtva" košarkaša Jute bili su "osakaćeni" Golden Stejt Voriorsi, koje su pobedili sa 129:96, a srpski košarkaš Alen Smailagić ponovo nije bio u sastavu tima iz "Doline".

Džezeri su prvu četvrtinu dobili rezultatom 31:17 i nagovestili "masakr", pa su već na poluvremenu imali velikih "plus 22" i pitanje pobednika ovog susreta uopšte se nije dovodilo u pitanje.

Najviše poena postigao je igrač Golden Stejta, Dianđelo Rasel, 26 uz po 3 skoka i asistencije. Na drugoj strani se sa 23 poena istakao Donovan Mičel, dok je Rudi Gober imao 22 uz 15 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 47 sledeca idi na stranu