Tripl-dabl Jokića – težak poraz "osakaćenog" Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa doživeli su ubedljiv poraz od Hjuston Roketsa rezultatom 121:105.

LNIzvor: B92
Podeli
(AP Photo/David J. Phillip)
(AP Photo/David J. Phillip)

Denver je na gostovanje Hjustonu došao bez tri startera u vidu Džamala Mareja, Gerija Herisa i Pola Milsapa.

Pored toga, Majk Meloun na ovom meču nije mogao da računa ni na bitne rezerve kao što su Mejson Plamli i Majkl Porter Junior.

To jeste omelo Nagetse da pruže pristojan otpor Hjustonu, ali nije Nikolu Jokića da dođe do novog tripl-dabla – osmog u sezoni, 36. u karijeri i prvog u 2020. godini.

Centar iz Sombora je meč završio sa 19 poena (8/19), 12 skokova i 10 asistencija, uz po jednu blokadu i ukradenu, ali šest izgubljenih lopti.

Denver je dobro počeo meč, držao se u egalu, ali je izlaskom startera Hjuston uspeo da momentalno napravi razliku i posle prvih 12 minuta bude na +7.

Prednost domaćina munjevitom brzinom je porasla i sredinom druge deonice bilo je čak +20 (56:36).

Nagetsi su u drugom poluvremenu na trenutak uspeli da smanje razliku i dođu do 13 poena zaostatka sredinom treće četvrtine, ali se ponovo desio isti scenario.

Ulaskom rezervista Hjuston je došao do novih +20, a tokom četvrte četvrtine tim Majka Dantonija je "odradio" posao i zabeležio novu, ubedjivu pobedu nad Denverom.

Džejms Harden je ubacio 27 poena, uz po pet skokova i asistencija, a Rasel Vestbruk je imao 28 poena, 16 skokova i osam uspešnih dodavanja.

Istakao se i Erik Gordon sa 25 poena, kao i Klint Kapela sa dabl-dablom od 14 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Najzapaženiji učinak pored Jokića kod gostiju imao je Džeremi Grent sa 17 poena i sedam skokova. Pi Džej Dozir je dodao 15, Tori Kreg 14, a Malik Bizli12 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 47 sledeca idi na stranu