Uznemirujući video: Neka neko pomogne Delonteu Vestu

Delonte Vest, nekadašnji NBA košarkaš, nalazi se u centru pažnje sportskog sveta zbog svojih psihičkih problema.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Christian Petersen/Getty Images
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Vest je u ponedeljak viđen u veoma lošem stanju, sa lisicama na rukama, a ubrzo se pojavio i snimak kako ga nepoznata osoba tuče na sred ulice.

Ovaj video potresao je mnoge ljude, a posebno one iz NBA sveta koji su bili saigrači sa tridesetšestogodišnjakom.

"Osećam se očajno zbog videa koji sam video. Sve što možemo da uradimo jeste da se pomolimo za Delontea i da se nadamo da će pronaći adekvatnu pomoć. Mentalna bolest je nešto s čime se mnogo ljudi danas bori u svetu. Ne znam šta se tačno dešava sa Vestom, ali neka zna da ću uvek tu biti za njega. Pričao sam s njim više puta u prethodnih nekoliko meseci... Ono što znam, jeste da ako imaš ove problema nikakav savet sa roditeljima ili bliskim ljudima ti neće pomoći, moraš da odeš kod stručnog lekara kojem je to posao", napisao je Džamir Nelson, nekadašnji NBA igrač i dodao:

"I, molim vas budite pažljivi kada postavljate ovakve video snimke na društvene mreže. Možda mislite da pomažete, ali ustvari povređujete te ljude".

Pre više od deset godina ustanovljeno je da Vest boluje od bipolarnog poremećaja, odnosno poremećaja naglih promena raspoloženja u kojima se smenjuje manija i depresija.

Vest je u najjaču ligu na svetu došao 2004. godine, igrao je u Bostonu, Klivlendu i Dalasu, igrao je i u Kini, a karijeru je završio 2015. godine.

Upozoravamo da je video uznemirujući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 47 sledeca idi na stranu