Divac pravi prostor za Bogdanov novi ugovor?

Sakramento Kingsi trejdovali su Trevora Arizu, Venjena Gabriela i Kejleba Svonigena u Portland, a zauzvrat su dobili Kenta Bejzmora i Entonija Tolivera.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Rich Fury/Getty Images
Photo by Rich Fury/Getty Images

Podsećamo, Bogdanović bi takođe mogao da bude trejdovan, ali to je malo verovatno s obzirom da ga ljudi iz Sakramenta veoma poštuju i cene.

Kingsi su uz dva košarkaša dobili i dva buduća pika druge runde, odnosno sa Drafta 2024. i 2025. godine.

Vlade Divac, generalni menadžer Sakramenta, povukao je ovakav potez jer je Ariza imao zagarantovan ugovor za narednu sezonu, dok ugovori Bejzomora i Tolivera ističu na kraju ove.

Pored toga, ekipa iz Kalifornije je dobila prostor za još jednog košarkaša u timu i moguće je da će do kraja trejd roka (6. februar) povući još neke poteze.

Takođe, Divac ovim trejdom pravi prostor u "seleri kepu" za narednu takmičarsku godinu. Bogdan Bogdanović će na leto biti ograničeno slobodan košarkaš i Sakramento će moći da izjednači svaku ponudu i time ga zadrži u timu.

Ugovor Arize je predstavljao problem jer su Kingsi već dali veliki novac Badiju Hildu i Herisonu Barnus, i onda se postavljalo pitanje koliko će moći da se "ispruže" kada je reč o ugovoru Bogdanovića.

Ugovori Bejzmora i Tolivera ističu na kraju sezone, što znači da neće biti na teretu za narednu takmičarsku godinu.

Pored Arize, ekipu bi uskoro putem trejda trebalo da napusti Devajn Dedmon čime će Sakramento stvoriti još više prostora u "seleri kepu" za sezonu 2020/2021.

Kada je reč o Portlandu, njima se ovaj trejd isplatio jer su dobili iskusnog krilnog košarkaša, kao i dva centra koja će im pomoći usled brojnih povreda. Takođe, uštedeli su više od 12 miliona dolara jer su ugovori Arize, Gabriela i Svonigena manji od Bejzmorovog i Toliverog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 47 sledeca idi na stranu