Obradović za B92: Đoković uskoro broj 1

Čovek koji je uspehe naših tenisera u Melburnu ispratio sa posebnim zadovoljstvom je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović. Srbiju u okviru 1. kola Svetske grupe elitnog takmičenja očekuje teško gostovanje u Rusiji, ali će srpska ekspedicija posle Australian Opena otputovati u Moskvu sa ogromnim samopouzdanjem. Obradović ocenjuje da je trijumf Novaka Đokovića u Melburnu logičan nastavak nezaustavljivog uspona najboljeg srpskog tenisera, a za B92 govori o finalnom meču u Melburnu, borbi za vrh ATP liste, izgradnji nacionalnog teniskog centra i o predstojećem duelu sa Rusijom.

Pošaljite komentar
  1. Novak će biti "uskoro" broj 1 samo u slučaju da Federer odustane od tenisa, a Nadal da igra uvek povređen. Nadal i Federer su za 2 klase bolji od Novaka, a Novak što je najbolji u tie brejkovima je pokazitelj odugovlačenog izvođenja servisa kojim nervira protivnika, većina tenisera se žalila povodom toga, tako da sada Novak nesme više to da radi dobija opomene od sudija.
    (Kapri, 6. jun 2008 20:13)

    # Link komentara

  2. Nole volimo te jos vise, nebitno sto si izgubio. Ti si nas pobednik.
    (Daca, 6. jun 2008 16:13)

    # Link komentara

  3. OSOBI koja se potpisuje kao Rafa neka je na umu jedna stvar: Rafa je dobar teniser kad ima slabijeg protivnika ali kada gubi vadi se da je povredjen. MOLIM TE PAMETNJAKOVICU NE FANTAZIRAJ NA SPANSKOM NEGO NAUCI TAJ PRELEPI JEZIK. ADIOS.
    P.S. A sto se Novaka ili Noleta tice za tebe je on gospodin i to takav kakvog tvoja zemlja nece imati nikad. Kad naucis spanski javi se. Cekam te.
    (Daca, 2. jun 2008 21:43)

    # Link komentara

  4. A koliko teniskih terena ima u Beogradu ? Koliko je cena jednog sata igranja ? Posto treneri - neznalice sa korpama iz samoposluge punih lopti ? E moji lakozapaljivi Srbi - cuvajte se sebe samih. Propade fudbal smao 70 godina posle Montevidea , kosarka se klima a sta cemo kada se za koju godinu dosadi Noletu i druzini da tuku loptu ? Ostaju nam sam stari Antelj i Jovanovska !
    (Zalostan, 2. jun 2008 20:30)

    # Link komentara

  5. Ako neko zna dobro engleski molio bih da mi prevede ovaj tekst :
    The French Tennis Federation (FFT) is made up of 36 regional leagues and 85 local committees. It has over 8,500 affiliated clubs.

    Razumeo sam samo ovo o klubovima . Vidim i mi imamo nekoliko teniskih terena i balona !
    (Radoznalac, 2. jun 2008 19:53)

    # Link komentara

  6. EJ LJUDI!!!
    Zasto smo svi u oblacima *NOLE 1. NOLE 2.*
    GLEDAJMO NORMALNO
    NOLE JE ISPRED 1. REKETA SVETA!!!!

    SAMO NAPRED!!!!!!!!!
    (BOLE, 25. maj 2008 13:45)

    # Link komentara

  7. Rafo..
    Koliko god da ti nije pravo sto ce jedan Srbin uskoro biti prvi, moras se pomiriti sa tim.... nije ovde mesto da se iskazuje mrznja... ko moze a da ne voli Noleta ....
    (Zvecan, 16. maj 2008 21:06)

    # Link komentara

  8. Daj molim te da će Đoković biti prvi!!!Sve si ti to lijepo ispričao i napisao a još kad bi ti se to i dogodilo.Pored Rafe neće nikad biti prvi a još je tu i Federer čak i Roddick igra bolje od njega.A sada dolazi zemlja a znase tko je na njoj najbolji-RAFAEL.Tako da si bolje realnije napisao a ne odmah ga stavljao na prvo mjesto jer dug je put do prvog mjesta.Uz to dolaze i mladi tenisači.To što je osvojio jedan grand slam ne može se uspoređivati s onim što je osvojio Federer a tu je i Nadal.Zato malo ohladi od tog prvog mjesta.VAMOS RAFA!!!!
    (Rafa, 5. april 2008 00:06)

    # Link komentara

  9. Nole ubrzo #1!!!!! Volim teee…ee !!!!!!!!!
    (sladja, 28. mart 2008 14:29)

    # Link komentara

  10. Molim vas !!!
    (Markony, 22. mart 2008 03:22)

    # Link komentara

  11. svaka cast za ove fotke sto vadite iz naftalina:)
    (milanista, 28. februar 2008 00:49)

    # Link komentara

  12. Nole,brate mnogo ste mi slatki na toj slici ti i Ana,zajedno.Radi malo na tome,sine,jer kad je mujne neka belosvetska baraba,bice ti zao!
    (Mance, 6. februar 2008 19:32)

    # Link komentara

  13. Novak je dostigao FEderu ne po rezultatima (sto nigde u clanku nije ni pomenuto), vec po kvalitetu igre i posebno kvalitetu podnosenja pritiska na najvecim turnirima.
    Dokkle god se guzonjini sinovi budu setkali po raznim funkcijama , dotle ce i Srbija biti spora i na dnu.
    Djokovic, Ivanovic, Jankovic a i Tipsarevic (ne anam za ostale), su tu gde su zato sto NISU treniralil u Srbiji.
    Inace, uzivala sam citajuci ovaj intervjul, napokon da progovori neko ko ceni i voli NOleta, uglavnom sve sami pakosnici (Vilander...) i komplimenti kroz zube.....
    (svetlana, 5. februar 2008 21:08)

    # Link komentara

  14. A po kojoj logici je Nole "vec sada" dostigao Federera po rezultatima!?
    (Napred Nole, 1. februar 2008 15:52)

    # Link komentara

  15. Sve je ovo lepo sto Obradovic prica.Mene je zagolicalo to sto kako sam kaze:" kritikuje Savez sto se neubrza proces oko dozvole za izgradnju Akademije za tenis".Prosto neverovatno!? Jer zato sto Novak i njegova porodica zele da finansiraju izgradnju istog!?Jos jednom se pokazuje da nekom je drago i snjim se poistovecuje,ubire poene kad pobedjuje sirom sveta,ali kad treba nesto konkretno uciniti onda se sve zaboravlja.Slucaj Divca nas opominje,a cini mi se da je na vidiku i novi slucaj - Novak.Svaka cast tim momcima i kapa dole.Mene neinteresuje koliki profit i koju korist ce imati pomenuti sportisti,uostalom ulazu svoj novac,mene interesuje koji su motivi ljudi koji otezu sa tim odlukama?Beogradu i Srbiji su verovatno potrebniji novi objekti,pogotovo u sportu koji je trenutno nas najveci, kako neko lepo rece,ambasador u svetu.Danima se na Australijskoj TV vrteo spot o nasim teniserima kako su trenirali po bazenima i kako su morali otici iz zemlje da bi postigli ovo sto su sada.Ako oni sada zele na neki nacin da vrate "dug" svojoj zemlji,na ovaj nacin - to je samo za pohvalu a ne za otezanje ili ignorisanje.Njihovo poreklo novca bar znamo,zar ne?!

    Branko Smileski,
    fudbalski trener,Chicago USA
    (Branko, 28. januar 2008 20:28)

    # Link komentara

  16. Lep i vrlo moguc scenario:
    Nole osvaja Rolan Garos, osvaja 550 bodova (prosle godine je bio polufinalista, to je 450), Rafa gubi bar 300 (finalista dobija 700, a on brani 1000 kao proslogodisnji pobednik) i Nole je drugi igrac sveta!!!
    A onda, ako se slicna prica ponovi, ovaj put sa Federerom i Vimbldonom, eto i broja 1.
    Vrlo jednostavno, vrlo realno.
    Naravno, mnogo je faktora koji mogu da pomrse ovakav rasplet: Federer, Nadal, Tsonga, neka povreda...
    Ali posto nista ne uspeva tako dobro kao uspeh, sansa je tu. A iz istog razloga, najvise se pribojavam Tsonge. Izgledao je u prvom setu zastrasujuce, i ako jos malo popravi kondiciju, igru, bice tesko vracati njegove bombe na Vimbldonskoj travi.
    (Pera, 28. januar 2008 18:23)

    # Link komentara