Bogdanović na koti 1000

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović je zvanično po prvi put prešao granicu od 1000 datih poena u jednoj sezoni.

A.S. Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Poslednje 3 sezone u Atlanti, Bogdan je od 246 utakmica, izostao sa čak 85! To znači da nije zbog povreda nastupao na preko 35% mečeva! Zato ga niko u NBA ne uzima za ozbiljno i neće ga nijedan klub sa šampionskim ambicijama.
    (Milan, 9. mart 2024 22:25)

    # Link komentara

  2. (sramota, 9. mart 2024 14:41)

    Impresivan CV. Ja sam staticar sa PE licencom, ko da je to bitno.

    No da se vratimo na temu. Sve sam cuo, samo nisam cuo kako to ne vidim dobro procente. Tako da mahanje nekim CV-jem nije doprinelo nikakvoj diskusiji. Pravi inzenjer bi argumentovano objasnio sta je hteo da kaze, kao sto sam ja dao primer Karla Melouna i dao argument poena po utakmici + broj utakmica. Bogi je druga strana spektruma do ove sezone - mali broj utakmica i malo poena. Da je izvikan - jeste, jer je nas. Ali ga voilimo. Zasto ne smemo da kazemo nesto ne-lepo o njegovoj NBA karijeri?
    (Western Devil, 9. mart 2024 22:21)

    # Link komentara

  3. 2021.god. i Atlanta u finalu istocne konferencije!!! Zaboravili smo to, a?
    (Under KV, 9. mart 2024 16:52)

    # Link komentara

  4. Po procentu šuta iz igre, Bogdan je na 131. mestu u NBA.Toliko o njegovoj "iznad prosečnosti".
    (Džon Stokton, 9. mart 2024 16:49)

    # Link komentara

  5. Bogdanu je ovo sedma sezona u NBA i pokazalo se da mu je jedina uloga u timu ,da ćoškari pored aut llinije i da šutne trojku.Valjda treneri bolje znaju od ovih naših tzv. stručnjaka, na šta treba da se svodi Bogdanova igra.
    Bogdan Bogdanović,po procentu šuta za 3 poena je 54. u ligi. Statistika kaže i da Bogdanove brojke u plej-ofu drastično padaju: sa procentom šuta iz igre iz regularnog dela sezone od 44,1% ide na 41,8% u plej-ofu.Od 38,7% na šutu za 3 regularnog dela, pada mu na 35,1% u plej-ofu. Na slobodnim bacanjima je još gori: od 82,6% pada na 73,5%, Skoro 10%! Poeni od 14,3 poena na 13,9 poena u plej-ofu.Sve ove činjenice pokazuju da Bogdan nema smirenost i hladnokrvnost , koja je potrebna jednom beku-šuteru, da bi ga svrstali u kategoriju vanserijskih.Nikada nije odigrao nijedno finale za reprezentaciju Srbije kako treba.Brojke pokazuju i da je u završnicama mečeva veoma loš i kada igra i za Atlantu i za Srbiju. Šutira sa veoma lošim procentima na šutu iz driblinga.Jedino je dobar iz pik&popa ili kada ostane sam. Bogdan se jako lepo "snašao" i adaptirao da igra u timovima, koji ne dobace ni do plej-ofa(Sakramento) ili u timu koji ispadne na samom startu plej-ofa.Znači, opušteno u timovima bez velikih ambicija. Objektivnost i realnost u vezi Bogdana i njegovih košarških (ne)kvaliteta, očigedno nedostaje mnogima, koji ga ostraščeno brane sa vrlo tankim i nesuvislim argumentima.
    (Milan, 9. mart 2024 16:02)

    # Link komentara

  6. Bogi je u NBA, mlati pare, ja sam tu obican senior inzenjer, ali meni je ovaj njegov "uspeh" bedan. Pogledao sam na Wiki, stvarno je do ove sezone bio kanal igrac sa uzasnim procentima i povredjen po pola sezone. Ipak, zbog reprezentacije mi je i dalje nas omiljeni igrac, koliko god bio diskutabilnog kvaliteta.
    (Western Devil, 9. mart 2024 08:36

    Za senior inzenjera slabo znas brojeve i statistiku. Ne znam kako si postao senior inzenjer, i sta ti to tacno znaci, ali evo kako sam ja stigao do tog nivoa:
    1)zavrsio ETF u drugoj polovini osamdesetih kada je bio medju 10 najboljih elektrotehnickih fakulteta u svetu. Smer elektronika i racunarska tehnika
    2) radio 15 godina u velikim zapadnim firmama (DEC-Digital i IBM) pre nego sto sam postao senior

    Oni koji su postali seniori preskacuci neke od ovih koraka verovatno sa razlogom ne razumeju znacenje reci prosek.
    Inace, kada vec volis da citas Vikipediju, idi, molim te, proveri statistiku Drazena Petrovica tokom NBA karijere... a to je covek koji je usao u Kucu slavnih.
    (sramota, 9. mart 2024 14:41)

    # Link komentara

  7. @
    @Western Devil
    U pravu si! Novinari i mediji, godinama preuveličavaju bogdanov učinak u NBA, koji je u najmanju ruku, prosečan , ako ne i ispodprosečan.
    (Dragan S., 9. mart 2024 09:28)

    Znači ako dečko ne igra na nivou Jokića, Lebrona, Karija, Dončića i drugih fenomenalnih i najboljih igrača sadašnjice onda daj da pljujemo po njemu. Na kraju krajeva Bogdanović igra u NBA dugo godina i sigurno nije tamo zato što nema pojma plus je naš najbolji igrač posle Jokića. Možda on jeste prosečan igrač za NBA standarde ali to nije razlog da pljujemo po dečku jer je on tamo sa najboljima dok mi sedimo i gledamo ga na tv-u. Stvarno ovde živi najveći broj iskompleksiranih ljudi na svetu po km2 a najveći razlog je loš život i navijanje za jednog od blizanaca, čast izuzecima koji su statistička greška. Mogu samo zamisliti kako je vašoj familiji kada žive pored toliko toksične osobe kojoj izgleda smeta sve i kojoj je čaša očigledno poluprazna.
    (Malo smeha nije na odmet, 9. mart 2024 13:39)

    # Link komentara

  8. Želim mu da zadrži procente koje beleži poslednje 2 utakmice do kraja sezone, pa da dobije još jedan ugovor na 3-4 godine od $M100-ak.
    Zaslužujeto ne zato što je naš Srbin, već što je prvenstveno kvalitetan i zahvalan ali ujedno i neverovatno kulturan i pozitivan igrač!
    (Deda Mironija, 9. mart 2024 11:06)

    # Link komentara

  9. @Dragan S, Western devil

    Bogi je 14. u celoj NBA ligi po broju ukradenih lopti!!!

    Prosek, jel?!

    5. po ukupnom broju postignutih trojki, eeeeeej!!! U celoj NBA.

    Prosek strucnjace, jel?!

    3. po procentu slobodnih bacanja!!!

    Prosek?!

    Ima toga jos. Samo manje mržnje i malicioznosti i videćete igraca koji je posle Jokica, Divca i Stojakovica, nas najbolji NBA igrač u istoriji! I u vrhu među svim evropskim igračima
    (Under KV, 9. mart 2024 10:34)

    # Link komentara

  10. Za kapitena Srbije i jednog od najboljih igrača koje je naš nacionalni tim imao u poslednjih 20-ak godina, ova statistika je tužna, posebno imajući u vidu da se danas igraju smešne odbrane u odnosu na pre 20 i više godina. Procenti šuta su mu ispod prosečni i to je to.
    Sećam se kada je Divac svojevremeno imao sjajne sezone i punio sve kolone.
    (Novak The Goat, 9. mart 2024 10:30)

    # Link komentara

  11. U pravu si! Novinari i mediji, godinama preuveličavaju bogdanov učinak u NBA, koji je u najmanju ruku, prosečan , ako ne i ispodprosečan.
    (Dragan S., 9. mart 2024 09:28)

    Ma da, u pravu si. Prosecan ili ispod prosecan!!!

    57. mesto od 535 igraca!!!!

    Bogi je u najboljih 10 % igraca druze stručni!!! Prosek je 50%, a ispodproseka je ispod 50%.
    Tuzno je sto ove osnovne stvari moraju da se objasnjavaju ovim strucnjacima koji ne vole Bogija!
    (Under KV, 9. mart 2024 10:26)

    # Link komentara

  12. @Western devil i Dragan

    Momci, ne ide vam to nipodastavanje.
    Bogi je u NBA ono sto vi u svojim karijerama mozete samo da sanjate!

    Bogi je po broju poena 57 u celoj NBA ligi!!!
    U cemu ste vi 57 u svetu?!

    Sjajan rezultat za Bogija! Trenutno je na 1014 poena, a Šaj GA je prvi sa 1988 poena, drugi je Doncic sa 1904, a Joka je 6. sa 1588!!!

    Ne moze se porediti sloboda u igri ova tri igraca sa slobodom koju ima Bogdan!

    Tako da je ovo SJAJAN rezultat Bogija!!!
    (Under KV, 9. mart 2024 10:23)

    # Link komentara

  13. Kako vas bre nije sramota, nekolicinu, da lupate takve gluposti vezane za ovog coveka ?!?!?!

    Vi ste gledali Wikipediu i ostale stranice, i ocenjujete ucinak jednog od nasih najvecih kosarkasa poslednjih dve decenije, coveka koji je zaradio od kosarke preko 100 miliona dolara, koji se naosvajao titula i medalja ?!?!

    Dragi Boze, sta sve ovde covek nece procitati i kakve sve pacijente videti sta pisu. Horor.
    (Ragina Glava, 9. mart 2024 10:11)

    # Link komentara

  14. @Western Devil
    U pravu si! Novinari i mediji, godinama preuveličavaju bogdanov učinak u NBA, koji je u najmanju ruku, prosečan , ako ne i ispodprosečan.
    (Dragan S., 9. mart 2024 09:28)

    # Link komentara

  15. Bogdan je kapiten! Čast!
    (crveni horizonti, 9. mart 2024 09:17)

    # Link komentara

  16. Pazi stvarno! Ne mogu da verujem. Secam se kad sam 90ih skupljao neke kao plastificirane karte gde su pozadi statistike od 5 poslednjih sezona kako sam bio impresioniran Karlom Melounom koji je jedini imao uvek preko 2000 poena jer je igrao 82 utakmice svake godine i imao 25+ poena po utakmici.

    Bogi je u NBA, mlati pare, ja sam tu obican senior inzenjer, ali meni je ovaj njegov "uspeh" bedan. Pogledao sam na Wiki, stvarno je do ove sezone bio kanal igrac sa uzasnim procentima i povredjen po pola sezone. Ipak, zbog reprezentacije mi je i dalje nas omiljeni igrac, koliko god bio diskutabilnog kvaliteta.
    (Western Devil, 9. mart 2024 08:36)

    # Link komentara