1. Ne ide se lopatom na tenka.
    (Goran, 9. mart 2024 16:43)

    # Link komentara

  2. @vc
    Već x-ti put ponavljaš priču o tome kako Jokić ne bi "imao ovlašćenja" za svoj način igre u nekim ranijim epohama. On se, dragi moj dečko, izborio za to svoje pravo i "naterao" svoj tim da igra ovako. Zbog toga neki kažu da je redefinisao košarku, iako mu je išlo na ruku što je GSW promenio igru.
    Jokić je vrhunski igrač i bio bi superstar u svakoj epohi, za razliku od njega Damantas je vrhunski igrač, koji je veoma napredovao poslednje 2 godine (kopirajući Jokića), koji nikada ne bi bio i neće biti superstar (nije dovoljno fizički jak za centra).
    (Hazar, 8. mart 2024 18:41)

    # Link komentara

  3. Divac je u to vreme za nas bio pojam jer je igrao u NBA, ali da se ne lazemo, super prosecan centar, negde u rangu Valanciunasa danas.

    Е, ово треба смислити па онда бацити на папир.
    Па Дивац је био претеча кошарке коју је Јокић до сада најбоље унапредио. Упоредити га са Литванцем који је вероватно један од најкрућих центара у НБА је заиста бесмислено. Немојте само молим вас избацивати статистику, могуће је да су на Литванчевој страни, али...
    заиста је беспотребно даље образлагати ову тему.
    (Миле, 8. mart 2024 16:52)

    # Link komentara

  4. Alen@

    Karl Malone je imao istu kilazu kao sada Adebajo koji je sav isklesan pa ga Jokic lagano izdominira. Lupetas.
    (Pecanac, 8. mart 2024 16:35)

    # Link komentara

  5. @Borca i zato su vecina tih koje si nabrojao teski centri bez dobrog rada nogu kao Nurkic,Jonas,Zubac a sa druge strane ove igrace koje su laksi vi zovete teskim centrima i jos ne mozes da poredis fizikalije sa toliko godina razlike jer se one sticu u zavisnosti u kojem vremenu igras. Robinson i ostali bas zbog razloga sto nisu igrali samo pod kosem su i imali manju kilazu,kao i Shaq u Orlandu koji je kasnije je u Lejkersima sa namerom dobio ogromnu kilazu da bi razgrtao sve oko sebe.
    (vc, 8. mart 2024 15:46)

    # Link komentara

  6. DraganBorca, 8. mart 2024 13:23

    pa kakve veze to ima sto jokic ima vise kila od melona mislis ako ima 20kg masti vise jaci bio od melona,karl bi ga ubacio zajedno sa loptom kroz obruc
    (alen, 8. mart 2024 15:45)

    # Link komentara

  7. Šakil je sve rekao uvrstivši Jokića u Big Man Aliance, 8 najvećih centara nba svih vremena. Svi ti centri bi dominirali manje više u svakoj eri na svoj način. Karim, Olajdžuvon, Šak, Vilt, Rasel, Robinson, Juing i Jokić. Jokić je uporediv sa Juingom, sa još jednim prstenom mogao bi se porediti sa Robinsonom. Ostali su vanzemaljci.
    (vladica, 8. mart 2024 15:16)

    # Link komentara

  8. Air Jordan@


    Embid 127 kila, Tauns 117, Nurkic 131, Vucevic 118, Valanciunas 120, Adams 120, Kesler 118, Adebajo 116, Bruk Lopez 128, Poelt 119, Dejvis 115 i jos gomila centara preko 115 kila ali bi Jokica Malone sa svojih 206 cm i 116 kila zaustavio? 😄 Care i ja sam veliki nostalgicar ali vi sto kritikujete današnju NBA realno niti je gledate niti šta ozbiljno znate o njoj. Divac, Morning ili Malone su bili oko 115-118 a na primer Radja je sa samo 102. kile igrao i 5 i 4 🙄
    (DraganBorca, 8. mart 2024 13:23)

    # Link komentara

  9. @Marko Sta znaci nisu igrali van svojih pozicija? Hoces reci da su samo pod kosem igrali? To mozes reci za Mutomba..Robinson je igrao kao krilo,Hakim je igrao kako hoces,Shaq milion puta zavrsio akciju sam od kosa do kosa. Samo ukucas Toni Kukoc vs New York i u ta 4 minuta bi videli svu raznovrsnost Patrika Juinga koga ovde karakterisu kao nekog Zubca.
    (vc, 8. mart 2024 12:49)

    # Link komentara

  10. Steta sto ne moze kao u Boksu da se Dzordz Forman vrati nakon deset godina iz penzije i potom sa 45 godina nokautira sampiona sveta Majkla Murera koji je imao 26 jer o tada je sigurno postojao neki "Bojan" pavijan koji je pljuvao po konkurenciji Muhameda Alija i nazivao ih cepankama. Takodje je steta sto i ovde ne moze da upadne jedana Ngannou i obesmisli boks kojem je vladao covek slicne fizionomije kao Jokic i koji ne lici na sportistu a hajp mu je bio u nebesima jer je dobio Klicka od 39 godina i Wildera koji nije imao nijednog ozbiljnog protivnika sem njega,naravno to nije sprecilo ovakve iste da pisu kako bi zgromio Lewisa,Alija,Tajsona a nisu svesni da ga je na pod slao i kruzeras Stiv Kaningem. Tako je Jokica oduvao old school Scola jer je vestiji na postu od svih danasnjih centara i bio je brzi od Jokica sa 40 godina,najbolje su ga cuvali veterani Hauard i Gasol. Vlade Divac i Gasol bi verovatno imali tripl dabl na vecini meceva korisceni kao Domantas u run and gun igri,Hakima,Juinga,Shaqa,prajm Sabonisa niko ne bi mogao da cuva jedan na jedan. Pazi oni pisu o cepankama a najveca zvezda danas je Janis koji nema trunke vestine,nema footwork i bez Eurostepa koji se nekad sudio bio bi nista a Lebron igrao od 2003 i bolje brojke ima sada kao starac jer je najlakse igrati u run and gun kosarci,kad je igro centra imao najbolje brojke sto govori da je to najslabija pozicija lige.
    (vc, 8. mart 2024 12:03)

    # Link komentara

  11. Niko ovde nije dobar poznavalac Nba zato sam napisao jednom da vi vas sve eliminisao jednog po jednog samo da imamo pristup internetu i jedan video bim gde bi svako morao da napusti prostoriju cim lupi neku glupost o karakteristikama i stilu igre igraca. Evo lik pise da je neverovatno staviti Divca u bilo kakvu kategoriju samo jer je igrao u pogresno vreme za njegove igracke karakteristike,lik bi imao brojke kao Domantas sada sa run and gunom oko njega i ovlascenjima koja nalaze sadasnja igra,lik ga poredi sa Valanciunasom a lik je bukvalno kao drvo u poredjenju sa Divcem iz Lejkersa i covek je plus bio neverovatno inteligentan,svi trebaju da pogledaju Divcev hof highlight i pokriju se usima. Jokic ne bi mogao da ima brojke kao danas jer prvo ne bi dobio ovlascenja u igri kao Evropski igrac nekada i ne bi mogao da igra stilom igre kakvim igra danas jer se oko njega ne bi vrteli prebrzi igraci koji se dizu na sut u svakom trenutku. Sa druge strane nistavni komentari o tome kako bi nekoga vrteo po ceo dan kao sto je njega vrteo covek iz druge ere i pretrcavao ga cunj zvani Luis Scola automatski pada u vodu jer su svi pomenuti sem Mutomba bili brzi od njega a vestiji 30x od Zubca,Nurkica,Lunija,Gobera,Dramonda,Aytona i mnogih koji igraju danas,on bi mozda vrteo Robinsona ali bi ga ovaj svaki put pretrcavao na drugoj strani,Juing je bio Embid a ne Gober,ne mogu da verujem da vi nemate apsolutnog pojma nacin igre Juinga.
    (vc, 8. mart 2024 11:46)

    # Link komentara

  12. @Bojan samo cu ti reci prava "cepanko" da je Dvajt Hauard u poznim godinama najbolje cuvao Jokica daleko od svojih najboljih dana a on nije slabasni ili neokretni centar kakvi su vecina danasnjih a lik nije imao ni blizu dobar rad nogu poput Hakima ili Shaqa. Prilicno sam siguran da bi Yao Ming ubacivao Shaqu 60 poena na svakoj utakmici s obzirom da je uz 230cm visine i 130kg imao i odlicnu vestinu,sut iz fadeawaya koji ne moze da se brani. Jokic nije znao gde se nalazi kada su ga stavljali na cetrvorku a lik pise kako igra i krilo i beka. Takodje matori Marc Gasol je igrao bolju odbranu na njemu od svih danasnjih cepanki jer je fizicki jaci od njih,ima duge ruke inteligenciju i bolji rad nogu na postu. Zaista smesmo pljuvanje po igracima i toliko je decko glup da ih sve opisuje kao Mutomba koji je Gober ove ere. Da su igraci bili jednostrani i igrali samo pod kosem onda nista ne bi razlikovalo Shaqa,Juinga,Hakima od Mutomba posto bi i on bio dominantan poput njih. Najveca gadost od svega je sto Jokic igra kao old school igrac,kao Sabonis iz 80tih a koji je bio veci,jaci i brzi od Jokica..njegov inferiorni sin ima td na svakom mecu jer je run and gun oko njega,bez run and gun igre nema njihovih ogromnih brojki pre svega u asistencijama. Zalostno je sto ovakve copine ne bi nista od ovoga pisale da Jokic ne igra,sta vise da Divac igra sada a Jokic 90tih sada bi isti ovaj pavijan pisao kako je Divac najbolji evropljanin ikada.
    (vc, 8. mart 2024 11:17)

    # Link komentara

  13. Bojan, 8. mart 2024 08:08

    rombinson,patrik,pa cak i melon bi urnirali po jokicu a verovatno i jao ming sa kojim i sek tesko izlazio na kraj jokica matori dvajt 2020 poprilicno zatvarao dvajt u primu bi bila teksa prepreka za jokica jedini teski centar sad mu je embid u celoj ligi konkurencija entoni devisa ne racunam jer on se izglasava kao 4.
    (alen, 8. mart 2024 11:17)

    # Link komentara

  14. a kako da ga Porzingis čuva kad ima 30 kg manje?
    (salvatore bompasjero, 08. mart 2024 09:45)

    Pa sta predlazes, da Jokic smrsa ili da se ovaj Podgoji ?
    (marko, 8. mart 2024 11:14)

    # Link komentara

  15. Tek bi se Jokić igrao sa centrima iz devedesetih. Samo bi mu donekle, izazov bili Hakim i Šek.
    (Bojan, 8. mart 2024 08:08)

    Pojma ti nemas..cim nisi spomenuo jednog Admirala - Davida Robinsona, a tu su jos i Patrick Ewing, Vlade Divac, Dikembe Mutombo, Alonzo Mourning, Arvidas Sabonis...svi su oni za Jokica kao planine
    (patrijota, 08. mart 2024 09:55)

    Ti si svestan da je Jokic 211cm i 129kg ? Robinson 216cm 113kg, Ewing 213cm 115kg, Mutombo 218cm 120kg, 216cm 118kg, Mourning 208cm 118kg, Sabonis 221cm 132kg. Jedino Sabonis moze da bude neka "planina" ostali su tu negde. Da ne pominjemo da su svi poprioicno ograniceni igraci, ne igraju van svojih pozicija, nisu ni blizu inteligentni kao Jokic. Jokic bi ih vrteo po ceo dan i opet bi imao iste brojke kao i sada. Ljudi kao ti misle da je Jokic slab jer ne igra fizicki.
    (marko, 8. mart 2024 11:12)

    # Link komentara

  16. a kako da ga Porzingis čuva kad ima 30 kg manje?
    (salvatore bompasjero, 08. mart 2024 09:45)

    Pa neka stisne zube ! Doduše nije to samo sa Jokicem, Porzingis teško cuva bilo koga, dečko nikad i nije igrao neku odbranu, on je umislio da je ekspuzivno suter i to je to, ima stece sto je u Bostonu pa ga hrane sa loptama, a ostalo videli smo dok je bio u Dalasu, pa tek u Vasingtonu ( dobro raspad ekipa pa nije sve do njega ). A i u ovoj utakmici, od 23 šuta 10 su za tri, lik prosto ne zna da igra u reketu i kreira.
    (Karakondžula, 8. mart 2024 11:09)

    # Link komentara

  17. @Bojan Jokic je bek,krilni centar i krilo samo u tvojoj supljoj glavi a da bude plej u ovoj meri mu omogucava brzi i otvoreni run and gun stil igre,ako je tako Divac iz Lejkersa bi bio najbolji centar 90tih jer je bio atleta,odlican dodavac,imao odlicne trikove i poteze,znao da sutne trojku..ali problem je sto ostali nisu bili cepanke,ostavio sam 3 linka da bi zapusio usta takvima ali nisu objavljena naravno. Robisnon nije igrao pod kosem,njegova igra je bila trcanje u tranziciji i zavrsavanje kontri,mid range sutevi,dakle u startu si dobio minus,isto vazi za Morninga iz Hornetsa,Juing je sutirao duge dvojke,fadeaway suteve,imao ulaz na kos,svestran igrac sa mnogo vestina,Shaq i Hakeem ne moram trositi reci a igrac koji stoji pod kosem i nema ofanzivne vestine je Mutombo ali to je danas Gober a mnogo sporiji i fizicki slabiji igrac Luni igra startnu postavu. Derek Coleman je sutirao i driblinga i imao neverovatne ulaze ali to je dzaba pricati ljudima koji svakog centra opisuju kao Mutomba i Gobera a koji ce inace biti dpoy opet.
    (vc, 8. mart 2024 11:01)

    # Link komentara

  18. Nisi ti gledao Patrika Juinga, Rodmana, Alonza i Dejvida Robinsona... I Divca. Verujem da bi Jokic bio bolji, ali reci da bi se igrao sa pomenutima, nema nikakve logike.
    (Mirko, 8. mart 2024 09:11) # Link komentara

    Sve sve ali gde nadje Divca da stavis u istu recenicu sa ovim ljudima?
    Divac je u to vreme za nas bio pojam jer je igrao u NBA, ali da se ne lazemo, super prosecan centar, negde u rangu Valanciunasa danas.

    Razumem nostalgiju i ostrascenost, ali Jokic je za klasu bolji od apsolutno svih navedenih centara gore i po svim segmentima igre u napadu - o odbrani mozemo da diskutujemo.

    Hakeem i Shaq su jedini igraci iz te generacije koji bi mogli da se porede sa Jokicem po doprinosu i korisnosti timu.
    (Mnogo dobar poznavalac kosarke, 8. mart 2024 10:59)

    # Link komentara

  19. Tek bi se Jokić igrao sa centrima iz devedesetih. Samo bi mu donekle, izazov bili Hakim i Šek.
    (Bojan, 08. mart 2024 08:08)

    Ne sporim umece Jokica, trenutno najboljeg na svetu ali napisati ovu gore pomenutu glupost i za to dobiti veliku vecinu pluseva je dokaz da su posetioci ovog sajta mahom osobe oko 20-25godina.
    Juing, Olajdzuvon, Rodman, Robinson, Divac,Sek,Meloun... su bile igracine sa izuzetnim odbranama.
    (Dzeronimo, 8. mart 2024 10:54)

    # Link komentara

  20. @prvo je faul u napadu a drugo floping....
    (Beograd 2005 da se ne zaboravi, 8. mart 2024 08:12)

    ...a trece, mozes da kukas i places i budes besan na svoj tuzni zivot!
    (Klaxon, 8. mart 2024 10:51)

    # Link komentara

  21. Tek bi se Jokić igrao sa centrima iz devedesetih. Samo bi mu donekle, izazov bili Hakim i Šek.
    (Bojan, 8. mart 2024 08:08)

    Pojma ti nemas..cim nisi spomenuo jednog Admirala - Davida Robinsona, a tu su jos i Patrick Ewing, Vlade Divac, Dikembe Mutombo, Alonzo Mourning, Arvidas Sabonis...svi su oni za Jokica kao planine
    (patrijota, 08. mart 2024 09:55)
    Blejk Grifin i Andre Drummond su isto planine pa ih vitlao Jokic ko da su deca
    (Milan Zvezda, 8. mart 2024 10:36)

    # Link komentara

  22. Naslov jedne (americke) vesti na netu najbolje opisuje odnos snaga u NBA:
    "Denver ima Jokica.
    Ostali timovi nemaju."
    (Pera, 8. mart 2024 10:36)

    # Link komentara

  23. gde ste hejteri?
    sta reče skoro onaj mali tejtum?rekao da je on najbolji u ligi..haha
    (navi, 8. mart 2024 10:15)

    # Link komentara

  24. ovaj lik od 105 kg samo gleda kako će da padne da bi dobio faul..sa njegovih 220 cm to izgleda jako smešno..haha.
    (navi, 8. mart 2024 10:13)

    # Link komentara

  25. Glupo mi je porediti te nabrojene cepanke pod košem ili neke koji su za nivo ili dva ispod Jokića sa njim. Jokić je plej, bek, krilo, krilni centar i centar, šta hoće i kad hoće, teško da oni mogu njegovu svestranost da izdrže više od dve četvrtine.
    (Bojan, 8. mart 2024 10:12)

    # Link komentara

  26. Tek bi se Jokić igrao sa centrima iz devedesetih. Samo bi mu donekle, izazov bili Hakim i Šek.
    (Bojan, 8. mart 2024 08:08)

    Pojma ti nemas..cim nisi spomenuo jednog Admirala - Davida Robinsona, a tu su jos i Patrick Ewing, Vlade Divac, Dikembe Mutombo, Alonzo Mourning, Arvidas Sabonis...svi su oni za Jokica kao planine
    (patrijota, 8. mart 2024 09:55)

    # Link komentara

  27. Koliko se secam davno su pricali "Porzingis bolji od Jokica,kao i Tauns" :D
    (aca, 8. mart 2024 09:52)

    # Link komentara

  28. Brate, kol’ko si jak!
    Samo napred
    (dekika, 8. mart 2024 09:49)

    # Link komentara

  29. a kako da ga Porzingis čuva kad ima 30 kg manje?
    (salvatore bompasjero, 8. mart 2024 09:45)

    # Link komentara

  30. @Bojan
    Ne bih potcenio ni Robinsona, Juinga i Morninga, bili su fizički jaki da bi baš lako izlazio s njima na kraj.
    (Nebo7, 8. mart 2024 09:43)

    # Link komentara

  31. Ništa bolje u košarci nego kad se ostave centri 1na1. Kao megdan u stara vremena. Trojku možemo svi da ubacimo, ali ovakve stvari mogu odabrani.
    (Ayala, 8. mart 2024 09:38)

    # Link komentara

  32. Faul u napadu? Veze nemate! Igrač odbrane mora sa dve noge da stoji i podignutim rukama da bi bio faul u napadu. Jokić ga oduvao masom, obojica su bila u pokretu.
    (Deki, 8. mart 2024 09:35)

    # Link komentara

  33. Šta kaže Tejtum!?
    (Bora Jovanovic novinar, 8. mart 2024 09:16)

    # Link komentara

  34. "Tek bi se Jokić igrao sa centrima iz devedesetih. Samo bi mu donekle, izazov bili Hakim i Šek.
    (Bojan, 8. mart 2024 08:08)"

    Nisi ti gledao Patrika Juinga, Rodmana, Alonza i Dejvida Robinsona... I Divca. Verujem da bi Jokic bio bolji, ali reci da bi se igrao sa pomenutima, nema nikakve logike.
    (Mirko, 8. mart 2024 09:11)

    # Link komentara

  35. Otkad je ovo derbi
    (Lol, 8. mart 2024 09:08)

    # Link komentara

  36. steta samo sto necemo nikad gledati ga protiv seka....
    (asd, 8. mart 2024 09:01)

    # Link komentara

  37. Jeste, faul u napadu i 2 godine zatvora odma
    Kakvi smo mi ljudi , cevek dominira a mi pljujemo , ccc
    (shone, 8. mart 2024 09:00)

    # Link komentara

  38. o cemu vi pricate?Kakav faul u napadu? Trebalo bi Porzingisu svirati faul jer mu obe noge nisu bile na parketu vec se kretao i time usao Jokicu u putanju.A to sto ga je Jokara otresao ko dete slinu to je vec druga stvar.
    (Koshke1977, 8. mart 2024 08:59)

    # Link komentara

  39. Kakav faul u napadu ? Čovek se kretao u odbrani, situacija cista kao suza
    (Pera Mitic, 8. mart 2024 08:56)

    # Link komentara

  40. @Bojan Jokic bi 90tih bio centar 90tih i bez run and guna oko njega gde se ne bi pazili dodavanja,plus posto je lopta isla centrima u napadu mnogo vise nego danas bekovima Jokic bi morao da stiti reket i od ulaza i ostalog. Nisu to bile motke za ves tipa Porzingis,koliko ljudi nemaju pojma o igracima govori podatak da samo pominju Hakima ili Shaqa a nemaju pojma ni koji je bio pravi nacin njihove igre vec pamte samo dva poteza posto ni youtube ne mogu da koriste. Pre neki dan ostavio link gde Patrik Juing pogadja neverovatne fadeaway suteve,covek je sutirao i iz daljine,Robinson je bio brzi od svih danasnjih centara kao i Shaq a ovde ih predstavljaju kao Zubca,Valanciunasa,Gobera i sve to samo zato sto Jokic igra danas iako nije imao nikakve slicnosti sa centrima koji su bili u ligi kad se pojavio vec sa centrima i igracima iz proslosti tipa Sabonis,Divac,Bird,Kukoc. Ovom logikom bi se moglo reci da bi i Divac i Dino Radja bili mnogo bolji sa run and gun sistemom oko njih ali bitno je da dodje osoba bez dva grama mozga i pljuje po igracima. Ljudi ne kapiraju da kad se igra brze tada je daleko lakse za brojeve kao Finix Sunsi koji su jedini igrali run and gun 05-10 i gde je u takvoj igri Steve Nash imao najvise asistencija svoje karijere a Amare Stoudemire najbolje brojke karijere. Jedan pise Kari daje 400 trojki po sezoni a Bird 600 u svojoj karijeri,pa zbog tog Karija je ovako i rasirena igra i svi redjaju tripl dablove,Westbruk 4 sezone td od kada svi kopiraju Wariorse.
    (vc, 8. mart 2024 08:54)

    # Link komentara

  41. Tek bi se Jokić igrao sa centrima iz devedesetih. Samo bi mu donekle, izazov bili Hakim i Šek.
    (Bojan, 8. mart 2024 08:08)

    hahah pa jednog Melouna ne bi mogao ni santimetar da pomeri. Ovde centri 20 kila laksi od njega.
    (air Jordan, 8. mart 2024 08:54)

    # Link komentara

  42. Faul u napadu, lepo se vidi guranje rukom.
    (Limanac, 8. mart 2024 08:48)

    # Link komentara

  43. cist faul u napadu
    (nesko, 8. mart 2024 08:45)

    # Link komentara

  44. faul u napadu kao kuca...a ovamo kuka na sudije...
    (zx, 08. mart 2024 08:27)
    Иди гледај шах. пусти кошарку. Фаул у нападу да се свира противнику, док се крећеш? По којим кошаркашима правилима се то суди?
    (Veljko, 8. mart 2024 08:44)

    # Link komentara

  45. faul u napadu kao kuca...a ovamo kuka na sudije...
    (zx, 8. mart 2024 08:27)

    # Link komentara

  46. prvo je faul u napadu a drugo floping....
    (Beograd 2005 da se ne zaboravi, 8. mart 2024 08:12)

    # Link komentara

  47. Tek bi se Jokić igrao sa centrima iz devedesetih. Samo bi mu donekle, izazov bili Hakim i Šek.
    (Bojan, 8. mart 2024 08:08)

    # Link komentara