1. Kaze Kingsi mogu bez Sabonisa a Denver bez Jokica ne i uz to iznova ponavljanje lazne mantre da je Jokic promenio kosarku. Da je Jokic promenio kosarku svih 30 timova bi igralo kao Denver kao sto su svi timovi igrali kao Golden Stejt zbog Karija. Prvo besmislica da je Jokic promenio kosarku jer on uopste nije prvi centar oko koga je bila postavljena kreacija jer je jos Wilt osvojio prvu titulu sa 9 asistencija u proseku playoffa a sledece sezone bio prvi asistent lige. A Arvydas,Webber,braca Gasol su svi bili fenomenalni paseri samo oko sebe nisu imali run and gun kosarku i brzu igru koja normalno donosi bolju statistiku a ne teze za brojke kako ovde stalno ponavljaju mantru degenerici "kosarka se ubrzala" pa brzu run and gun kosarku 00tih su jedini igrali Finix Sunsi i u takvoj igri Steve Nash je imao najvise asistencija svoje karijere a Amare Stoudemire najbolje brojke karijere..dakle u brzoj kosarci a Jokic i svi ostali ubiraju plodove otvorenog pejsinga i pucacine pa je zato olaksano ostvarivati tripl dablove,najpre su ih Westbruk i Harden obesmislili bas u takvoj run and gun kosarsci koju su nametnuli Wariorsi drugima. Kingsi bez Domantasa nisu videli playoff eto koliko su mogli bez njega.
    (vc, 7. mart 2024 23:39)

    # Link komentara

  2. Jokić je toliko promenio NBA ligu da svi pokušavaju igrati kao on i Denver, ali jedan je original.
    (Draganče, 7. mart 2024 16:35)

    # Link komentara

  3. Domantas je na dobrom putu da prestigne oca, tako će verovatno na kraju njegove NBA karijere i biti.
    (Kora, 7. mart 2024 16:34)

    # Link komentara

  4. Sabonis i Kingsi su doslovno odlučili pokazati kako može nizati TD kao od šale. Sacramento samo kopira Denver i Jokića jer su shvatili da se o tim TD puno piše i da će na taj način privući više interesa i za franšizu i za samog Sabonisa . Recept uopće nije kompliciran , pretvoriš talentiranog visokog igrača koji manje više svakako hvata 10+ skokova u playmakera , daš njemu loptu u ruke , umjesto Foxu , i TD će se početi nizati bez velikih problema , i Sengun će raditi isto tako , i Wemby za koju godinu. Neka ih oni uzimaju , nema u tome ništa loše , ali je razbijen hype da je to nešto vrlo teško ostvarivo jer sada svi shvaćaju da nije , radi se samo o planu igre i ovlastima koje su date igraču , nema drugog objašnjenja jer Sabonis stalno ima po 12,13,14 i više asistencija kao da se preko noći pretvorio u Stocktona.
    (Brico, 07. mart 2024 13:05)

    Izlupa se covek bzvz :)

    Zar je toliko lakse reci da Kingsi forsiraju Sabonisa kroz ulogu Jokica i forsiraju igru nalik Denveru ne bi li sta? prosli bolje u cemu? marketingu? nego reci da mozda pokusavaju "kopirati" Grumenje jer je to ocigledno POBEDNICKA kosarka + da je mozdaaa Sabonis stvarno jako talentovan dodavac i timovi zahvaljujuci Jokicu vise nemaju toliko strah da takvom igracu prepuste kreaciju i daju mu "kljuc u ruke" vise nego ikad.

    Ispade da ih Sabonis toliko ostvaruje jer je neko resio da celu igru i njegovu ulogu tako "namesti" jer to tako ide... Odlucis nesto, provalis i odmah kopiras nekog jer tako je lako. Mora da su i Rakete sa Hardenom provalile onomad da je lako igrati "na trojke" i kopirati Karija i Ratnike pa su postali popularniji ili sampioni mozda?!

    O tome kako je to danas jako lako (nizati TDablove) kao da to radi pola igraca lige a ostvarilo ih je (za sada) svega 25 (od toga 13 po 1 TDabl) da ne govorim...

    Nikola Jokic menja percepciju o nacinu igre visokih igraca.. Da, i pre je bilo fenomenalnih dodavaca sa pozicija 4 i 5 ali u ovakvoj meri i na ovakav nacin, sa takvom efikasnoscu, NIKAD. Ako takvu igru "kopira" sin jednog od najboljeg dodavaca u istoriji kosarke i tim koji je uvideo da je vise timske igre na pas vise = pobednicka kosarka, SUPER..

    To samo potvrdjuje cinjenicu da Nikola Jokic menja kosarku u nekom aspektu. Da li ce to iznedriti vise takvih profila kosarkasa, uloga u timu, videcemo... I da ih bude nalik, jedan je Jokic, jedan je Kari itd... Mnogi su i nakon "leteceg visocanstva" kopirali njegovu igru, nosili br23 pa svaka glava, stara ili mlada, sa ove planete zna ko je i sta znaci MJ23 ;)
    (Pera Ždera, 7. mart 2024 16:01)

    # Link komentara

  5. Meni je impresivnije kako su i on i Jokić uzeli meru AD. Lejkersi moraju da se vrate na sistem iz 2021 gde je AD četvorka.
    (-.-', 7. mart 2024 15:54)

    # Link komentara

  6. @pejafan

    Igrao sam košarku 24 godine i koliko znam pravila nisu menjana što se tiče skoka i asistencije. Nije me mrzelo čak i da proverim da li su nešto menjali od kada sam prestao sa aktivnim igranjem i odgovor je nisu ni u FIBA ni u NBA. Od kraja 90-ih kada sam kao klinac počeo da treniram košarku do današnjeg dana važe ista pravila u NBA što se tiče skoka i asistencije. Kaži mi molim te kako onda drugačije računaju šta je skok ili asistencija danas u odnosu na pre 20 godina? Kako vole svi da pametuju a nemaju pojma o čemu se radi? Na kraju krajeva ako ti se ne sviđa ne moraš da gledaš, niko te ne tera, ali prestani sa lupetanjem o stvarima o kojima pojma nemaš. Isti si kao onaj ljubomorni bivši košarkaš kome smeta što su Evropljani uspešni danas u košarci. Za sve važe ista pravila. Stvarno ovde živi najviše iskompleksiranih ljudi na svetu, sve vam smeta. Ako znaš bolje izađi na teren i pokaži jer teren nikada ne laže za razliku od interneta ili papira.
    (Malo smeha nije na odmet, 7. mart 2024 14:46)

    # Link komentara

  7. (Brico, 07. mart 2024 13:05)

    Jokić je promenio igru, netipičnom igrom u napadu koja daje masu lakih poena.

    Ne znam kako ali dosta "uličnih" fora sa basketa Jokić je uspeo da podigne na profesionalni nivo za šta tkz profesionalci nemaju rešenja.

    Logično i normalno da će ekipe probati da kopiraju taj model.
    (Logs, 7. mart 2024 14:29)

    # Link komentara

  8. @OffTheGrid

    Događa se to svima a ne samo Jokiću , ne treba ići dalje od Dončića , njemu je u samo zadnjih 15 ak utakmica 6-7 puta falio ili skok ili asist za triple double , a vidio sam da se i Sabonisu događalo više puta , ništa čudno .
    (Ujak, 7. mart 2024 14:26)

    # Link komentara

  9. Sabonis kasno provalio da je nikad lakše imati tripl-dabl.
    (caa, 7. mart 2024 13:59)

    # Link komentara

  10. Jokic je imao jos sigurno 10 utakmica gde mu je nedostajala 1 asistencija..ne racuna se ali svima je jasno da je mogao da je isforsirao
    (OffTheGrid, 7. mart 2024 13:51)

    # Link komentara

  11. Sta Sabonisa motivise je samo njegova stvar. Vazno je da kada izadje na teren daje sve od sebe. Pronasao je nacin kako da se igra u NBA i bude veoma uspjesan. Ne vjerujm da ce postati bolji igrac od oca ali vec ima vise nego odlicnu NBA karijeru. Da ne govorimo da je zaradio mnooogo vise od oca!
    (Zoran, 7. mart 2024 13:30)

    # Link komentara

  12. Sabonis MVP zasluzuje
    (Antus, 7. mart 2024 13:28)

    # Link komentara

  13. Sad nam odjednom triple double nije više tako važna statistička kategorija...
    (Srdjan, 7. mart 2024 13:28)

    # Link komentara

  14. Cirkus liga...80 tripl dablova skoro...Sta se sve smatra skokom danas,a tek asistencijom bolje da ne komentarisem...Treba da se preimenuje u uhvacena lopta i dodavanje respektivno...Doda mu loptu,covek napravi dribling i kretnju,postigne poen i pise se asistencija...
    (pejafan, 7. mart 2024 13:20)

    # Link komentara

  15. Sad kad je on broj jedan po glupim triple dablovima,sad ce jokicevci da traze nesto drugo.Kao recimo,glupa stastika itd.
    (Mr_Melbourne, 7. mart 2024 13:19)

    # Link komentara

  16. Boli Jokića uvo za tripl dabl.
    (Mareks, 7. mart 2024 13:10)

    # Link komentara

  17. Sabonis i Kingsi su doslovno odlučili pokazati kako može nizati TD kao od šale , i ranije je on imao triple doublova ali nikada kao ove sezone , i ništa se on odjednom nije puno popravio ili odjednom postao sjajan razigravač , naravno da je dobar , ali nije to naučio ove godine , Sacramento samo kopira Denver i Jokića jer su shvatili da se o tim TD puno piše i da će na taj način privući više interesa i za franšizu i za samog Sabonisa . Recept uopće nije kompliciran , pretvoriš talentiranog visokog igrača koji manje više svakako hvata 10+ skokova u playmakera , daš njemu loptu u ruke , umjesto Foxu , i TD će se početi nizati bez velikih problema , i Sengun će raditi isto tako , i Wemby za koju godinu . Prije godinu dana se činilo da Sabonis ima vrlo male šanse za uhvatiti 100 TD u karijeri a sad se čini realno da to uradi prije 30og rođendana jer ih hvata svako drugu-treću utakmicu pogotovo u zadnjih 2 mjeseca . Neka ih oni uzimaju , nema u tome ništa loše , ali je razbijen hype da je to nešto vrlo teško ostvarivo jer sada svi shvaćaju da nije , radi se samo o planu igre i ovlastima koje su date igraču , nema drugog objašnjenja jer Sabonis stalno ima po 12,13,14 i više asistencija kao da se preko noći pretvorio u Stocktona . U svim utakmicama gdje je protivnik imalo slabiji možeš očekivati njegov TD do kraja 3.cetvrtine.
    (Brico, 7. mart 2024 13:05)

    # Link komentara

  18. Njegov tim bez njega može...a bez Jokića njegov ne.Ogromna je razlika.
    (River, 7. mart 2024 12:58)

    # Link komentara

  19. Sabonis ima veliki kompleks od svog oca, koji je bio daleko dominantnija figura u svetu košarke, jedan od najboljih centara u istoriji ove igre. Zato se maksimalno trudi da bude makar bolji od oca u statistici, to ga jedino interesuje na svakoj utakmici.
    (Vlada, bgd, 7. mart 2024 12:29)

    # Link komentara