Vraća se Dante Egzum

Bek Dalas Maveriksa Dante Egzum trebalo bi uskoro da se vrati na parket.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Dalas se u prelaznom roku opasno pojacao tako da ce sigurno jurisati na sam vrh tabele. Pojacali su se i Sansi, i OKC, cak i Minesota. Klipersi su vec imali duboku klupu, GSW su najzad sklopili prvu petorku, jedino se Denver glupira sa nekim navodnim pravljenjem dinastije od mladih igraca. Denver je previse ranjiv, ispadne jedan starter i citav tim se raspadne.
    (bskfan, 21. februar 2024 13:17)

    Ne verujem da će i jedna prva petorka voriorsa potrajti (i nadalje) više od 4-5 utakmica za redom. Sa čime će u PO videćemo ako ga se dokopaju.
    Minesota je morala da potraži rešenje u slučaju narednog odsustva Konlija, Edvards gubi prilično na efikasnosti kad je primoran da se bavi organizacijom.
    OKC se nije pojačao, rešio se dugogodišnjih ugovora; ako iskoriste Hejvorda dobro je, ako ne, ništa nisu izgubili u rotaciji.
    Rojs neće imati više od 5-6 šuteva sa klupe po utakmici u Sansima, može biti bitniji u PO rotaciji.

    Dalas se jeste pojačao, dao je dva prva pika, ali to je sasvim u skladu sa načinom upravljanja 'preko kolena' Kjubana. Odrekli su se Grenta Vilijamsa koji se ili nije snašao ili ga Kid loše koristio (na kraju nebitno).
    Dobio je gotovog igrača u reketu na obe strane (Gaforda) i još nedefinisanog ali perspektivnog PJ Vašingtona. Neki juriš na vrh tabele neće se verovatno desiti, ali u PO može biti ozbiljna prepreka svakome (opet zavisi od dostupnosti Kajrija). Dante.. videćemo kad odigra 10ak utakmica bez odsustva.
    (ČikaCrni, 21. februar 2024 23:29)

    # Link komentara

  2. Dallas je uspio proširiti rotaciju , napravili su dva solidna tradea i svi ozljeđeni su se oporavili a propustili su dosta utakmica ( Kleber , Exum , Lively i Irving ) . Sada je to rotacija od 10-12 ljudi koji su spremni za igrati ozbiljne NBA minuta a činjenica da ih imaju toliko također znači da igrači kao Hardaway , Jones , Kleber , Exum itd. ne moraju igrati više od 15-20 minuta što je u svakom slučaju poželjno , to nisu igrači za 25-30 minuta i to se osjetilo dok je bilo puno ozljeda , na playu imaš Dončića a 10 minuta koje prosjedi će odigrati Irving , na dvojci imaš Irvinga 25 minuta a ostalo mogu pokriti Hardaway , Exum i Hardy , na niskom krilu ti starta Green ali max. 25 minuta a na tu poziciju uskaču po potrebi i Hardaway i Exum i Jones ili čak P.J.Washington protiv snažnijih ekipa , na četvorci im starta Washington , Jones i Kleber su tu u rotaciji , pomoći u malim šihtama može čak i Green ali samo protiv nižih postava , na centru imaš dva visoka Livelya i Gafforda i Klebera za small ball postave tako da Kidd sada ima pregršt opcija , samo najiskrenije nisam optimističan u njegovu sposobnost da odabere prave kombinacije u pravom trenutku utakmica , doduše tu je i hrpa pomoćnika iako je pitanje kolike ovlasti imaju u tim situacijama . Ako ništa drugo ova gomila igrača na pozicijama 3, 4 i 5 bi barem trebala održavati visoku razinu energije u obrani , u napadu će udarni dvojac voditi glavnu riječ a na ostalima je da stavljaju otvorene trice i rade dobre blokove.
    (Donny Brasco, 21. februar 2024 13:31)

    # Link komentara

  3. Dalas je u ovom poslednjem roku za trejdove bez dileme najbolje prošao.
    Sada su već skockali finu ekipu, i ići će samo na gore na tabeli zapada.
    Zapad će ove godine, sa Denverom, Klipersima, Minesotom, OKC i Dalasom biti veoma interesantan. Finiks, GSW i Lejkersi za sada ipak spadaju u nekakav drugi krug kandidata.
    (samo primećujem, 21. februar 2024 13:29)

    # Link komentara

  4. odlicnoooo!
    Jaramaz da pakuje kofere
    (avangarda, 21. februar 2024 12:33)

    Joooj, mene blam umesto tebe...
    (e moj buzdovane, 21. februar 2024 13:21)

    # Link komentara

  5. Dalas se u prelaznom roku opasno pojacao tako da ce sigurno jurisati na sam vrh tabele. Pojacali su se i Sansi, i OKC, cak i Minesota. Klipersi su vec imali duboku klupu, GSW su najzad sklopili prvu petorku, jedino se Denver glupira sa nekim navodnim pravljenjem dinastije od mladih igraca. Denver je previse ranjiv, ispadne jedan starter i citav tim se raspadne.
    (bskfan, 21. februar 2024 13:17)

    # Link komentara

  6. odlicnoooo!
    Jaramaz da pakuje kofere
    (avangarda, 21. februar 2024 12:33)

    # Link komentara

  7. Dobar igrac a Jos bolji covek
    (M74, 21. februar 2024 11:51)

    # Link komentara