1. Sve je to na kraju krajeva samo posao, ili što bi rekli - biznis. Od osvajanja titule ovaj čovjek je prodao sve što je vrijedilo i onda mu je došla zlatna koka - Dončić. Dallasu je, njegovim dolaskom, značajno porasla vrijednost i koga briga za rezultate. Njih svi gledaju, nema veze da li su domaćini ili gosti, a to se traži. Sad je ekipa vjerovatno negdje blizu gornje granice vrijednosti, te je vrijeme za prodaju dionica. Isti ovaj čovjek će, kad vrijednost padne, vjerovatno kupiti sve to nazad. Tako stvari u pravom realnom kapitalizmu funkcionišu.
    Dovoljno je pogledati San Antonio, jedna od dvije najlošije ekipe na svijetu (oni to zovu svjetsko prvenstvo) je trenutno najgledanija u cijeloj NBA. Došla i njima zlatna koka - Wembanyama. Ne treba se čuditi što su svi u San Antoniu zadovoljni sezonom, vrijednost kluba raste, gledanost nevjerovatna, dresovi idu kao halva, navijači imaju zagarantovan cirkus u gradu, Greg zadovoljan "napretkom" (iako su prošle godine u ovo vrijeme imali duplo više pobjeda), prodao sve što je vrijedilo, a dobio ovog momka na lutriji i svima dobro. A iz lige ne mogu ispasti.
    (WillyWonka, 30. novembar 2023 07:49)

    # Link komentara

  2. Treba liku kinta razumite ga
    (ZeleniZub, 29. novembar 2023 10:39)

    # Link komentara

  3. Las Vegas Maveriksi
    (kakone, 29. novembar 2023 09:57)

    # Link komentara

  4. Kjuban je uvek bio faca i to dokazuje i ovim potezom.
    (Markiz De Novi Sad, 29. novembar 2023 09:46)

    # Link komentara

  5. Nedavno kritizira bipolarni američki sustav, zagovara nezavisne kandidate i sad prodaje ekipu i daje ostavku na mjestu predsjednika kluba. Čiščenje za kandidaturu zasigurno, nema druge.
    (Sundiata Gaines, 29. novembar 2023 09:46)

    # Link komentara

  6. Kakav lik - prodaje, a zadržava. Nema bolje od toga. :)
    (samo primećujem, 29. novembar 2023 09:37)

    # Link komentara