1. Bogi je, ma koliko ga većina ovde precenjuje i veliča, na žalost, limitiran igrač. Njegova odbrana je diskutabilna, više loša nego dobra. U napadu ako mu krenu trojke onda je dobar po tim , ali to jednom u 10 utakmica. Šut mu je nestabilan i dosta oscilira u formi. Nema onu stvar da rešava utakmice u poslednjim trenucima. Nije clutch igrač , što je milion puta dokazao.Kreativnost u igri mu je možda čak ispod prosečna. On treba da bude srećan što igra šestog igrača u jednoj Atlanti. Na kraju krajeva da vredi više, sa 31. godinom,on bi sada igrao , sa nekom pristojnom minutažom,u nekom mnogo jačem NBA klubu,
    (Steva, 29. novembar 2023 09:28)

    Ajd lepo da uklonimo subjektivnost, da ti neko "ne lezi" kao kosarkas i da pogledamo suve cinjenice a ne baljezgarenje u prazno...

    Bogdan Bogdanovic, na nivou dosadasnje NBA karijere ima 14.3p u proseku i 3.3 asistencije. Za 3p, na nivou karijere, sutira iznadprosecnih 38.7% (prosekom se statisticki smatra 36% (za sutere sa najmanje 5 pokusaja po utakmici).

    To se smatra veoma dobrom NBA karijerom, NIKAKO ispodprosecnom ili losom.

    Ima li potrebe pisati koji sve igraci karijerno imaju manje poena od Bogdana, sto penzionisanih sto aktuelnih (ako bi se hvatali da prirodno svakom igracu proseci opadaju pri/na kraju karijera).

    Ove sezone, i ako je rano (donekle), ima odlicnih 15.9p 39.1% za 3p, 91.3% za sl bacanja. U Atlanti je drugi (procentualno) najbolji trojkas ove sezone. Tu i tamo bude 20+p nastupa.

    Al pobedio si sa "treba da bude srecan sto igra 6og igraca u Atlanti" a svako i ole objektivan vidi koliko ga ulogom tamo limitiraju i koliko loptu carine Tre i Marej uz cesto losije procente, odluke i nastupe u celini.

    Na kraju krajeva, biti 6ti igrac NBA tima cesto ne znaci da nemas kvalitet za startera, ili generalno, vec i klupi treba balans i sigurnost + ugovori, obavezne minutaze itd. Pa jedan Djinobili (ne poredim ih, naravno) cesto je bio igrac sa klupe Sparsa a kvalitetom bio u 3 uz Dankana i Parkera.

    Bogdan se jako lepo "snasao" i adaptirao imajuci na umu koje sve igracine iz Evrope preko nisu napravile nista i kako generalno lose prolaze nize, bekovske pozicije u monstruoznoj konkurenciji Americkih bekova.

    Uglavnom, objektivnost, bar u jako proverljivim i dokazivim stvarima, ne bi trebala biti odsutna koliko god ti necija igra, licnost ili bivsi klub ne prijali :)
    (Pera Ždera, 29. novembar 2023 14:57)

    # Link komentara

  2. Jang 13 poena, sut iz igre 3/14..Micel 40 poena, 11 skokova.. Doktor kosarke za Janga..I ajde sada da pricamo zasto je Atlanta izgubila?
    (321, 29. novembar 2023 13:48)

    # Link komentara

  3. Zanimljivo je da ima likova koji sve znaju, omalovazavaju , prave se pametni jer oni bi to bolje? Bogi treba da se stidi sto njegov tim tako igra? Sto je treci strelac tima iza Janga 25.6 pts, Mareja 19.6 pts i Bogi 15.9 pts? Ova dva igraca igraju igru gde prvo vide kos pa sve ostalo. Jang ume i da asistira, ali to mu nije na prvom mestu . A kao plej asistencija mora da bude primarna. Mnogo je sebicnih igraca. Hanter , Sadik i Marej malo redje od njih NIKADA nece da dodaju loptu a Bogi je potpuno sam? To je bolestan pristup igri. Iz takvog ponasanja slede neka zabijanja u reket , guranje pod kos, gde su igraci cesto izblokirani, promase ili gube lopte. To je za njih na prvom mestu nego da doda slobodnom igracu koji moze da sutira? Bogi se u takvoj igri odlicno snalazi ma koliko da ga ovde neko pljuje. Tesko je igrati u takvom timu . Neko kaze da nije clutch igrac? Normalno, to je predvidjeno za Janga. Nikad se poslednja akcija ne gradi za Bogija jer ce Jang da se zaleti u reket ili sutira sa 10 m. Trener to gleda i on je taj koji odlucuje i to nema veze sa Bogijem. Ja u tim situacijama , nikada nisam video da je organizovana akcija da Bogi moze da sutne za 3? Ili tu Jang mulja pa onda doda kada nema gde i Bogi se nadje u problemu..U svako mslucaju, do sada , ova sezona je za Bogija najbolja od kada je u NBA..On ce sigurno da ode preko 16 pts u sezoni a takvu statistiku do sada nikada nije ima u NBA..
    (xxx, 29. novembar 2023 11:01)

    # Link komentara

  4. @aca

    Ti bi da razjuriš šampionski tim Denvera, koji je godinama Meloun stvarao, da bi doveo tvog ljubimca Bogdana. "Bogdan igra u oba smera"? Dečko, bajke su na trećem spratu.Bogi je, ma koliko ga većina ovde precenjuje i veliča, na žalost, limitiran igrač. Njegova odbrana je diskutabilna, više loša nego dobra. U napadu ako mu krenu trojke onda je dobar po tim , ali to jednom u 10 utakmica. Šut mu je nestabilan i dosta oscilira u formi. Nema onu stvar da rešava utakmice u poslednjim trenucima. Nije clutch igrač , što je milion puta dokazao.Kreativnost u igri mu je možda čak ispod prosečna. On treba da bude srećan što igra šestog igrača u jednoj Atlanti. Na kraju krajeva da vredi više, sa 31. godinom,on bi sada igrao , sa nekom pristojnom minutažom,u nekom mnogo jačem NBA klubu,
    (Steva, 29. novembar 2023 09:28)

    # Link komentara

  5. Bogdan dobar, ali glavni utisak je Katino Mobli, samo 193cm, a pokupio 19 skokova. Svaka čast!
    (Žalosna Sova, 29. novembar 2023 09:00)

    # Link komentara

  6. Bogdan ne postiže više poena samo zato što je nesebičan
    (ja, 29. novembar 2023 08:56)

    # Link komentara

  7. I juče nije bilo utakmice ispod dvesta koševa. Opušteno svi igraju odbrane bez, za ekipu na tribinama sa kobasicama i pivom
    (Lorimer, 29. novembar 2023 08:55)

    # Link komentara

  8. Dobro bi bilo da ne uđe Atlanta u plej of, najbolje ni Denver, onda bi i jedan i drugi igrali vjerovatno na OI u Parizu.
    (С3, 29. novembar 2023 08:48)

    # Link komentara

  9. Kako bi njemu a i on denveru legao.
    Prvo dobar je u oba smera, ZNA STA RADI, siri igru a moze i kao pomocni plej sto njim apored copavog mareja trasnopotrebno.
    Mislim da je onkap koja im fali da kazes "sad smo lepo popunjeni"..
    Ali ti vec sad das porteru 200M pa sta ocekujes koga da dovedes kad si isto to dao jos jednom NE olstar igracu Mareju...
    (aca, 29. novembar 2023 08:27)

    # Link komentara