Portland je "opljačkao" NBA

Generalni menadžer Portlanda Džo Kronin sigurno može da bude zadovoljan onim što je njegov tim dobio u zamenu za Demijena Lilarda.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Kada krenu pricati koliko pikova na sledecim draftovima imaju - kao da ce svaki od tih pikova biti all-star. A u realnost, od njih 10 mozda 1 ili 2 imaju solidnu karijeru.
    (The Unforgiven, 2. oktobar 2023 16:13)

    # Link komentara

  2. Ima da se usrece sa Aytonom.
    Onaj da nije bio I pik, samim tim imao reklamu i popularnost, sada bi se borio za mesto u timu nekog ABA ligasa.
    Ayton nije precenjen centar, on je antitalenat u odbrani i ispodprosecan u napadu. Sreca po njega te je NBA propao sto se tice visokih igraca, pa moze da glumi centra.
    (Baron, 2. oktobar 2023 10:11)

    # Link komentara

  3. Boston - izgubili Smarta, oba Vilijamsa, Brogdona, doveli Porzingisa, Holideja. Meni deluju slabiji nego prošle godine ili tu negde. A izgubili su pikove i još napravili dugoročan problem što se tiče luxury takse.

    Milvoki - izgubili Holideja i Grejson Alena, dobili Lilarda. Tu negde su kao prošle godine ili za nijansu bolji. Izgubili gomilu pikova. Glavni konkurent (Boston) im je uzeo igrača koji ume da zaustavi Lilarda.

    Finiks - izgubili Aytona, Paula, doveli Beila, debelog Bosanca, Grejson Alena, Nasir Litla i gomilu igrača za minimum. Jači su nego prošle godine, ali ne zbog poslednjeg trejda.

    Šta ti timovi rade, nije mi jasno.
    Najpametniji su bili Denver i Majami koji se nisu uključivali u ta sumanuta preplaćivanja.
    (meda, 1. oktobar 2023 22:52)

    # Link komentara

  4. Ali pik iz 2029. godine. Još malo pa će u trejdove da uključe i pikove iz godina u kojim će se birati igrači koji se još nisu rodili.
    (ja, 1. oktobar 2023 20:39)

    # Link komentara

  5. Dali su i Nurkića…
    (Deda, 1. oktobar 2023 20:10)

    # Link komentara

  6. Portland sad daje Brogdona za Lonzo Bola,Dramonda i povrat pika prve runde koji duguje Bulsima.Lonzo im ove godine ne treba,svakako će se oporavljati od povrede tako da bi to bio sjajan posao da se zaokruži Lilard trejd!
    (Pionir, 1. oktobar 2023 19:54)

    # Link komentara

  7. @знање имање
    ма јок.
    брогдон и холидеј врло слични играчи. бостон погрешио. превише су дали. још холидеј 34. године и 2x40 милиона. глупост тешка... а биће им 4. играч у ротацији.
    мислим да ништа спец нису њиме добили у односу на брогдона а изгубили су и селери кеп и вилијамса и пикове. превише...
    портланд стварно опљачкао лигу. чим су заболи 1. пика и узели скута знало се да иду у ребилд свакако. боље нису могли да прођу...
    (живац, 1. oktobar 2023 19:40)

    # Link komentara

  8. Portland moze i Brogdona da uvali za jos jednog pika prve runde, zasticenog, tako da na kraju, 4 pika prve runde, jedna ogranicen, tri ne, 2 razmjene pikova u njihovu korist, i dva mlada igraca, solidan paket su dobili za superstara koji otvoreno nije zelio da bude u toj ekipi
    (trashtalk, 1. oktobar 2023 19:13)

    # Link komentara

  9. Dakle Portland se prepustio raspadu i pikovima, i "procesu" i tako dalje. Što je najčešće put u nigde. Opljačkali su koga? Fabuloznu budućnost, u kojoj su preduhitrili druge? Nebuloze.
    Boston sa linijom Holidej - Tatum - Brown može sad da se nosi sa svakim. Derik Vajt, Potzingis... Dakle tim i da svakog dobije - i od svakog da izgubi, jer su sad još slabiji pod košem. Sa Porzingisom 4 igrača su im već 134 miliona ove sezone a sledeće 150! Plus Wajt još skoro 20... Holford 10... Mnogo nategnuto finansijski i mnogo tanko ispod obruča.
    Vidim da mnogi misle da je ovo dobar posao za ove ili one, ili čak i za ove i za one. Kako ja vidim ovde je svako prošao gore nego što je bio na početku. Portland bukvalno nema ekipu, Boston nema klupu a Milvoki ima sve - ali sve veterane i mnogo će se mučiti do PO. Još jednom: svi su gori nego na početku. U ratu je bitnije nemati velike mane nego imati velike kvalitete, a ovde je na to izašlo. Sada su to 3 tima sa izuzetnim kvalitetom... ali je to uvek možda, a njihove izuzetne mane su zicer, praktično od odma.
    (znanje-imanje, 1. oktobar 2023 19:11)

    # Link komentara

  10. Bilaps majstor!
    (killa..., 1. oktobar 2023 19:02)

    # Link komentara

  11. Henderson-Sajmons-Grent-Wilijans-Ejton. Veoma zanimljiva petorka. Ima tu puno igraca koji zude da se dokazu. Sarp i Vinslou na klupi. Samo klupa da se pojaca.
    (Aca86, 1. oktobar 2023 18:49)

    # Link komentara