1. Denver je digao formu za odbranu u plejofu i realno ako se neko čudo ne desi biće 4:0 bilo sa kim da igraju u finalu (verovatno sa Bostonom).
    Da Boston ima najviše opcija u odbrani i možda je naj nezgodniji tim za Denver, ali isto tako ima velike oscilacije u igri a i nije na vrhuncu forme.
    (marica, 28. maj 2023 22:37)

    # Link komentara

  2. Ne mogu sebi da oprostim što sam noćas, nakon gledanja utakmice 2 i po sata, na 2 i po sekunde do kraja (naknadno su to podigli na 3 sekunde što se ispostavilo i presudno), ultra iznerviran i očajan, ugasio TV i otišao da spavam, ubeđen da je ekipa za koju navijam skoro 4 decenije izgubila i ispala… Ne mogu da verujem da sam prestao da verujem, u košarku, u Seltikse, u Boga i pravdu.

    Boston neće propustiti ovu priliku u 7. utakmici. Majami je imao svoje šanse, ali su ih kao i Partizan, prokockali. A Horford im je noćas svojim nebuloznim faulovima (2 na Batrelu u poslednjem minutu za 4 slobodna bacanja) bukvalno na poslužavniku nudio prolaz.

    Nakon što sam izgubio bar 10 godina života u seriji Partizan-Real, i bar još 5 nakon Bostonovih 0-3 protiv Majamija, konačno ću gledati jedno NBA Finale – spokojan. Ko god da pobedi, biće mi drago, neću se po prvi put u životu nervirati.

    Voleo bih da Jokić osvoji titulu i večno zapuši usta svim hejterima. Ali i ako ne osvoji, radovaću se 18-oj tituli Bostona, jer sam se samo jednom radovao (2008) za 36 godina od kako sam se zaljubio u Lerija Birda.

    Denver je svakako u velikoj prednosti jer je odmoran, dok je Boston, kao i prošle sezone kada su ušli u finale protiv GSW, isceđen nakon duplih maratonskih serija od po 7 utakmica. Sve su se kockice složile za Nagetse ove sezone, iz ove perspektive je i bolje što Jokić nije dobio 3. MVP nagradu i time izbegao ogroman pritisak javnosti.
    (Celtics Nation, 28. maj 2023 16:40)

    # Link komentara

  3. Nije čudo i da se desi to "čudo" u ligi u kojoj se jedno finale konfenercije igra na preko 110-120poena!!!!! U ovoj ovakvoj ligi gde gde se besomučno šutira sa svih mogućih i nemogućih pozicija, nije nikakvo "čudo" da se ovako nešto dešava.
    (neko, 28. maj 2023 13:39)

    Najveci smaraci na NBA vestima.
    (Eric Cartman, 28. maj 2023 15:50)

    # Link komentara

  4. Nije čudo i da se desi to "čudo" u ligi u kojoj se jedno finale konfenercije igra na preko 110-120poena!!!!! U ovoj ovakvoj ligi gde gde se besomučno šutira sa svih mogućih i nemogućih pozicija, nije nikakvo "čudo" da se ovako nešto dešava.
    (neko, 28. maj 2023 13:39)

    # Link komentara

  5. @veliki
    Analiza nekoga ko pojma nema o NBA kosarci.
    Kakav umor? Pricas o najspremnijim sportistima planete, nema tu umora.
    Boston je mnogo jaci tim od Denvera i Denver ce morati da odigra najbolje i najozbiljnije do sada, ako zeli da se ravnopravno bori u finalu.
    Sanse ce biti 50-50, jer je to finale NBA, igrace dve mocne ekipe i nema tu izrazitih favorita, i pored cinjenice da je Boston igracki dosta jaci.
    (., 28. maj 2023 12:28)

    # Link komentara

  6. Занимљиво да ниједан коментатор до сада није приметио да су обе екипе већ веома уморне, играће се 6. утакмица у којој ће бити и велика потрошња и емотивно пражњење. С друге стране, Денвер долази потпуно одморан. Са ким год да игра у финалу, прву утакмицу требало би да по метла противника, а не би ме чудило и другу (ако се игра у Бостону). Због умора, потрошње и пражњења, очекујем да Денвер сигурно добије прву, а вероватно и другу утакмицу у Бостону, а ако игра кући против Мајамија - то су сигурице. Финале почиње већ у ноћи 1. јуна, а 6. утакмица се игра у уторак ујутру по нашем. Победник неће имати бремена ни да се одмори, камоли да анализира противника.
    (veliki, 28. maj 2023 10:32)

    # Link komentara

  7. . tako da i pored velike zelje svakoga u Srbiji da Denver osvoji sampionski prsten, treba biti realan i priznati da ce Boston biti veliki favorit u finalu, osim ako se takođe ne desi cudo pa "luda" ekipa Majamija ne napravi veliko iznenađenje i eleminise "zelene" u majstorici.
    (Dr doc., 28. maj 2023 09:05)

    Slusaj, Boston ne da nije favorit protiv Denvera, nego dobiju li jednu utakmicu mogu kolo povesti
    (Riki, 28. maj 2023 10:18)

    # Link komentara

  8. Da se uzdamo u to da će obe ekipe koja god pobedi biti premorene za finale .
    (neven1, 28. maj 2023 10:04)

    # Link komentara

  9. ... tako da i pored velike zelje svakoga u Srbiji da Denver osvoji sampionski prsten, treba biti realan i priznati da ce Boston biti veliki favorit u finalu, osim ako se takođe ne desi cudo pa "luda" ekipa Majamija ne napravi veliko iznenađenje i eleminise "zelene" u majstorici.
    (Dr doc., 28. maj 2023 09:05)

    Овакав Бостон је исти онај који се мучио и против претходних противника, и сада се мучи са Мајамијем, и реално мука их је гледати, очај живи. Овакав Бостон нема никакве шансе против Денвера. Па њихов најбољи играч шутира тројке синоћ 0-8, а то му је осим једне утакмице редован просек. Игра им је конфузна, види се да жестоко багују и да се баш муче. Са оваквом игром Денвер их добија без проблема са 4-0. Они су раније деловали боље, и у таквим идањима то би била борба. Да ли могу да се промене за финале, чисто сумњам. Увек остављам могућност повреде неког што може да промени ток, и то је нека њихова шнаса од 80%. А да они промене игру ту је вероватноћа можда 20%. Толико им и дајем шансе за победом. Са овим процентом то је вентуално 4-1 за Денвер.
    (мр, 28. maj 2023 09:53)

    # Link komentara

  10. Čuda nisu bila moguca jer su svi ti timovi bili izjednaceni po kvalitetu i onda je bilo nemoguce da se neko posle 0:3 vrati.
    Ovde je totalno drugacija prica Boston je mnogo kvalitetniji tim od Majamija i to 0:3 je bilo totalno nerealno.
    Majami ceo plej of igra bez pritiska jer i oni sami nisi verovali da mogu nešto da urade,ali evo posle.3:0 poceli su da razmišljaju kako bi oni mogli da budu i šampioni,navijaci euforija do neba,ceo grad euforija i bum pritisak,ruke se stegle,nije više to ta igra a Boston u naletu.
    (Eric Cartman, 28. maj 2023 09:52)

    # Link komentara

  11. Ma, nek dobiju Seltiksi, nema čistije titule od ovakve: Lal finalu Zapada, Bos u velikom finalu.
    Muk from coast to coast.
    Voždovac čeka prvi prsten Debelog Genija!
    (Moramdamenjamnikzbogcenzora, 28. maj 2023 09:24)

    # Link komentara

  12. Koliko je ovo nedostatak srece na strani Majamija, bojim se da predstavlja nedostatak srece i na strani Denvera. Ovaj nestvarni kos u poslednjoj desetinki ove 6.utakmice, ne samo da oznacava gotovo izvesni istorijski povratak Bostona od 0-3 na 4-3 i ulazak u veliko finala, vec i veliki problem za Denver jer da je Majami prosao u finale, izvesno je da bi ih Denver dobio. Međutim, Boston je potpuno druga prica, verovatno najnezgodniji moguci protivnik i jedini tim koji ni po kvalitetu, ni po nacinu igre, a narocito po duzini i raznovrsnosti ekipe, ne lezi Denveru. Tu je jos i prednost domaceg terena, tako da i pored velike zelje svakoga u Srbiji da Denver osvoji sampionski prsten, treba biti realan i priznati da ce Boston biti veliki favorit u finalu, osim ako se takođe ne desi cudo pa "luda" ekipa Majamija ne napravi veliko iznenađenje i eleminise "zelene" u majstorici.
    (Dr doc., 28. maj 2023 09:05)

    # Link komentara

  13. Da ali ovo je prvi put da se sedma utakmica igra kod kuce tima koji je gubio 3:0. Tri puta do sada se igrala sedma, gdje je domacin vodio prve tri te na kraju pobjedio trecu.
    (Detektiv, 28. maj 2023 08:52)

    # Link komentara

  14. Niko u istoriji nije preokrenuo 0:3 ili niko u istoriji nije preokrenuo 0:3 u finalu konferencije? Sta je od tog dvoje??
    (Lt. Marion Cobretti, 28. maj 2023 08:38)

    # Link komentara

  15. Ovo je lose za denver,ako boston prodje sanse su 70%-30% za boston.mnogo jaca ekipa...
    (Kiki, 28. maj 2023 08:30)

    # Link komentara

  16. Hteo bih Majami zato što hoću da vidim duel Džimija i Nidže kao 2 najbolja igrača (po meni) u PO ove godine. Kao i zbog Spolstre koji je zaista fenomenalan trener, a naravno i zbog Jovića. Međutim, ako ispadnu i Boston ovo okrene, sami su krivi. Istripovali su se da su već u finalu, Kelti zbili redove, a pošto su ipak popunjeniji i bolji tim možda zaista prisustvujemo istoriji.

    Sa druge strane, ako bi Majami prošao, a Denver slučajno dobije krenule bi priče "Imali su skraćenu rotaciju", "Šta bi bilo da je tu Hiro, Oladipo", "Ko bre gleda Denver - Majami", "Nema tu ko da čuva Jokića, Boston bi ga zaključao"...

    Ovako neka bude bar jedan naloženi "velikan" sa granitnom odbranom pa nek ih Buca vrati na fabrička podešavanja, u maksimum 6 utakmica.
    (Gde ja živim, 28. maj 2023 08:19)

    # Link komentara

  17. Ovo je lose za Partizan.
    (Robin Hud, 28. maj 2023 08:14)

    # Link komentara

  18. Loša vest za Denver ali ako ne mogu da pobede Boston na 4 dobijene ni ne zaslužuju titulu...

    Verujem da Jokara to rešava u 5, najviše 6 mečeva.
    (JeRremija, 28. maj 2023 08:05)

    # Link komentara

  19. Steta… Da je Majami pobedio, Denver bi ih pometlao…Ovako sanse su 55% -45% za Boston
    (Straight Outta München, 28. maj 2023 08:05)

    # Link komentara

  20. Kakve oscilacije u igri Bostona. 5 od 6 utakmica su trebali dobiti glatko, a oni se doveli da se spasavaju u zadnjoj desetinki. Nedostatak trenera, niata drugo
    (Antivegetarijanac, 28. maj 2023 08:01)

    # Link komentara