Banjaja slavio u Španiji

Vozač Dukatija Italijan Frančesko Banjaja pobedio je na trci za Veliku nagradu Španije, koja je u okviru Moto GP šampionata vožena na stazi u Herezu.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Nevjerovatno koliko su japanci “pali” u zadnje vrijeme! Dal je u pitanju aerodinamika ili neka druga motorna karakteristika…
    (paradoks, 1. maj 2023 04:43)

    # Link komentara

  2. Banjaja ce po svemu sudeci da lako osvoji titulu ove godine. I pored kikseva on je prvi. Veliki broj trka mu omogucava da vozi rastereceno jer nema konkurenciju prakticno. Da se vozilo po starom, bio bi veci pritisak . Jedino je Markez mogao da mu parira da je malo promijenio taktiku i isao na sezonu gdje bi skupluao bodove i na stazama koje mu odgovaraju pokusao da pobijedi. Medjutim on je negdje u motogp-u prije 6-7 godina i pokusava da pobijedi sa nekonkurentnim motorom i to na svakoj stazi i obidje sve vozace, tako da je bacio jos jednu sezonu niz vodu.
    (mojnemenito, 30. april 2023 20:15)

    # Link komentara

  3. F1 je generalno najpopularniji automoto sport na svetu. Ali prelaskom na turbo motore izgubila se ta strast, nije to vise to. Inace moto gp gledam zbog Ducati motora i timova i inace zbog toga sto volim Audi, koji je sticajem okolnosti vlasnik Ducatija. Zao mi je malo Kvartarara koji vozi onaj krs od Yamahe
    (czz, 30. april 2023 20:05)

    # Link komentara

  4. Kako zanimljiv i uzbudljiv sport koji niko ne gleda i ne prati, koji ima za prva tri sata jedan ( i brojevima 1 ) komentar, za razliku od one dosadne formule koju svi prate i gledaju.
    (džoni wajs, 30. april 2023 19:25)

    # Link komentara

  5. Kakva majstorija Banjaje i kakva suprotnost onoj dosadi od F1!
    (Mxt, 30. april 2023 18:06)

    # Link komentara