1. Velika borba i zanimljiv meč, ali objektivno za DRUGOG najboljeg igrača svijeta. Jer postoji samo jedan kralj, a to je Magnus Carlsen. Njemu je jednostavno dosadilo i izgubio je motivaciju da brani titulu. Zadnji puta je obranio titulu razmontiravši Nepomijatchnog sa 3:0 uz nešto remija. U povijesti je sada drugi puta bila situacija da šahovski prvak svijeta ne želi igrati za titulu. Svojedobno je Fischer kao prvak odbio igrati za titulu sa Karpovom, ali Fischer, za razliku od Carlsena, niti jednom nije branio titulu a njegov izazivač je bio tada mladi i strašno opasni Anatolij Karpov..
    Ja se nadam de će Carlsen sada požaljeti da opet sjedne na prijestolje koje ipak pripada njemu, sada ima motiv...
    (Eustahije Brzić, 30. april 2023 23:52)

    # Link komentara

  2. Какав меч, после чега се све враћао Динг, и на крају какав потез Тг6, нестварно. За такав потез потребна су највећа м*да могућа, то не би ни Магнус смео да одигра тако да је Динг заслужени шампион света!
    (невероватно...., 30. april 2023 23:47)

    # Link komentara

  3. Mnogo mi je zao sto Nepo po drugi put nije iskoristio sansu da postane prvak sveta. Nazalost, mislim da nece imati vise prilika...

    Dingu svaka cast, kakvo strpljenje i odlucnost je covek pokazao tokom citavog finala. Generalno, jednog od najzanimljivijih finala ikada!

    Deco, igrajte sah, druzite se, ne morate da pobedite, dovoljno je samo da napravite dobar potez.

    pozdrav svima ljubiteljima saha.
    (crno-bela metla, 30. april 2023 19:09)

    # Link komentara

  4. Da se samo nadovezem na prethodni komentar zasto je ovo bas bilo CLUTCH? Posto bi polse usledile blitz partije od 5 min gde nepo ima bolji medjusobni skor 13:2
    (1234, 30. april 2023 18:58)

    # Link komentara

  5. Titula ove godine nema tu tezinu kao neke prethodne, jer nije igrao najjaci igrac na svetu. Ali svakako, bilo je zanimljivo gledati.
    (velemajstor, 30. april 2023 18:01)

    # Link komentara

  6. Koliko je Jana poremetilo kada Ding nije po treci put ponovio potez i igrao na remi, vec kenuo u napad i to sve dok je imao manje vremena na satu. Savrseno
    (Bice bolje, 30. april 2023 17:51)

    # Link komentara

  7. Davno sam bio sreski prvak na trećoj ploči a kad me Vlastimil Hort češki velemajstor rasturio kada je protiv mog kluba igrao simultanku na 28 ploča onda sam ustanovio da ću ostatak života ostati "amater" :)
    (cobo, 30. april 2023 17:49)

    # Link komentara

  8. Kakve partije su igrane ljudi moji,a ova poslednja je bila šlag na tortu. Bravo za Dinga!
    (Samegabri, 30. april 2023 17:41)

    # Link komentara

  9. Uživao sam u prethodnom periodu, a pogotovo danas! Čestitke obojici i nekako mi je utisak na kraju da sam istovremeno i tužan zbog Nepa i srećan zbog Dinga. Kakva samo transformacija od čoveka koji je pre desetak dana usled pritiska bio bukvalno paralizovan i nije mogao da fizički odigra potez 20+ minuta (te mu na kraju ističe vreme u klasičnom šahu!) do čoveka koji danas odbija da i treći put ponovi potez i da se partija završi remijem, već na iznenađenje svih krene po pobedu na minut do kraja... Auh.
    (Višekruna, 30. april 2023 16:50)

    # Link komentara