1. Alkaras je sjajan. Naravno tako treba i da bude kada je mogao da se uči i trenira koristeći savremenije metode i sredstva nego prethodna generacija. Što važi i za one pre njega u odnosu na one ispred njih.
    Ono što je problem sadašnjeg trenutka u tenisu je praznina koja je nastala odlaskom Rederera, sve češćim izostancima Nadala, kao i onemogućavanjem Novaka da igra sve turnire. Čak je tada bio i Marej neko ko poseduje tu vrhunsku konstantu ali za nijansu slabiju od prve trojice.
    Jednostavno danas nema igrača koji su konstantni. jedino je Alkaras prividno konstantan, ali ni on ne igra svaki turnir i pitanje je da li će to moći. To tek treba da se vidi.
    A tu prazninu su svi i očekivali.
    To što Novak i dalje igra, to nije merilo za naslednike jer on više nije u zenitu sposobnosti. A oko uzme još koji GS to je više pokazatelj slabosti naslednika.
    No, videćemo.
    (Žoze, 31. mart 2023 15:50)

    # Link komentara

  2. Dečko igra od prekjuče i pojma nema kako je velika trojka igrala pre 10 godina kad su njemu skidali pomoćne točkiće sa bicikla. Ali ajd, nešto mora da se kaže.
    (Kole, 31. mart 2023 14:33)

    # Link komentara

  3. Alkarasove GS titule nista nece vredeti ako ne prolije krv za njih. Velika trojka je za svaki GS morala bukvalno krv da prolije.
    (Mika, 31. mart 2023 13:25)

    # Link komentara

  4. na konto ruke, pogledajte i lice. Nije isključeno da je prirodno takvo, ali je skoro uvek takvo kad se koristi hemija.
    bez obzira na to, dečko ima sve volju, karakter, udarce, inteligenciju I došao je u pravo vreme za njega.
    (chao, 31. mart 2023 13:15)

    # Link komentara

  5. Alkaras - Fritz h2h 1:0
    Djokovic - Fritz h2h 6:0

    Shto nisi disao...
    (Aca, 31. mart 2023 12:51)

    # Link komentara

  6. @
    Djoković je čekao Federerovu starost i Nadalove povrede da se dočepa kojeg GS. Alkaraz ne čeka nikoga i ništa, on gazi i gazi a nema ni dvadeset.
    (Banjica, 31. mart 2023 11:23)

    Ajoj, koja odvala. Federerovu starost? U trenutku kada je Novak krenuo da niže slemove Federer je imao 30 godina. Kada je Alkaraz počeo da hvata zalet Novak je imao 35! I pored godina, a i svih opstrukcija i dalje je posebna liga za gotovo sve na turu, osim Alkaraza koji je priča za sebe. Pojedini igrači mu "ne leže" kao što je većina čeških tenisera ili Medvedev koji je jedino protiv Novaka motivisan.
    Nadal i njegove povrede, bez obzira na brz razvoj medicine, on pored sebe mora da ima Hudinija koji mu pomaže da posle invaliditeta igra kao na drogama. Ne znam samo zašto se Novak više puta nepotrebno pecao na taktiku kojom se Nadal igra, koja je svojstvena Latinima.
    (Avanturista, 31. mart 2023 12:27)

    # Link komentara

  7. A sta tek reci za Rafu?
    On je parirao i slomio Federera dok je Fedex bio u prajmu a to je isto uradio i Noli,e sad,Nola nije morao da ide tim sizifovskim putem jer je Federera vec pregazilo vreme kada je Nola poceo da ga pobedjuje pa na osnovu ovoga sami izvucite zakljucak!
    (S. Galanski & P. Larkinson, 31. mart 2023 12:26)

    # Link komentara

  8. Alkaraz zaista deluje opasno kada je ovako u naletu, i sa jedne strane mogu da razumem izjavu Frica, pogotovo što mi on oduvek deluje nekako melanholično, i u nekim momentima izgleda kao da ga neko tera da igra tenis.
    Ali u vezi opisa njegovih mečeva sa Novakom, ova njegova analiza bi se ukratko mogla nazvati i "privid nemogućeg". To je onaj osećaj koji svojim protivnicima pruža samo Novak, a nikako Nadal (osim ako se baš jedva kreće), sada Alkaraz ili ranije Federer. Taj osećaj da si toliko blizu, a u stvari nisi ni svestan koliko si daleko. To su one situacije kada Nadal i Federer na nekom GS turniru onako furiozno dođu do finala gazeći sve pred sobom, i onda većina pomisli kako su logično oni favoriti u finalu protiv Novaka, koji do tog finala stigne na gore opisan način. A onda, u finalu... šok i neverica, i komentari "pa gde je ovaj Novak bio do sada", i slično. Novak je jednostavno takav igrač. Kao što često koristi jačinu protivnikovih servisa i udaraca kako bi vratio na drugu stranu još jače, on tako koristi i energiju protivnika tokom meča, kako bi postepeno podizao svoju, tako da u finalu logično kada mu dođe neko od najvećih, on kao da ubaci u najvišu dovoljnu brzinu da i tada pobedi.
    (posmatrač, 31. mart 2023 12:16)

    # Link komentara

  9. Inače se napobeđivao velike trojke pa može da uporedi.
    (metalstorm, 31. mart 2023 12:01)

    # Link komentara

  10. Баш фина рука код алкараса. Тако типична за његове вршњаке. 😉
    (Ja,
    Slažem se,tako nešto ninja seljak njegovih godina nisam imao a mogao sam dan/noć raditi a nema ni kolega bokser 79. godište koji skoro svaki dan trenira u teretani i trenira djecu boksu.
    Survaće mu zdravlje,ovo se ne može u normalnim uslovima.
    (Seljak veseljak.., 31. mart 2023 12:01)

    # Link komentara

  11. Kad je Fric stugao 2015, Federer je imao 34 godine (+16) , Nadal.29 (+11), a Đoković 28 (+10). To je vrlo bitna razlika u godinama. Alkaraz je mlađi od njega nekih 6 godina (Federer-Đoković). Sjećam se samo dva meča Đoković-Fric, posebno onog strašnog 2021. na AO. Ni povrijeđenog 34-godišnjeg Đokovića Fric sa 24, zdrav-prav i motivisan, nije uspio pobjediti. U narednom meču, koliko pamtim, Đoković je imao puno manje posla da ga dobije iako je ovajnaja ljivao koješta. Stvarno lagani mečevi za Frica. Ne znam zaečeve sa Fwdererom j Nasalom, pa ne mogu procjeniti.kolkko je njegova izjava realna i odnoau na njih dvojicu.
    Alkaraz je u fantastičnom zaletu. U kombinaciji sa mladosti, formom i vještinom sada je nepobjediv. Jedan Tejlor Fric mu nije nikakva smetnja.
    (MILENA, 31. mart 2023 11:48)

    # Link komentara

  12. Баш фина рука код алкараса. Тако типична за његове вршњаке. 😉
    (Ja, 31. mart 2023 11:34)

    # Link komentara

  13. Gledam kvotu i primamljivo mi je da stavim na Sinera sto dolara,ako prodje odoh na jednu skupu veceru sa 270 stepeni pogledom na centar Sidneja (za dvoje).Ako Karlitos pobedi,nista,cekacu Monte Karlo da se vadim.:)
    (Zeljko, 31. mart 2023 11:27)

    # Link komentara

  14. I nolovci polako uvidjaju realnost, ali neće da prihvate činjenicu, da je Alkaraz 30% bolji od Djokovića, a taj procenat će da raste sve više. Oni samo traže zamerku, dečku koji čisti sve pred sobom. Djoković je čekao Federerovu starost i Nadalove povrede da se dočepa kojeg GS. Alkaraz ne čeka nikoga i ništa, on gazi i gazi a nema ni dvadeset.
    (Banjica, 31. mart 2023 11:23)

    # Link komentara

  15. Znam da atp trazi novu zvezdu i zamenu za veliku trojku, ali neka malo ublaze te tekstove sto daju botovima jer nema smisla to sto kazu..
    (aca, 31. mart 2023 11:17)

    # Link komentara

  16. Alkaras trenutno nema konkurenciju. Ako ga zaobidju povrede, u stanju je da osvoji 30 Grend slema i 50 Mastersa. Tako da smo se uzalud nervirali i prepucavali oko toga ko je G.O.A.T. od clanova velike trojke. Sve ce to pasti u zaborav pored ovog momka.
    (Mohikanac_'91., 31. mart 2023 11:14)

    # Link komentara

  17. Fric koliko GS i Mastersa si uzeo u zenitu velike trojke??
    (Eskalibur, 31. mart 2023 11:13)

    # Link komentara