1. Nocas Jokic otklanja mnogima dilemu!!!
    (Nba true fan, 27. mart 2023 18:36)

    # Link komentara

  2. Ali reci da je sut embida bolji...
    Alo covek ima 10% procentualno bolji sut i s tim da covek baca i troju i bas puno baca poludistancu, ne zakucava svaku loptu... komedijas..
    (aca, 27. mart 2023 16:57)

    # Link komentara

  3. @"Levi Ulaz"
    Bravo majstore, upravo to . Amerikanci to ne gledaju ili zmure ako im nije u interesu što se toga tiče , ljudi koji stvarno osećaju to što si napisao su u OGROMNOJ manjini i ne samo u USA već generalno u sportu jer to je ta sportska inteligencija koja može da se primeni i u fudbalu i rukometu i vaterpolu..tenisu..svuda i takvi igra i se mogu na prste brojati , ali džaba kad se gleda samo onaj finalni proizvod ( ako je promašio jedan zicer on je truba i ćao )
    (Jaroslav, 27. mart 2023 16:30)

    # Link komentara

  4. Na Vinsov komentar o Jokicu prvo dam minus pa ga nekad procitam, a nekad preskocim, jer Vins ne moze biti objektivan, mnogo mrzi Nikolu.
    Danas ako bude Embid igrao protiv Denvera, Denver bi morao da igra sto brzu kosarku samo "run and gun" i Embid ce vec posle nekoliko minuta disati na skrge. Samo ne sporo i poziciono protiv File, brzo pa cak i cenu da bude pomalo divlje.
    (vasilije, 27. mart 2023 15:47)

    # Link komentara

  5. Neće mu dati da treći put osvoji, zato što je SRBIN
    (boban., 27. mart 2023 15:34)

    # Link komentara

  6. Posto ga niko ne moze zaustaviti onda treba ocekivati 40 plus u prosjeku u plejofu i naravno prsten.Ha ha ha..Joj jedva cekam kmecanje kad debeli ispadne.
    (Mr_Melbourne, 27. mart 2023 15:31)

    # Link komentara

  7. "levi ulaz" Cenim da je to prica kako on igra i odbranu za njegove saigrace,verovatno cuva Karija,kleya i wiginsa istovremeno,dok njegovi saigraci ginu da cuvaju takve igrace sa loptom i bez lopte,fanovi traze da uprkos potrosnji takve energije na jurnjavi za ovim igracima istovremeno imaju i fantastican procenat suta,po mogucstvu 60% barem,jer 42% i 45% za tri poena Portera i Poupa je nedovljno po recima clanova kulta.
    (vince carter, 27. mart 2023 15:19)

    # Link komentara

  8. Strahinja, a nije no si vrhunski poznavalac košarke??
    (Lav Lazo, 27. mart 2023 14:57)

    # Link komentara

  9. A Jokara u džep stavi i Yannisa i Lopeza u odbrani... hahahaha... show man.
    (Pixy, 27. mart 2023 14:38)

    # Link komentara

  10. @ levi ulaz

    Ma šta ti znaš, objasniće ti vince carter.
    (nesuđeni trokorak, 27. mart 2023 14:10)

    # Link komentara

  11. Samo da ne uvedu glasanje iz Kameruna i Srbije.
    (wtf, 27. mart 2023 13:52)

    # Link komentara

  12. Nešto malo, 30-ak godina, sam tapkao narandžastu loptu. Nešto ne kontam. Jokara je spor u odbrani i ima neke propuste ali mi nije jasno da niko ne komentariše njegove kretnje u odbrani. Pokrivanje prostora, predvidjanje akcija i pre svega pomoć drugima. Često izgleda da nije kod igrača ali u x posto slučajeva, kada protivnički bek prodje odbranu, on odigrava mini zonu u reketu. Čuva dvojicu ali ne temeljno. Pravi male trzaje ka igraču i slično. Da svi prate i malo skupe bilo bi i bolje. Ne kontam da je neko dobar u odbrani samo ako udari flaster na čoveku a ostalo ga ne zanima.
    (Levi ulaz, 27. mart 2023 13:48)

    # Link komentara

  13. Ajde da posmatramo ovu priču iz neutralnog ugla i objektivno ...
    Gospodin analitičar kaže da je Jokić do pre dva meseca bio bolji, a da je Embid od tog perioda dokazao da je bolji ...
    Znači, Jokić čitavu karijeru nije uspeo, a Embid za dva meseca dokazao ... zanimljivo.
    Drugo ... kod Embida se zaista vidi da želi tu MVP titulu, forsira i ganja poene, individualnost na višem nivou, baš posebno u poslednja 2 meseca ... baš napada i šutira, i ako se posmatra samo taj period onda svakako je favorit u toj trci, a i Fila je pobeđivala i igrala mnogo bolje u tom periodu.
    Istina, mislim da je i Jokić sâm kriv za to ... samoisticanje kod njega je na niskom nivou, pa su otuda i lični i timski rezultati bili slabiji ... gotovo je totalno izbacio šut sa poludistance, a po floterima je prvi u ligi.
    Objektivno, kad Jokić odluči da napada koš ... drugačije to izgleda.
    Sve u svemu, dva odlična, različita tipa igrača ... jedan koji na sve načine pokušava na osvoji, i drugi koji samo igra košarku ... pa ko se kome svidi!
    (Dragon, 27. mart 2023 13:48)

    # Link komentara

  14. @Iskreno Reci da su ukradene lopte merilo odbrane i da su blokade proizvod skocnosti a drugi u blokadama je Lopez a cetvrti belac Kessler iz Jute mogu reci samo ograniceni umovi koji to pisu isto i za skokove a prvi skakac lige je Domantas Sabonis🙈 Ukradene lopte su najcesce proizvod timske odbrane,pa je tako treci u ukradenim loptama Fred Van Vleet a mozda i najbolji defanzivac lige Dort iz Oklahome nije ni u 50. Dok Dort zakljucava svoje protivnike i natera ih da bace loptu u bunar koji neki njegov saigrac presece,to citaci statistike nikad nece videti. Pogledajte kako je zakljucao Kavaj Lenarda u poslednjem napadu u onom mecu gde se Dzordz povredio. Plus/minus...Michael Porter za koga ovde pisu kako ne zna da igra kosarku,imao najveci plus protiv Milvokija a protiv Njujorka kad je imao 11p i los sut,+7 na kraju. 90% vas nije ni znalo za ovo pre Jokica.
    (vince carter, 27. mart 2023 13:45)

    # Link komentara

  15. Nikola Jokić je MVP regularnog dela za sezonu 2022/2023!
    (Marko91, 27. mart 2023 13:34)

    # Link komentara

  16. Pogledao sam utakmicu Filadelfije protiv GSW i ja ne videh čuvenu odbranu Embida, koja ga izdvaja od Jokića. Ograđujem se jer nije da pratim Filadelfiju, ali ako igra odbranu kao što je igrao na toj utakmici onda se može slobodno reći da je šupalj slično kao Jokić. Nije uspevao da zaustavi daleko niže igrače od njega, a izgleda bukvalno kao džin pored Karija i Pula. Ono što se priča za bacanja je apsolutna istina. Pola zasluženo, pola smejurija.
    (Globtroter, 27. mart 2023 13:18)

    # Link komentara

  17. @Iskreno reci da su ukradene lopte merilo odbrane a da su blokade proizvod skocnosti moze reci samo ograniceni umovi kao sto si ti,Brook Lopez je prvi bloker lige,skocan je isto koliko i Zion Wiliamson🙈 Blokade udara jer ima duge ruke i tajming a inace je neokretno drvo. Mozda i najbolji defanzivac u Nba Dort iz Oklahome mislim da nije u prvih 5 u ukradenim loptama ali zakljucava protivnike cesto,ukradene lopte dolaze najcesce kao proizvod timske odbrane,recimo kada taj Dort zakljuca protivnika i ovaj ne zna sta ce sa loptom,baci je u bunar i onda na primer Shai Alexander je presece,pojmasi koji citaju statistiku ce videti ukradene lopte od strane Alexandera i nece znati sta je radio Dort.
    (vince carter, 27. mart 2023 13:17)

    # Link komentara

  18. “Strahinja” čega te je strah?
    (Brat, 27. mart 2023 13:15)

    # Link komentara

  19. Pola koseva cisti koraci na postu, svaki drugi kontakt flop i gledanje ka sudiji.
    Jokic ima talenta, ali ovo nekada sto igra ne lici na kosarku vec na ragbi i rukomet.
    Da je ovo NBA kakav se nekada igrao sa jakim timskim odbranama i gde sudije nisu svirale faul za popreki pogled, tesko da bi Jokic 10p ubacio sa ovim stilom igre.
    (strahinja, 27. mart 2023 13:07)

    # Link komentara

  20. Da je Embid zaista toliko bolji defanzivno, pa videlo bi se to na plus minus kategoriji.
    Jokic je na 650, a Embid je na 400.
    Fora sa Jokićem je što ne sme da pravi lične, jer ako slučajno udje u problem i ne moze da odigra svoju standardnu minutazu, Denver gotovo garantovano gubi. Tako su ih Lejkersi prosli put izradili, tojest sudije. Bilo je faulova u prvoj cetvrtini gde Dejvis prodje metar pored Jokića i sudija svira faul… Po istim parametrima Embiid dobija 20 slobodnih bacanja, a Jokiću na smenu guraju prste u oči i grebu ga, izgleda ko da je ispao iz krinjača, i dobije oko šest bacanja, a nekad ni to. Zato moraju da ga drze van rizika, i onda on gleda kako se bek koji je probio odbranu zalece. Baš je Meloun izjavio da je rekao igračima da je bolje da kuliraju, jer ako treba neko da uzme tehničku bolje je on nego Jokić. Tretman koji ima Denver kod sudija je nevidjen. Još ako sudi neko ko Toni Braders, to je onda španska inkvizicija.
    (tocka, 27. mart 2023 12:55)

    # Link komentara

  21. Koliko Jokić ima ukradenih lopti, a koliko Kamerunac?
    Po meni, bolji je samo u blokadama, jer je skočniji, ali je zato Jokić mnogo inteligentniji. Drugačiji su tip igrača, ali reći da je toliko velika razlika defanzivno je debilizam na kvadrat.
    (iskreno, 27. mart 2023 12:29)

    # Link komentara