Novak Đoković
  1. U suštini, čovek nije ništa loše rekao. Ovo i jeste činjenično stanje, vezano za karakter i naklonost nekih grupa navijača (isključivo onih koji gledaju ponašanje više nego igru). Ako ćemo dalje o ponašanju, Nadalovi neprekidni tikovi sa gaćama i razvlačenjem menjunožnih organa dok čeka servis protivnika, su bez premca. Ono što Ivan nije naveo je činjenica da se karakterne osobine nigde ne boduju niti zvanično zapisuju. Za 20-30 godina, niko neće spominjati Novakova bešnjenja, Nadalove tikove i Federerovu uglađenost, već samo ko je šta i koliko osvojio. Dakle, statistiku. Nekad je Mekinro nervirao ljude svojim ponašanjem, a danas se spominju samo njegovi rezultati. Karakter se jedva i pominje.
    (Batica, ZKecmanov drug, 23. mart 2023 10:40)

    # Link komentara

  2. A kada se konacno bude podvukla crta bice vise nego jasno da Nadal i Djokivic ne ogu da se mere sa Federerom. Zato sto obojica imaju vise uspeha na turnirima na kojim je to bitno (zato se i igraju) a obojica imaju i bolji medjusobni skor H2H sa Federerom.
    (Mladen, 22. mart 2023 22:21)

    Ne oni sa njim nego on sa njima.
    (Piro, 23. mart 2023 08:40)

    # Link komentara

  3. sve bi bilo istina, samo da je tenis umetnost a ne sport….
    (plazoje, 23. mart 2023 06:28)

    # Link komentara

  4. "Bude li se gledao uticaj na sport, mislim da se Nadal ni Đoković u tom smislu ne mogu meriti s Federerom" - Ljubicic.
    A kada se konacno bude podvukla crta bice vise nego jasno da Nadal i Djokivic ne ogu da se mere sa Federerom. Zato sto obojica imaju vise uspeha na turnirima na kojim je to bitno (zato se i igraju) a obojica imaju i bolji medjusobni skor H2H sa Federerom.
    (Mladen, 22. mart 2023 22:21)

    # Link komentara

  5. Zamislite ovakve izjave kad neko koga možda još i ne znamo, postane najtrofejniji i onda ćete shvatiti koliko je sva ta fama oko Federera besmislena. Jeste sjajan teniser. Bio je najuspješniji u mnogo parametara neko vrijeme, a onda su ga, dok je još uvijeg bio aktivan, prešišali drugi. Nije bio sposoban povući se na vrijeme, a posljednji pravi moment za to je nakon Vimbldona 2019. Tako nešte se ne može desiti ni Nadalu ni Dokoviću, pa i da budu tu i sa 40.
    Koliko god se divili lakoći i eleganciji s kojom je Federer igrao tenis, ne smijemo zaboraviti da je to takmičenje i kojiem je jedino konačni rezultat relevantan. Ne sumnajm da bi Federer radije bio teniser koji se povukao nakon 25 GS titula ili bar osvojivši 21. na Vimbldonu 2019. nego da sad svako razvlači po portalima tu žvaku o njegovoj eleganciji i popularnosti. Ali ako i sam na neki način u svemu tome učestvuje, vrjedan je prezita.
    Ne znam ko je pokrenuo tu priču o GOAT-u. Ovdje neki, vidom, hoće da za to osumnjive Đokovića, diektno ili indirektno. Mislim da bi to morali i dokazati. Samo što se tom GOAT pričom bave u cijelom svijetu, a ne samo navijači Novaka Đokovića.
    A vieim da imamo i novu temu za izrugivanje-Novak Đoković ima dršku metle ili nešto slično na leđima, pa ne može ni biti graciozan poput Federera. Najelastičniji teniser je, zamislite ukočen i uštogljen! Ima li kraja tim budaleštinama?
    (MILENA, 22. mart 2023 22:14)

    # Link komentara

  6. @grunf
    Nije Brazil "goati" zbog pet titula, nego zato što su Brazilci u svetu fudbala ostali sinonim za lepotu igre. Vi se rugate Federeru što je lepo igrao, "kao balerina", a zašto balerina a ne baletan?
    (Ivan Bjelica, 22. mart 2023 17:11)
    Zato sto nosi roze patike i pastelne majice.
    (fotograf, 22. mart 2023 21:34)

    # Link komentara

  7. Federer je u prajmu pravijo druge tenisere boljim igračima uključujući i Djokovica.Sto Rafa I Nole to nikad nisu mogli.Zato bi Federer trebao biti GOAT
    (Ja, 22. mart 2023 21:32)

    # Link komentara

  8. Федерер јесте дефинитивно промијенио тенис и поставио нове границе, као Џордан у кошарци иако није најтрофејнији, али је поента што су Федерера други успјели да надмаше у томе, али Џордана никад нико. Федерер је покренуо револуцију, али то је то.
    (Vule, 22. mart 2023 19:58)

    # Link komentara

  9. Feder je uglavnom sve osvojio dok se nisu pojavila ova dvojica. Nadal je je uglavnom osvajao na sljci. Nole je najraznovrsniji. Bojim se da u tenisu ne postoji umetnicki dojam.
    (Boza, 22. mart 2023 19:28)

    # Link komentara

  10. @qwerti
    Mogao bih da te upitam kako je moguće da komentar bude znatno duži od 1500 karaktera? Kad je Federer postao "neko i nešto", niko nije brojao njegove rekorde ili titule, najviše se govorilo o njegovoj igri, stilu i harizmi koju je imao (žao mi je, Novak harizmu nikada nije imao) i onda se krenulo sa tim "goatom", izmišljena je goat trka u organizaciji firme "Kosidba na Rajcu", gde se razvila teza da samo brojke određuju nečiju veličinu. U Srbiji se sada samouvereno piše, ne bez podsmeha, da je Federer baletan, jer je igrao lako i lepo, a goati je Novak jer ima statistiku. Ja sam mislio da igra ima lepotu i dušu, sad vidim da je igra bez lepote i bez duše, ili simbioze duha i tela, ono što čini goata. Ali, pojavio se mali Karlito, nema statistiku ali je već sada omiljeni teniser u svetu, i Bajden bi mu dao izuzeće, koje Npovak nikad neće dobiti. Ko ima bolju statistiku - Hamilton ili Sena? I ti bi i o njima bio spreman da vilozoviraš, jer ne shvataš da su Sena i Novak najveće legende, a Novak može da bude samo prvi u statistici.
    (Karlito je danas hit, 22. mart 2023 17:03)

    Jedino pametno sto si napisao je to sto si ga pitao kako je moguce da mu komentar ima 2100 karaktera, meni deluje da je to komentar nekoga ko radi u redakciji...
    (Pirotehnicar, 22. mart 2023 19:10)

    # Link komentara

  11. @jako
    Priča o "goatilu" krenula je pre nekoliko godina, kad je Nolo počeo da se približava Federeru, tada se pojavio portal "Ultimate tennis" koji je počeo da prtavi svoju listu, krite5rijume odredili sami, a onda su nolomani, znajući da Nolo ima drvenu motku u leđima (vidi se kad se namešta da odigra drop-šot, u mrežu) i da nikad neće imati igru kakvu je imao Rodžer, rekli su: samo statistika, kome je do lepote nega gleda skokove u vodu (i slične gluposti).
    (Deda u naletu, 22. mart 2023 18:14)

    # Link komentara

  12. @jako
    Priča o "goatilu" krenula je pre nekoliko godina, kad je Nolo počeo da se približava Federeru, tada se pojavio portal "Ultimate tennis" koji je počeo da prtavi svoju listu, krite5rijume odredili sami, a onda su nolomani, znajući da Nolo ima drvenu motku u leđima (vidi se kad se namešta da odigra drop-šot, u mrežu) i da nikad neće imati igru kakvu je imao Rodžer, rekli su: samo statistika, kome je do lepote nega gleda skokove u vodu (i slične gluposti).
    (Deda u naletu, 22. mart 2023 18:14)

    # Link komentara

  13. Nalaženje opravdanja,postala je omiljena igra svih ovih likova,zaljubljenika u lik i delo Rodžera Federera.Na njihovu žalost,brojevi će uvek biti brojevi.To su isti oni brojevi,koji su od strane ovakvih kao Ljubičić bili jedino merilo uspeha,dok je Federer držao sve rekorde.Sad su svi oni pljunuli na ono što su pričali.Pokušavaju grčevito,sa knedlom u grlu da nađu utehu ali utehe nema.Federer je tek treći svih vremena i to je jedina istina.Sve ostalo je pokušaj da lažu sami,sebe.
    (Stanje stvari, 22. mart 2023 18:09)

    # Link komentara

  14. Sve je to ok što priča, samo ta Novakova "negativna" strana nije baš ničim izazvana. Godine lošeg tretmana od strane medija, publike itd, niko na to ne bi bio imun.
    (D-fens, 22. mart 2023 17:58)

    # Link komentara

  15. @Grunf

    Nigdje nisam rekao da su rezultati nebitni , niti mislim da su nebitni , već da je to sa GOAT trkom izmišljena priča koja se vuče tek par godina a forsiraju je takvi kao ti. Ako je to već tako važno i relevantno u svijetu zašto se tek sad o tome govori. Dok su igrali Becker ,Lendl ,Sampras i ostali veliki igrači nikad nitko nije tu GOAT glupost spominjao mada se i tada moglo o tome govoriti ali nije zato što je to idiotarija. Nisam pročitao da je neki tvoj sunarodnjak rekao da je Federer GOAT prije 10 ak godina a imao je rezultate za takvo nešto zato ne mudruj toliko , ta priča o nekom GOAT-u je stara par godina i sad bi to netko trebao ozbiljno shvaćati..a kad smo kod Argentine i Srbije nije ti baš neka usporedba ali nisi ti kriv što nisi uspio smisliti nešto bolje.
    (jako, 22. mart 2023 17:45)

    # Link komentara

  16. Možete samo da se tešite, svi dobro znaju ko je GOAT a bio bi i mnogo ranije da mu nije zabranjivano, skidani poeni, neuračunavanje ATP liste za vreme Kovida itd. itd.
    (Dusanovo carstvo!, 22. mart 2023 17:13)

    # Link komentara

  17. @grunf
    Nije Brazil "goati" zbog pet titula, nego zato što su Brazilci u svetu fudbala ostali sinonim za lepotu igre. Vi se rugate Federeru što je lepo igrao, "kao balerina", a zašto balerina a ne baletan? Zašto ne kao Nižinski, Nurejev, Barašnjikov? Mogao je da bude, verujem, i svetski baletan, a Novak, sa oklagijom u leđima, krut i nemuzikalan, nije sklon umetničkoj igri.
    (Ivan Bjelica, 22. mart 2023 17:11)

    # Link komentara

  18. Cuj, trener Rodzera Federera. Tu se svaka diskusija zavrsava. Pristrasno, neobjektivno, poziva se na neke izmisljene kategorije.
    (Marinko, 22. mart 2023 17:10)

    # Link komentara

  19. Moram da dodam da postoji mnogo neobjektivnosti.

    Dok je Federer imao sve rekorde, na primer, nijedan Novakov navijac nije rekao 'ej priznajem - on je GOAT'. Ne. Ljudi su onda govorili - ne moze da bude GOAT kad ima negativan skor sa Novakom i Nadalom :)

    Sad odjednom, da da, GS se gledaju itd itd :) Eto, bolji je od Federera. Pa OK, a sto onda niste priznali da je Federer bio GOAT u to vreme?

    Neobjektivnost, iskljucivo jer se navija za Novaka ;)

    To nije OK po mom misljenju. Evo nek se svako zapita da li sam u pravu ili ne. Svako gledam iz ugla svog miljenika.

    Secam se i onda - kad je Federer imao najvise nedelja kao broj 1 - NEEEEE, to nije validno, jer Federer nije imao zdravu konkurenciju, ne bi on bio najbolji da je imao ovog ili onog... Kakva gomila gluposti, nerealna prica. Upravo to, ponavljam, svako gleda iz ugla svog miljenika i otuda i dolazi neobjektivnost.
    (Neobjektivnost, 22. mart 2023 17:03)

    # Link komentara

  20. @qwerti
    Mogao bih da te upitam kako je moguće da komentar bude znatno duži od 1500 karaktera? Kad je Federer postao "neko i nešto", niko nije brojao njegove rekorde ili titule, najviše se govorilo o njegovoj igri, stilu i harizmi koju je imao (žao mi je, Novak harizmu nikada nije imao) i onda se krenulo sa tim "goatom", izmišljena je goat trka u organizaciji firme "Kosidba na Rajcu", gde se razvila teza da samo brojke određuju nečiju veličinu. U Srbiji se sada samouvereno piše, ne bez podsmeha, da je Federer baletan, jer je igrao lako i lepo, a goati je Novak jer ima statistiku. Ja sam mislio da igra ima lepotu i dušu, sad vidim da je igra bez lepote i bez duše, ili simbioze duha i tela, ono što čini goata. Ali, pojavio se mali Karlito, nema statistiku ali je već sada omiljeni teniser u svetu, i Bajden bi mu dao izuzeće, koje Npovak nikad neće dobiti. Ko ima bolju statistiku - Hamilton ili Sena? I ti bi i o njima bio spreman da vilozoviraš, jer ne shvataš da su Sena i Novak najveće legende, a Novak može da bude samo prvi u statistici.
    (Karlito je danas hit, 22. mart 2023 17:03)

    # Link komentara

  21. "..ali je cinjenica da je svojim talentom, karakterom, pojavom, komunikacijom i opustenoscu Fed postao sinonim za tenis i gospodstvo, i zato je za klasu iznad svih drugih.."

    Al mu to nije pomoglo kada je izgubio hrpu polufinala i finala od Djokovica i Nadala na Slemovima. U tim mecevima je on trebao da pokaze klasu, al jednostavno nije, i tu je kraj svake diskusije. Imao je svoje sanse, nije ih iskoristio, THE END, kraj price, putuj igumane!
    (Marko, 22. mart 2023 17:01)

    # Link komentara

  22. @(qwerty, 22. mart 2023 15:53)

    Ovo sve sto si ti napisao, ja to stalno pisem unazad 2, 3 godine na ovom sajtu. Ljudi uopste ne razmisljaju o cinjenici da je Federer izgubio 10 finala i 11 polufinala od Djokovica i Nadala(previse realno). Znaci on je u direktnim sudarima sa njima dvojicom izgubio hrpu Gren Slemova(pricamo o samim zavrsnicama GS).

    Djokovic i Nadal su tenis jednostavno podigli na neki sasvim drugi nivo. Zato je i potpuno zasluzeno sto imaju vise GS i znacajno vise mastersa od Federera(doduse Djokovic bi imao mnogo vise da se politika nije umjesala u sport). Al eto, cak i pored politike, korone i svega ostalog sto nema nikakve veze sa tenisom, Djokovic ce ponovo na kraju imati minimalno 5, 6 GS vise od Federera. Neozbiljno je pored takvih jasnih argumenata Federera nazivati najvecim svih vremena.
    (bleki, 22. mart 2023 16:55)

    # Link komentara

  23. Moze svako da navija za koga hoce i misli sta hoce, ali je cinjenica da je svojim talentom, karakterom, pojavom, komunikacijom i opustenoscu Fed postao sinonim za tenis i gospodstvo, i zato je za klasu iznad svih drugih. Ove stvari se jednostavno ne uce u skoli i ne postizu neprestanim udaranjem loptice i infantilnim salama s ciljem pridobijanja paznje na silu.
    (Demar Derozan, 22. mart 2023 15:42)

    On je samo potpisao ugovor sa NIKE-om. Sve ostalo je njihova zasluga. Što se tiče rezultata ne terenu, tu mu svaka čast.
    (Staka Zulu, 22. mart 2023 16:39)

    # Link komentara

  24. Pričati o 3 različita čoveka je besmislica.
    (MileR, 22. mart 2023 16:38)

    # Link komentara

  25. GOAT trka ne postoji , to je samo jedna izmišljotina nastala u novije vrijeme , isto kao i GOAT lista. Bilo je igrača i prije Federera i prije Novaka , i tada je bilo i rivala i rekorda ali su ljudi bili normalniji , nisu izmišljali titule da bi si podizali ego. Svatko može smatrati da je bolji ili ovaj ili onaj bez da mu takvi kao ti otkidaju glavu jer nije istomišljenik.
    (jako, 22. mart 2023 14:18)

    Tako je, ja u fudbalu recimo smatram da smo mi triput bolji od Argentine. Ko gleda rezultate, oni su potpuno nevazni. A od Hrvata smo bolji sest puta.
    (grunf, 22. mart 2023 15:57)

    # Link komentara

  26. Dok je Federer imao najvise slemova bilo je ono standardno, njegova elegantnost, leprsavost, izuzetnost, plese po terenu itd itd, tad je to sve bilo u nekom drugom mozda i cak u trecem planu. Sad se odjednom pojavljuje rec "uspesnost" koja se amputira od termina "velicine". Hajde da se vec jednom ta teniska javnost, treneri, analiticari, voditelji, legende ovog sporta odluce sta je vise presudno. Ovo vec postaje smesno JER, Novak nije bio najuspesniji kada je igrao najbolji tenis ikada, najbolji performans u istoriji ovog sporta 2015/2016. Ono je bilo tada verovatno nikada vise. Ona njegova 2011 ne zaostaje mnogo, mozda u nekim aspektima igre i bolja po kvalitetu od one 2015. Ljudi, dosta vise sa ovim. Sad je Nole sve poobarao od rekorda e sad ajde malo velicinom da se bavimo a pre 10 godina, Federer Goat ne moze niko da stigne te brojke. Sta je onda merilo? Nemojte biti licemerni i prevrtljivi. Novak bilo po igri i nivou igre ili po rekordima i brojkama je nedvosmisleno najbolji igrac svih vremena. A sta je uspesnost i izuzetnost a sta velicina, to su subjektivne stvari i stvari ukusa. Zasto neko misli da je on toliko promenio sport pored Samprasa i Agasija koji je bio nenormalno popularan i voljen u svetu. Zasto neko misli da je Federer veca harizma od bilo kog veceg igraca stvarno ne kapiram? Nadal kada je krenuo da bude nemilosrdan 2008, itekako je uzdrmao teniski svet i javnost kompletnu. Bio je unikatan po svemu, nesto do tada nevidjeno. I koliko je to trajala Federerova harizma, 2004-2008. Nemojte ljudi pustite to. Nadal i Djokovic tenis koji su igrali to su samo njih dvojica mogli da igraju. Federer je imao neke momente ali to je to od te davne ajde da kazemo 2010. Ovi ljudi igraju evo je 2023. Evo vec 12 godina se medjusobno ubijaju na teniskim terenima a i pre toga. I za kraj, jako je tesko reci da onaj ko ima najvise GS nije teniski GOAT. Prelistajte koliko polufinala i finala je Fed izgubio protiv ova dva gladijatora. Tad mu leprsavost i elegancija nisu mnogo pomogle. Cinjenice su cinjenice. Sta da se radi, a onda se javi njegov trener da da objektivnu rec.
    (qwerty, 22. mart 2023 15:53)

    # Link komentara

  27. Moze svako da navija za koga hoce i misli sta hoce, ali je cinjenica da je svojim talentom, karakterom, pojavom, komunikacijom i opustenoscu Fed postao sinonim za tenis i gospodstvo, i zato je za klasu iznad svih drugih. Ove stvari se jednostavno ne uce u skoli i ne postizu neprestanim udaranjem loptice i infantilnim salama s ciljem pridobijanja paznje na silu.
    (Demar Derozan, 22. mart 2023 15:42)

    # Link komentara

  28. Kad igra Nolo?
    (govnjozamin, 22. mart 2023 15:41)

    # Link komentara

  29. Pa, da, donekle jer tačno. Pitanje je: koji se deo sveta gleda? Kako se meri veća popularnost?

    Npr. Ljubičić je bio popularniji i od samog Federera, ako se gleda Hrvatska.

    Ali, može i ovako: Modrić dobi zlatnu loptu - da li je bio najpopularniji tada? Ne, na samo najbolji.
    (Modriča, 22. mart 2023 15:37)

    # Link komentara

  30. Federer je tenis. Niko nikad nije Novaka ili Rafu poistovetio sa tenisom. Dobri su, ali ne kao Federer.
    (Danilo, 22. mart 2023 15:11)

    # Link komentara

  31. Svaka mu čast kako je lepo sve posložio. Apsolutno je u pravu za sve. Jedan kroz jedan.
    (Svaka čast, 22. mart 2023 15:09)

    # Link komentara

  32. Novak ume da besni jer uglavnom ceo stadion navija protiv njega, pa je to sasvim normalno. Šta će, mora negde da oslobodi energiju.

    Kad je samo jednom publika glasno navijala protiv Nadala (Srbija : Španija, ATP Cup) odmah se žalio sudiji kako to nije lepo.

    Mogu misliti kako bi se dva zapadna sveca pokazala u takvom ambijentu kroz koji Novak vrlo često prolazi.
    (bts, 22. mart 2023 15:07)

    # Link komentara

  33. I naravno sad nije bitno GS titule...a do juce je bilo samo onaj ko ima najvise GS titula je GOAT...e Nole Nole sta im napravi..??
    (Ivan, 22. mart 2023 15:00)

    # Link komentara

  34. smesan si druze a ja nikad cuo za tebe nisam, Novak je u svakom smislu a posebno u ljudskom velicina i za Rodzera i za Rafu
    (misko, 22. mart 2023 14:58)

    # Link komentara

  35. @nsnsn

    GOAT trka ne postoji , to je samo jedna izmišljotina nastala u novije vrijeme , isto kao i GOAT lista. Bilo je igrača i prije Federera i prije Novaka , i tada je bilo i rivala i rekorda ali su ljudi bili normalniji , nisu izmišljali titule da bi si podizali ego. Svatko može smatrati da je bolji ili ovaj ili onaj bez da mu takvi kao ti otkidaju glavu jer nije istomišljenik.
    (jako, 22. mart 2023 14:18)

    # Link komentara

  36. (varburg limuzina, 22. mart 2023 12:53)

    Cista glupost reci da je Novak bolji od Federera i Nadala?
    Alkarazu nema ko da parira? Zali Boze svih tih pluseva koje si dobio.
    (Zeljko Tomic, 22. mart 2023 14:12)

    # Link komentara

  37. Rec GOAT znaci najveci svih vremena. Ne znaci najbolji shvatite vise.
    Maradona je GOAT u fudbalu ali je mozda bilo i boljih igraca od njega ali on je definitivno najveci. Tako i u tenisu...
    (Manojle, 22. mart 2023 14:09)

    # Link komentara

  38. (varburg limuzina, 22. mart 2023 12:53)
    Bolji komentar od Ljubičićevog. Mada Ljubičić je 100% u pravu kad, pri kraju, govori o Noletovom karakteru. To je to. Mada Rodži se ne treba zaboravljati mladalačko "divljanje" i lomljenje reketa na terenu i davanje omalovažavajućih komentara o Noletu. Ne može se idealizovati.
    (glukozamin, 22. mart 2023 13:57)

    # Link komentara

  39. Ako cemo tom logikom Pit Sampras je mnogo vise uticao na tenis nego Federer.
    Federer je samo nastavio i iskoristio medijsku paznju koju je Sampras privukao na tenis.
    Inace bice ovakve izjave koliko hoces, boli ih Nole i to mnogo i na svakojake nacine ce pokusati da unize njegovu dominaciju.
    (Mihajlo, 22. mart 2023 13:32)

    # Link komentara

  40. U sustini Ljubicic je sve ok rekao. Nole nikad nije ni zeleo niti je mogao da bude najuticajniji teniser na svetu. Razloga je mnogo. Neki su zbog Noletovog karaktera, svidjalo se to nama ili ne, drugi pak su zbog politike i te nesrece da je morao da gazi Federera i Nadala kako bi se izborio za svoje mesto. Ovaj drugi razlog ga u isto vreme i cini vecim od druge dvojice. Ono sto je sigurno je to da ce Nole na kraju biti najuspesniji teniser u istoriji i to je jedino sto njega zanima, a trebalo bi i nas. Matematika ne laze, a sve ostalo je licni utisak pojedinaca. Lepota je u oku posmatraca, sto bi se reklo.
    Ljudi sa Zapada, logicno, favorizuju svoje sportiste kao sto i mi radimo sa Noletom ovde, i to je ok. Na kraju kad se podvuce crta, svi bi voleli da imaju te rekorde i statistiku koju Novak drzi. Meni licno je drago sto je Nole nas u toj poziciji ali cenim takodje i Nadala i Federera. Bar kad je igra u pitanju, kao ljudi nisam bas siguran da su tako uspesni. Sa druge strane reci da je Nole bolji od njih ili da ih je lagano dobijao u mecevima je cista glupost. Njihovi mecevi su uvek bili do kraja neizvesni i napeti. Nijanse su odlucivale i zato to i jesu teniski klasici koji ce se tesko ponoviti. Zakljuck je da ne treba pokazivati nepostovanje prema bilo kome a pogotovo ne prema Nadalu i Federeru. Isto bi trebali i Noleta da uvazavaju ovi njihovi ali to je vec na njima. Sto je jaca i kvalitetnija konkurencija, to je nas Novak Djokovic veci. Pogledajte samo sad Alkarasa. Sa 19 godina nema ko da mu parira. On prakticno jos uvek nije dokazani sampion i pored toga sto je uspeo nesto sto nisu ni ova trojica. A to zna i sam Alkaras i zato non stop prica kako zeli vise meceva sa Novakom i Rafom. Nisam siguran bas da bi to prizeljkivao da ova dvojica imaju jedno 15-20 godina manje, al dobro. Nole nema vise sta kome da dokazuje, fali mu taj jedan GS i moze lagano u penziju. Nek se mladi lome sad i nek pokusavaju da ga stignu.
    (varburg limuzina, 22. mart 2023 12:53)

    # Link komentara

  41. Jedan je Novak!
    (Fractured But Whole, 22. mart 2023 12:48)

    # Link komentara

  42. Ništa spornog u Ljubičićevoj izjavi. Realan opis stanja.

    Uvrijeđen može biti samo netko, tko želi biti uvrijeđen.
    (Tom Starin, 22. mart 2023 12:42)

    # Link komentara

  43. Što bi rekli Hrvati, diplomacija, pa iznesi jednom svoj pravi stav, nisi više Rođerov uposlenik. Sad su smislili i uticaj na tenis, ma bravo, svaka čast na kreativnosti.
    (H2H, 22. mart 2023 12:29)

    # Link komentara

  44. Federer zaslužuje titulu "JEDNOROG".

    Oko titule "G.O.A.T." neka se tuku ovi što jure statistiku.
    (Pele 2.0, 22. mart 2023 12:26)

    # Link komentara

  45. Federer zaslužuje titulu "JEDNOROG".

    Oko titule "G.O.A.T." neka se tuku ovi što jure statistiku.
    (Pele 2.0, 22. mart 2023 12:25)

    # Link komentara

  46. Ako se gleda utjecaj na sport, onda je Jean-Marc Bosman najveći od najvećih
    (stoka21, 22. mart 2023 12:17)

    # Link komentara

  47. Federe ima i takav status jer mediji sponzori guraju vec decenijama....
    (vuk, 22. mart 2023 12:11)

    # Link komentara

  48. Tenis sam igrao i gledao dok je on igrao. Sad ga samo igram. Svi su prebacivaci loptice
    Jedan je umetnik
    (Neko tamo, 22. mart 2023 12:08)

    # Link komentara

  49. Rodja broj 1 ostali kako god…
    (Tenis fan, 22. mart 2023 12:07)

    # Link komentara

  50. Имам ортака који одлута у метафизику сваки пут кад му понестане аргумената у причи, увек га се сетим кад слушам о том чувеном немерљивом Федереровом доприносу спорту.
    (питам за друга, 22. mart 2023 12:05)

    # Link komentara

  51. ovaj poceo kao ChatGPT, cuj uticaj na tenis, kao sport, pa nije GOAT trka za najveceg sportskog politicara, diplomatu, marketing strucnjaka, nego onoga ko je najbolji u tom sportu
    (nsnsn, 22. mart 2023 12:03)

    # Link komentara