1. Čuj ovoga jedan od najboljih napadača. Staklonogi je upotrebljiv do p/o jer forsira da igra maximalno vreme i nabija statistiku ne bi li došao do njemu tolikog bitnog MVPstva. U tom periodu se negde skrši i za Filu je upotrebljiv kao i ja. Možeš ga komotno odložiti u recycle bin..
    (Obrad, 21. mart 2023 14:54)

    # Link komentara

  2. Žoel Embid - NBA MVP slobodnih bacanja sigurno ...
    (Mad Max, 21. mart 2023 14:19)

    # Link komentara

  3. "Embid je 3. najcesci izvodjac slobodnih bacanja svih vremena po utakmici. Dakle ni LBJ, ni Janis, ni Durent koji su svi daleko bolji napadaci od njega."

    Dalje od ovog nisam citao. Covek je najbolji napadac ikada posle Jordana i Wilta. Kompletan arsenal - nezaustavljiv na postu, ubojit i licem i ledjima ka kosu, distanca, sut za 3, sve. Plus zatvara reket u odbrani. A broj sl. bacanja je samo logicna posledica toga sto niko ne moze na drugi nacin da ga zaustavi.
    (day, 21. mart 2023 14:09)

    # Link komentara

  4. Kazu Embid ima Hardena 2-14 zbog koga si izgubili utakmicu,a odbranu necemo pominjati! Trube i dalje za slobodna bacanja,mislim da je logicno da Americke sudije mahom belci najvise vole kamerunca Embida a ne Amere Lebrona ili Duranta! Takodje najlogicnije je da forsiraju crnca iako su belci hiljadu puta brojnija publika nego crnci,koji cine 13% populacije u usa. A ovo "cini igrace boljim" taj ko je to izmislio treba da ide na lecenje,jer kad je na primer Denver demolirao Indianu i Kliperse bez Jokica ovde pisali da je to zato sto ih je Jokic razigrao,a kad god Denver izgubi bez Jokica onda su nivo aba lige,dvostruki arsini na sve strane. Najjace je sto igraci imaju 5 licnih trenera koji im odrzavaju formu i razigravaju na treninzima,treneri koji uigravaju akcije a ovi pojmasi i dalje sve svode na individualan sport i uvek svedu na to da Jokic igra sam,zato vas treba trpati na maksimum. Jokicevci su postali isto sto i Lebronovci. "Znanje-imanje" pa ti si se opet javio posle one blamaze??🙈
    (vince carter, 21. mart 2023 11:42)

    # Link komentara

  5. Embid je 3. najcesci izvodjac slobodnih bacanja svih vremena po utakmici. Dakle ni LBJ, ni Janis, ni Durent koji su svi daleko bolji napadaci od njega. Radi se o tome da kosarka ima tu neku sivu zonu gdje igrac koji napada namjerno inicira konakt a nije ocigledan napadacki faul. Sudije tu dolaze u nezgodnu situaciju i najcesce se svira faul od odbrane. To koriste svi igraci ali Embid gotovo citavu igru gradi na tome. On je centar sa 50% suta i bez obzira na njegove neosporne kvalitete mora potrositi dosta lopti da bi dosao na svoj prosjek a to kosta ekipu. Jednstavno covjek uzima dosta fade away suteva i suteva sa distance a to su najgori sutevi u kosarci. To mu kvari procente, ali kad se na to dodaju ta "iznudjena" slobodna onda on postaje all star igrac. Ove fazone su koristili i harden i jang, ali je liga tu malo postrozila pravila tako da igracima koji nisu fizicki dominantni vise nije tako lako izvlaciti slobodna. MVP diskusija je nepotrebna, jer pravila kosarke i sudijski kriterijumi dozvoljavaju Embidu da tako igra i dobija poene i gledajuci njegovu statistiku on je bez sumnje u top 3 knadidata za MVP. Sa takvom igrom nikad nece osvojiti titulu, ali MVP regularnog dijela se moze navuci
    (bob, 21. mart 2023 11:06)

    # Link komentara

  6. @znanje-imanje

    Treba biti realan i reci da Joel ima Hardena koji je lider u asistencijama u NBA. Svaki, ali bukvalno svaki pick&roll lopta ide Joelu u ruke na liniji bacanja. Za razliku od njega Jamal solira i sutira neke nemoguce isforsirane suteve.
    (Marinko, 21. mart 2023 10:26)

    # Link komentara

  7. Jokic je objektivno bolji i svestraniji igrač od Embida.. ali, ruku na srce, i ako ima možda previše bacanja, ona su najvećim delom posledica vrlo agresivne napadačke igre ka košu Embida.. milion puta smo videli da Jokić dodje skoro do obruča i onda se odjednom okrene i baci nekom saigraču loptu na trojci.. njegov prioritet su asistencije i razigravanje, a Embidov poeni..
    i ako saigrače definitivno čini boljim, Jokić ta razigravanja često radi i na štetu ekipe u smislu konačnog rezultata utakmice.. jer kad se lomi, preuzima se odgovornost, kad si ubedljivo najbolji igrač ekipe.. tako to oduvek u Nba funkcioniše i samo se tako ovaja titula..
    (Nemanja, 21. mart 2023 09:29)

    # Link komentara

  8. Treba biti realan. Embid više šutira, više prodire i više je na postu (a odatle skoro uvek ka poentiranju) nego Jokić. Plus Embid i više igra na kontakt, koji Jokić više izbegava. Sveukupno to nije tako da Embidu na svako realno bacanje daju i još jedno, a Jokiću daju samo pola. Nije da je baš ovako kao što jeste zadnje utakmice, Embid 17 a Nikola 4 slobodna. Realno je da Embid zasluži 11 bacanja a oni mu daju 13, a Nikola zasluži 8-9 bacanja a oni mu daju 6-7. Da, nepravda. Da, sistematska. Ali tamo plus ovde minus 10%.
    Uostalom pogledajte utakmicu sinoć i njenu statistiku, na prvi pogled dosta neočekivanu. Pre svega Vučević samo 2 faula. Trener je žrtvovao druge igrače da bi imao Vučevića kada Embid nije u igri! I Čikago ukupno samo 18 a Fiila 25 faulova. Isto i slobodna, Čikago ih je dobio 29 a Fila samo 22 - skoro sva na Embidu. Hardenu ništa! Znali su šta rade, slično kao sa Denverom izdržali su prvu postavu protivnika da bi dobili drugu postavu. Embid je punio ali nije nikog razigrao, zato ga sistemski ni nisu mnogo udvajali nego faulirali. I onda je većina njegovih slobodnih i bila realna, a svaka mu čast da ih je toliko i iskoristio.
    Još više treneru Čikaga koji ga je izmorio i strateški pobedio. Beverli? Ukupno 40 minuta i 6 faulova. Čikago je stopirao Hardena i Harisa a Embida su faulirali. Zato se i proslavio Melton, umalo džoker pobede. Sinoć nije bio "dokaz" da Embida guraju da je MVP.
    (znanje-imanje, 21. mart 2023 09:27)

    # Link komentara

  9. Da nije toliko bacanja bilo bi jos vise poena jer bi 90% realizovao, jednostavno je nezaustavljiv, koliko god to nama smetalo, tako da ne kukajte za bacanja.
    (nebitno, 21. mart 2023 09:23)

    # Link komentara

  10. Filadelfija do kraja raspored malo je reci pakao😆

    Gostuju Denveru, Milvokiju, Ratnicima, Finiksu i plus Atlanti, Cikagu i Bruklinu koji se bore za plejof. I plus kuci Boston, Toronto koji se bori grcevito, Dalas koji se bori za plejof i Majami koji juri sesto mesto😁 Embid će da "umre" na parketu ako sve ovo odigra a mora. Bice ovo najzanimljivija MVP trka u zadnjih mnogo godina i nadamo se spektakularnoj kosarci😎
    (DraganBorca, 21. mart 2023 09:00)

    # Link komentara

  11. Dobra vest za Jokaru.
    (Nba, 21. mart 2023 08:54)

    # Link komentara

  12. Uz njega, kod Siksersa su se istakli spomenuti Maksi sa 22 poena, šest asistencija i pet skokova, odnosno Derozan sa 25 poena i osam uhvaćenih lopti.
    Na drugoj strani, Levin je imao 26 poena i sedam asistencija, dok je Vučević imao 21 poen i 12 uhvaćenih lopti.

    Nek neko obavesti ovog novinara da Derozan igra za Čikago!
    (iskreno, 21. mart 2023 08:53)

    # Link komentara

  13. Da li je neko izračunao koliki bi bio prosek datih koševa Embida kad bi mu se oduzela slobodna bacanja?
    (Mare, 21. mart 2023 08:53)

    # Link komentara

  14. Zbog cega samo za Embida statistika slobodnih bacanja? Maksi, Derozan i Levin su nebitni za udostojiti nas o tom podatku?
    (Robert, 21. mart 2023 08:53)

    # Link komentara

  15. Samo 15 bacanja...
    (killa..., 21. mart 2023 08:44)

    # Link komentara

  16. Alo bre 17 slobodnih bacanja!
    (veva, 21. mart 2023 08:37)

    # Link komentara

  17. Preksinoc Jokic slobodna bacanja 4/4
    Sinoc Embid slobodna bacanja 15/17

    Ajde ga samo malo manje forsirajte da bude MVP, bas je ruzno ocigledno..... :/
    (Srbin iz Stuttgrta, 21. mart 2023 08:33)

    # Link komentara

  18. Rec "cak" u tekstu kada su u pitanju slobodna bacanja dovoljno govori o tome kako lik postize deo svojih poena. Pritom, toliko se velica njegova dominacija, konstitucija i broj poena, a covek generalno ima dosta lose procente na broj poena koliko postize, a to ne bi trebalo biti tako ako se vec prica o njegovoj dominaciji, pre svega fizickoj, pogotovo sto ima jako malo fizicki stamenih centara koji ista mogu da odbrane na njega. Mozda ce i biti MVP, trka jos nije gotova. Covek igra dobro, ali iskreno mislim da i dalje Jokic ima daleko bolji ucinak po ekipu, uzima manje suteva sa izuzetno visokim procentima, pravi 3D od sale sto Embid nikada nece biti u stanju jer je za njega 5 ass plafon, pritom nema ni priblizno uticaj na igru File kao sto Jokic ima na igru Denvera.
    (Skid, 21. mart 2023 08:33)

    # Link komentara

  19. Kako stvari stoje, Embid je u ovom trenutku glavni kandidat za MVP.
    Međutim, Jokić za par dana igra kod kuće i sa Baksima i sa Filom, i u slučaju da pruži sjajne partije TD sa 30+ poena, a Denver obe pobedi vraća se na mesto MVP-a.
    E sad veliko pitanje je da li će Embid propusti meč u Denveru zbog naprasne povrede.
    Iz svega napisanog, može se zaključiti da MVP rasplet sledi u narednih 10 dana.
    (Objektivan, 21. mart 2023 08:20)

    # Link komentara

  20. Mislim da Embid nikada nije Čikago.
    (sacz, 21. mart 2023 08:19)

    # Link komentara

  21. 15 sl bacanja? :)
    (jethro tull, 21. mart 2023 08:19)

    # Link komentara

  22. Ako ovaj cokoladni bude MVP, cista kradja nad Jokicem. Prvo nije najkorisniji igrac, drugo, dobar je mozda poslednjih 15 utakmica a ne cele sezone i trece, previse slobodnih bacanja mu se sudi, utisak je da pola poena postize preko bacanja i kad se podvuce crta, samu nagradu vise zasluzuje Nikola. Pa i Janis pre nego Embid..
    (Stefi, 21. mart 2023 08:18)

    # Link komentara

  23. 16 bacanja? Koji folirant.
    (Mare, 21. mart 2023 08:14)

    # Link komentara

  24. Ja mislim da Embid ima najveci broj slobodnih bacanja u istoriji NBA. On ima senzore na kozi, koji sudijama javljaju kontakt.
    (sasa the king, 21. mart 2023 08:12)

    # Link komentara

  25. Imaju najteži raspored do kraja ubedljivo. Ako zaređaju sa porazima možda se i Embidu nagrada izmakne. Ali u ovom trenutku je njegova.
    (Globtroter, 21. mart 2023 08:08)

    # Link komentara

  26. Inače, Embid nikada nije pobedio Čikago na domaćem terenu. Ovo mu je 13. poraz zaredom, ako se ne varam.
    (Dušan THC, 21. mart 2023 08:07)

    # Link komentara