1. @alen (nije moglo sve da stane u prvom delu, u 1500 karktera)

    PS. Plus je Vilt igrao vise minuta po mecu od Majkla, u eri kada se igrala najbrza kosarka, sa ubedljivo najvecim brojem poseda u istoriji lige. Vilt je rekorder po broju odigranih minuta po mecu, sta mislis zasto je to tako, zato sto nije jurio brojke? Uzmi ako te ne mrzi, i pogledaj Viltov broj upucenih suteva po mecu, u godini kada je postizao 50 poena po mecu (saigraci su mu bukvalno bili statisti, mislim na napad, cist visak, smetnja za njegove brojke, to nikad niko nije radio tako, ni pre, ni posle njega). Verovatno ako toliko znas o njemu, znaci da si slusao i gledao njegove intervjue, toliki je hvalisavac bio da je to po nekad bilo degutantno slusati (istina mnogo puta i opravdano, ali isto toliko i ne bas). I jos nesto, ja ti ovde navodim samo cinjenice, ako tebi one nisu legle iz bilo kog razloga, ako ti je Vilt omiljeni igrac, izvini, ali to je prosto tako kako jeste. Namera mi je samo bila da brojke stavim u kontekst, nikako da omalovazim velikog Vilta, ali nikako GOAT-a, ni po jednom parametru.
    (Penny, 2. mart 2023 23:47)

    # Link komentara

  2. @alen

    Izvini, ali sta sam ja ovde nerealno napisao? Ko spori da je bio vrhunski atleta? Je l ti shvatas da je on sam na utakmici koja traje 48 minuta sutnuo 63x ka kosu, on sam, bez i jednog drugog igraca. Poenta je da je igrao u bilo kojoj drugoj eri, gde je broj poseda po mecu bio daleko manji, ne bi imao takve brojeve, jer to ne bi bilo moguce. Takodje, da je igrao sa vise boljih igraca, kako ti navodis, opet ne bi imao takve brojeve.

    I ne znam sta je problem da odes i proveris kakve ucinke ima on na 100 poseda, a kakve MJ? Ako ti imas u toku utakmice lupicu 300 poseda, a ja imam 150, kome je lakse da dodje do odredjenog broja poena? Plus je Vilt uz svu prednost u snazi i visini koju je imao u odnosu na tadasnje protivnike, igrao blize kosu od Majkla. Imas da nadjes ako hoces, po godinama i dekadama, kad je bilo najlakse dolaziti do proseka od 25 poena. Veruj da nije isto bilo dati 25 poena, 60', 90' i sad. Sta mislis zasto danas malo malo neki igrac ubaci 60+ ili cak prebaci 70 poena? Je l stvarno verujes da je do njihove vestine, da doticni imaju veci ofanzivni arsenal na raspolaganju od Dzordana (koji nikada nije ubacio 70 poena)?

    Evo cisto da ti uporedim, nije mi bilo tesko, Viltov prosek za osam godina u Fili, u PO je 30.3, za to vreme je osvojio jednu titulu! Dzordanov prosek u celoj karijeri, u PO je 33.4, a prosek njegovih najboljih osam godina u Cikagu je 36.15 (sve ovo je vrlo lako proverljivo, sad sto je nekima tesko da to vide, to vec nije do mene).
    (Penny, 2. mart 2023 23:20)

    # Link komentara

  3. Bill Russell je igrao za titule, obavezno pogledajte dokumentarac na Netflixu i vidjeti ćete da je bio veća faca od Wilta
    (Jugoplastika, 2. mart 2023 22:21)

    # Link komentara

  4. Pa zapravo Đoković-Federer ima dosta staističkih sličnosti sa Rasel-Čembrlen.
    Federer ima više poena, gemova, vinera, asova. Đoksa ima više samo velikih titula.
    Tako i Čembrlen 50 poena i 25 skokova u proseku a Rasel uzme titulu i MVP priznanje.
    (meda, 2. mart 2023 20:32)

    # Link komentara

  5. Penny, 2. mart 2023 19:36

    ajde malo realnosti vilt je verovatno najveca atleta svih vremena trcao 100m ispod 11sec skakao je u vis kako je hteo normu za oi uvek preskako odbojku isto da je igrao bio bi 20god najbolji odbojkas dakle da je hteo uzimao bi olimpiska zlata da je neki drugi sport u pitanju onaj ko ne zna ne treba ni kometarise da je on igrao u bostonu sa jos 4 clana kuce slavnih a ne sa grupom gradjana ne bi imao 11 vec 15 titula dobar je rasel bio ali vilt je 2 klase iznad bio. takodje i skako je u dalj na par treninga i vise od olimpiskog sampiona i svi gledali to sa ispruzenim jezicima a treba dodati na statistiku da je u proseku imao preko 10bl ali na zalost se nisu brojale zamisli ti sad u vrhuncu karijere 50p preko 25sk i oko 15bl i oko 5as zamisli on celu sezonu tako odigrao sad kad bi jedan igrac to uradio na 3 utakmice zaredom bio bi supermen ili sta vec a ne moze ni jednu utakmicu da odigra tako niko jokic da ima njegovo telo onaj ko kaze druga igra se igrala itd nema pojma evo ti sad jokic bi da ima njegovo telo bio jos bolji znaci moze i danas samo treba da se rodi takav jokic bi imao takve brojke u proseku sa takvim telom ali bi ga brzo iz pakosti krljali izlomili verovatno.
    (alen, 2. mart 2023 20:28)

    # Link komentara

  6. Statisticki najbolji kosarkas ikad. Pa ovde tvrde nije goat.
    Dok za novaka statistika glavno merilo.
    (Ivan, 2. mart 2023 17:07)

    Timski i individualni sport, ako ne mozes to da razgranicis, sta da ti kazem...
    (palop, 2. mart 2023 20:23)

    # Link komentara

  7. Nikada neću moći da mu oprostim to što je prevario Konana. Bitanga.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 2. mart 2023 20:17)

    # Link komentara

  8. Statisticki najbolji kosarkas ikad. Pa ovde tvrde nije goat.
    (Ivan, 2. mart 2023)

    O kakvoj to njegovoj statistici stalno pricate? Covek je sutnuo 63x na kos za tih 100 poena, alo 63x. Je l ima neko oci ovde? Pogledajte brojke tog istog rekordera u PO, pa onda govorite o nekim rekordima. Te toliko hvaljene brojke mu u PO drasticno padaju, cak i u najuspesnijim sezonama njegove karijere. I sta su to njegovi timovi imali od tih njegovih brojki u regularnom delu? Da li svi vi koji stalno pominjete Viltove brojeve znate koliko je igra tada bila brza? Verovali ili ne brza nego danas. Pogledajte brojeve na 100 poseda, sto eliminise faktor brzine igre, iznenadicete se. Videcete da on ni statisticki nije najbolji kosarkas ikada, cak ni pored toga sto je najvise pumpao brojke od svih. Njegovi saigraci su jako cesto bili puki posmatraci njegovog izivljavanja. Odete sve lepo i proverite, poeni na 100 poseda, u regularnom delu, pa onda u PO. Pa proverite i koliko je ko imao najvise najboljih partija u PO, ne racunajuci na 100 poseda, vec klasicno, ciste brojke. I tu Vilt zaostaje, i ako je igrao PO serije u vremenu kad se igralo drasticno brze nego 90'. Tako da samim ti Vilt ni po tome nije GOAT, Majkl je cak i tu dosta ispred njega. Statistika da bi ista znacila mora da se gleda u kontekstu, babe i zabe nikada nisu mogle da se porede.
    (Penny, 2. mart 2023 19:36)

    # Link komentara

  9. Neznam nijednog Novaka u NBA ligi,može li malo pojašnjenje na kojeg si mislio,
    Srdačan pozdrav
    (zokizoki,


    Mogu da ti objasnim samo da se ne znam pise odvojeno. Srdacno
    (Ivan, 2. mart 2023 19:24)

    # Link komentara

  10. Ja ovde uporno citam komentare kako se nekad igrala odbrana da su kosarkasi ostajali bez glave, kako sad to?????
    (dnevna doza prosecnog komentatora, 2. mart 2023 19:22)

    # Link komentara

  11. Kako ne znas? Najbolji suter svih vremena i ziva legenda Njujork Niksa STIV NOVAK
    (@zokizoki, 2. mart 2023 18:50)

    # Link komentara

  12. smirnof
    Jos da je tako (za asistencije), Vilt je bio covek koji je po svaku cenu postavljao rekorde. Stat padding goat, zato i nije bio MVP one godine...
    (Kozuki Oden, 2. mart 2023 18:49)

    # Link komentara

  13. dalikiz
    99 koseva je najmanje 198 poena...
    (Kozuki Oden, 2. mart 2023 18:46)

    # Link komentara

  14. Bil Rasel je skupljao prstenje.
    A Nole je statisticki najbolji bas po pobedama (ukljucujuci one protiv najjacih rivala), osvojenim turnirima, godinama/nedeljama kada je bio najuspesniji, dakle po rezultatima.
    Naravno, znao si i ti za tu razliku, ali prosto volis da nerviras ljude, ima nas raznih.
    (Pera,


    pa sto onda bil rasel nije goat? i statistika jesu rezultati. i uspeh vilta je veci jer nije imao tim kao rasel. isto kao sto se nole naosvajao trofeja kad ovaj presao 34. u poslednje tri godine 8 slema protiv velikana kao sto su kirjos i beretini
    (dezurni provokator nolovih svedoka, 2. mart 2023 18:30)

    # Link komentara

  15. Statisticki najbolji kosarkas ikad. Pa ovde tvrde nije goat.
    Dok za novaka statistika glavno merilo

    Neznam nijednog Novaka u NBA ligi,može li malo pojašnjenje na kojeg si mislio,
    Srdačan pozdrav
    (zokizoki, 2. mart 2023 18:26)

    # Link komentara

  16. Čovek čije rezultate i neke rekorde danas juri Jokić. Što znači da Jokić Vilt Čemberlen 21. veka. :)
    (Nenad, 2. mart 2023 18:23)

    # Link komentara

  17. Kažu da je Radivoj Korać ubacio 99 koševa i da su mu na kraju saigrači namerno dodavali loptu da prebaci stotku a da on nije hteo da šutira.
    (dakiliz, 2. mart 2023 18:20)

    # Link komentara

  18. @Vildoza Prostom racunicom,danas svi moraju biti bolji od Lebrona? Paolo Banchero je sigurno bolji jer kako ne bi igrac koji je draftovan 2022 bio bolji od onog sto je draftovan 2003? Wilt je igrao protiv Karima,onaj iz Lejkersa van svoje fizicke superiornosti sto se tice brzine i agilnosti,Karim ne bi imao nikakve sanse protiv Wilta iz Filadelfije i tu se tvoja prica zavrsava!
    (Kengur, 2. mart 2023 18:17)

    # Link komentara

  19. (Ivan, 02. mart 2023 17:07)
    Tenis je individualni sport
    (pfc, 2. mart 2023 18:10)

    # Link komentara

  20. 63 pokusaja, nek su bili i produzeci, u proseku vise od jednog suta po minuti...
    (Mister Vo, 2. mart 2023 17:42)
    Tebra, bilo 22 razlike... kako mislis produzeci??
    (Milos, 2. mart 2023 18:06)

    # Link komentara

  21. Prvo Vilt, pa Karim, pa Džordan, pa Lebron. Svaka generacija nadmaši prethodnu
    (Luka Vildoza legenda Baksa, 2. mart 2023 17:53)

    # Link komentara

  22. Statisticki najbolji kosarkas ikad. Pa ovde tvrde nije goat.
    Dok za novaka statistika glavno merilo.
    @van

    Legenda, statisticki najbolji, po kosevima, skokovima, ali ne i po pobedama, titulama. Dok je on obarao rekorde, Bil Rasel je skupljao prstenje.
    A Nole je statisticki najbolji bas po pobedama (ukljucujuci one protiv najjacih rivala), osvojenim turnirima, godinama/nedeljama kada je bio najuspesniji, dakle po rezultatima.
    Naravno, znao si i ti za tu razliku, ali prosto volis da nerviras ljude, ima nas raznih.
    (Pera, 2. mart 2023 17:46)

    # Link komentara

  23. 63 pokusaja, nek su bili i produzeci, u proseku vise od jednog suta po minuti...
    (Mister Vo, 2. mart 2023 17:42)

    # Link komentara

  24. Hm, 63 puta je šutirao na koš ... nije čudo
    da su ga prizivali da nije timski igrač. Doduše onda je iz inata postao najbolji asistent...
    Čudo od igrača.
    (smirnof, 2. mart 2023 17:40)

    # Link komentara

  25. Covece kakve cifre. I kakva dominacija. A opet eto nije uzeo MVP nagradu te godine. Sto smao govori koliko je i Rasel bio dobar. A i Robertson zbog tripl dabl proseka. Havarija
    (SofronijeTheGreat, 2. mart 2023 17:37)

    # Link komentara

  26. Statisticki najbolji kosarkas ikad. Pa ovde tvrde nije goat.
    Dok za novaka statistika glavno merilo.
    (Ivan, 2. mart 2023 17:07)

    # Link komentara

  27. Ne kažu bezveze Ameri "One is Wilt Chamberlain" ("Jedan je Vilt Čemberlejn).
    (Dobro informisan, 2. mart 2023 16:55)

    # Link komentara