1. The stock of Bronny James, LeBron James’ son, has risen in the last few months, as he has been having a very nice senior season of high school at Sierra Canyon School in the San Fernando Valley.

    The marketing implications are Brontastic,” Pinnacle Advertising Creative Director Bob Dorfman said. “The franchise value of the team that lands them will skyrocket, their games will become must-see events that command huge ticket prices and prime-time viewing slots, and they could quickly turn into a playoff powerhouse.”“… A franchise like Orlando could double their $1.85 billion value practically overnight,” Dorfman said.

    The elder James has two more seasons remaining on his contract with the Los Angeles Lakers, the second of which is a player option. He could turn down that player option and become a free agent in the summer of 2024.

    ...da li ovo vama lici na kosarku ili je samo novac u putanju? NBA liga i Lebron, ruku pod ruku.
    (Vlada Calgary, 25. februar 2023 17:41)

    # Link komentara

  2. Ali zanimljivo da svi ti igrači koji odigraju sa njim 2,3 sezone više nisu ni bleda slika,igrača od ranije! Tako je bilo i Sa Vejdom,Bošom,Irvingom,Lavom i sad Dejvisom! I uvek svi ti igrači su morali da smanje svoje brojeve i puste Lebrona da igra svoju igru...što govori da ni on nije hteo da svoj ego malo supusti! Da se razumemo jedna velika karijera,ali čovek je unistio sve zvezde koje subigrale sa njim!
    (Djole, 23. februar 2023 23:24)
    ---…--

    Pa hajmo da pogledamo te brojeve koje spominjes.
    2010/11 sezona LeBron prelazi u Miami, sutira 18,8 po utakmici. Istovremeno broj suteva Wadea pada sa 19,6 sa 18,2.
    2014/15 vraca se u Cleveland, sutira 18,5 puta po utakmici. Istovremeno sut Irvinga pada sa 17,4 na 16,5.
    Anthony Davis dolazi u Lakerse, broj suteva pada sa 18,3 na 17,7 u poredjenju sa New Orleansom gde je imao punu slobodu.
    Bosh i Love su irelevantni u ovoj prici jer su igrali u Torontu i Minnesoti koji su bili losiji timovi i naravno da su se mogli ispucavati.

    Eto koliko su drugi "morali da smanje svoje brojeve". Znaci pricamo o jednom sutu manje po utakmici, a po tvojoj prici zvuci kao da je neki astronomski broj ...
    (The Unforgiven, 24. februar 2023 21:43)

    # Link komentara

  3. Lejkersi su se odrekli desetak jako dobrih igrača zarad tog jednog prstena, koji im je, u suštini, i doneo Dejvis. Pre njega Lejkersi mislim da nisu ni dobacili do plej ofa. Lebron je naravno fantastičan igrač, ali zakopaće čitavu franšizu za narednih nekoliko godina.
    (Mendi, 24. februar 2023 14:51)

    # Link komentara

  4. Jeremija dodji sebi kad nemas kome
    (Red devil 7, 24. februar 2023 00:00)

    # Link komentara

  5. Koliko ovde priča gluposti! Prvo Lebron je uvek tražio igrače sa kojima će igrati i pravio super timove! Ali zanimljivo da svi ti igrači koji odigraju sa njim 2,3 sezone više nisu ni bleda slika,igrača od ranije! Tako je bilo i Sa Vejdom,Bošom,Irvingom,Lavom i sad Dejvisom! I uvek svi ti igrači su morali da smanje svoje brojeve i puste Lebrona da igra svoju igru...što govori da ni on nije hteo da svoj ego malo supusti! Da se razumemo jedna velika karijera,ali čovek je unistio sve zvezde koje subigrale sa njim!
    (Djole, 23. februar 2023 23:24)

    # Link komentara

  6. @Vlada Calgary

    Kako se u sve te stvari koje je liga "dozvolila" Lebronu, pošto ga je "odabrala" , uklapa činjenica da je on ubedljivo najpotcenjeniji superstar u istoriji lige? Čovek sa najviše hejtera u istoriji sporta

    Lebronu sudije ništa ne sviraju, bukvalno morate da izvršite masakr nad njim da bi recimo otišao na liniju slobodnih bacanja.

    Pogledajte koliko tokom čitave karijere Džejms ide da izvodi bacanja, što je apsolugno nelogično obzirom na opšteprihvaćeno mišljenje da je on većinu poena postigao na guranje, na snagu, na ulaz...

    ps. Ista je stvar sa Jokićem, sudije jednostavno ne sviraju faulove nad njim i mislim da se i on pomirio sa tim. Posle svakog meča su mu ramena i ruke krvave od ogrebotina.
    (JeRemija, 23. februar 2023 20:12)

    # Link komentara

  7. Jedna super zvezda u timu je i više nego dovoljna.
    Onda praviš ekipu i igru kaja je samo njemu podređena.
    Dve zvezde, tu je već problem na vidiku a tri zvezde zajedno... e pa to je već raspad sistema.
    Uvek bilo i biće.
    Setimo se samo Džordana,Karla Melona,Birda,Barklija i mnogih drugih.
    (Vuzla, 23. februar 2023 19:52)

    # Link komentara

  8. U Severnoj Americi je sve oko superstarova.

    Nakon Birda, Medzika i Dzordana ligi je trebalo lice koje ce "nositi" ligu. Odabran je Lebron. On je trebao ligi, koliko liga njemu. Sve mu je dozvoljeno, cak se za nek stvari i pita. Nedodirljiv zbog minulog rada.

    Ne zaboravite: NBA je firma koja se bavi kosarkom, nije samo kosarka.

    A u firmi se znaju pravila i hijerarhija. Pametnom dosta.
    (Vlada Calgary, 23. februar 2023 18:20)

    # Link komentara

  9. U Lejkersima oduvek ista priča.
    (Ariel Ortega, 23. februar 2023 17:54)

    # Link komentara

  10. Kakva zamjena teza!!
    Opet hrana za hejtere
    (Jezekilj, 23. februar 2023 16:59)

    # Link komentara

  11. Pa dobro kada su osvojili titulu dobro su funkciokisali na parketu.
    A ako cemo realno posle te titule Dejvis se raspao,cak se i zapustio,nabacio kilažu koja mu baš i nije potrebna jer je sav staklen.
    Dejvis nije ni bleda senka onog igraca iz Pelikansa i iz babla sa Lejkersima.
    Kao da je ispunio svoj cilj osvajanjem prstena i sada ce samo da odradjuje posao i da zaradjuje platu.
    (Enter Sandman, 23. februar 2023 16:55)

    # Link komentara

  12. U poslednjih 10-ak godina se stalno prica kako Le Bron nema dovoljnu pomoc svojih saigraca, a osim jedne sezone stalno je imao all star saigraca, a i tada je imao Ingrama koji je posao all star vec sledece sezone.
    Jokic naprotiv dosada nije imao ni jednog all stara pored sebe, dosta cesto ni blizu tog nivoa, a stalno se potencira kako se nije dokazao u plej ofu, jedino je u bablu imao Mareja koji je igrao tad na nivou superstara neke utakmice.
    Zamislite da je Le Bron prosle sezone bio na Jokicevom mestu sa istim saigracima, ESPN bi kukao svaki dan kako Le Bron nema pomoc saigraca, jedan Jeff Green je prosle godine uglavnom bio starter vecinu utakmica za Denver, a dok je bio u svojim najboljim godinama ulazio je za Klivlend sa klupe.
    (vasilije, 23. februar 2023 16:53)

    # Link komentara

  13. Ogroman je to pritisak, ne može svako da ga podnese. Mislim na igranje u Lejkersima. A i samo igranje sa egoistom LeBronom nije lako sigurno. Da se razumemo, i Brajant i Džordan su bili egoisti ali im je nekako stajalo jer su bili mnogo bolje vođe na terenu i van njega od Džejmsa.
    (Dušan THC, 23. februar 2023 16:39)

    # Link komentara

  14. Lebrin jeste jedan od najcećih, ali je trebao da bude u kosarkaskoj penziji već dve ili tri godine. Sve ovo oko njega je veštački napravljeno, ne znam kako ne vidite to.
    (dejanddddddd, 23. februar 2023 16:04)

    # Link komentara

  15. Upravo tako, kad dobijaju onda se veliča LBJ, kad se gubi sve kritikuju sem njega. A ko je tu glavni najbolje je pokazao onaj plej of kad su ispali od Finiksa kad se Dejvis povredio, sa njim su gazili Sanse, kako je izašao odmah u toj utakmici su ispustili 19 razlike i čak ubedljivo izgubili a dalje i da ne pričam, ponižavali su ih Sansi.
    (Betonka, 23. februar 2023 15:55)

    # Link komentara

  16. Realno nema nista gore nego kad ne mozes da dises od nekog… ocuvati zdravlje je br 1
    (YT Goatkovic, 23. februar 2023 15:53)

    # Link komentara

  17. Istina je da Lebrona prati teška PR & marketing artiljerija, pa i to da će krivce uglavnom tražiti u drugima, jer bi kritikovanje Lebrona bilo bogohuljenje, zato igrači i odlaze od njega.
    (stf, 23. februar 2023 15:49)

    # Link komentara

  18. stakleni..toliko o njemu..
    (navi, 23. februar 2023 15:46)

    # Link komentara

  19. LeBron je najbolji košarkaš svih vremena a Davis non stop povređen.
    (Alaska, 23. februar 2023 15:45)

    # Link komentara

  20. Tako i jeste, uvek je oko njega na kraju pucalo, u svakom timu, pre ili kasnije. Samo je uvek bilo vaznije da se prvo dodje do titule, a nedugo posle, stvarnost je izlazila na videlo i timovi su se krnjili...
    (Bojsa, 23. februar 2023 15:42)

    # Link komentara

  21. Odličan kanal, dobre analize
    (leteca noga, 23. februar 2023 15:30)

    # Link komentara

  22. Znaci kriv je Lebron sto ovaj seta po terenu kao prebijena macka i sto ga mrzi da se cima?

    Covek je posle babla batalio ozbiljan trening i to je jedan od razloga sto je cesto povredjen.
    (Stark, 23. februar 2023 15:28)

    # Link komentara