MOK mora da se pravda zbog ruskih sportista

Vlade više od 30 zemalja pozvale su MOK da pojasni definiciju "neutralnosti" u vezi sa povratkom ruskih i beloruskih sportista na međunarodna takmičenja.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
  1. Jugoslavija je bila izbačena s pravom iz sportskih takmičenja zbog mnogo manjih stvari koje je radila u odnosu na ovo ludilo koje danas iz Rusije dolazi.
    (Los Angeles, 21. februar 2023 02:00)

    Jugoslavija je izbacena jer je SB UN doneo odluju o sankcijama. I Rusija se slozila. Da li zapad danas ne dozvoljava ruskim umetnicima da nastupaju, Muzicari, baletski igraci, operski pevaci. Aleksandar Oveckin je zvezda hokejaskog Vasingtona, U NHL ligi igra gomila rusa, Kiril Petrenko je sef dirigent Berlinske filharmonije. I onda zasto bi ruski sportisti bili eliminisani sa svih svetskih takmicenja? kakve veze oni imaju sa politikom
    (mikan, 21. februar 2023 10:16)

    # Link komentara

  2. Zemlje, poput Poljske, Letonije, Estonije i Litvanije

    Ovi su bitni za olimpijski sport od prilike kolko i mi kad bi rekli da necemo da igramo svetsko il evropsko u fudbalu iz nekog protesta
    (Super Mario, 21. februar 2023 07:51)

    # Link komentara

  3. Било би интересантно чути шта имају да кажу о реципроцитету у односу на ‘99.
    (Квасник_Миле, 21. februar 2023 04:35)

    # Link komentara

  4. nemojte sad kad smo taman dobili direkt ligu šampiona. neka ih do leta
    (ranko, 21. februar 2023 02:50)

    # Link komentara

  5. Jugoslavija je bila izbačena s pravom iz sportskih takmičenja zbog mnogo manjih stvari koje je radila u odnosu na ovo ludilo koje danas iz Rusije dolazi.
    (Los Angeles, 21. februar 2023 02:00)

    # Link komentara

  6. Koliko je zapadno društvo u samom svom korenu bolesno i licemerno dokazuje i činjenica, da im pored Rusije organski smeta i Belorusija, koja nikog nije napala, živi neki svoj život... Narod je tamo izabrao svog predsednika Lukašenka, pa neka ga ima dokle god hoće šta se to koga tiče?! Sport uvek mora biti politički neutralan. Marioneta Zelenski ima 100% ovlašćenje amerikanaca, a EU ga sluša i dočekuje u stavu mirno, kao da je američki predsednik. Da nije užasno, bilo bi smešno.
    (Džoni, 21. februar 2023 01:07)

    # Link komentara