1. Fil Jackson recimo bi Zeljku mogao samo da bude pomocnik. Zar neka budala misli da Fil Jackson zna ista vise od Zeljka o kosarci? A taj Jakson ima najvise titula tamo.
    (rade, 9. februar 2023 07:41)
    Ma naravno. Nema Phil Jackson pojma. Samo malo cudno sto su mnogi trenery trenirali Bryanta i Jordana- a samo Phil uzimao prstene sa njima.
    (mate, 9. februar 2023 19:39)

    # Link komentara

  2. "Nemam NBA iskustvo, ali takođe mislim da postoje neke razlike u pravilima zbog kojih mislim da u Evropi lakše može da se priprema utakmica."

    Ovde je sve iskreno rekao. Ostrašćeni navijači misle da su evropski treneri Bogovi koji su posisali svu košarku sveta a u Americi se igra jedna potpuno drugačija košarka. 10 puta brža, kvalitetnija u oba pravca. Sastavi najjači roster iz Evrolige i bili bi počišćeni od bilo koje plejof ekipe sa laganih 20 razlike.

    Ne kažem da Željko, Duda, Kari ne bi mogli da vode Nba tim, mogli bi, ali kao potpuno prosečni treneri. Ništa revolucionarno ne bi doneli. I oni to sami znaju, zato su i ostali.
    (basketaš, 8. februar 2023 17:44)

    Upravo tako. Drugaciji sistem tako da ne moze samo na iskustvo, mora i novo znanje. To je kao da radis u finansijama u proizvodnom sektoru a onda predjes u finansije u bankarski sektor. Potpuno je drugacije
    (Nike, 9. februar 2023 09:43)

    # Link komentara

  3. Fil Jackson recimo bi Zeljku mogao samo da bude pomocnik. Zar neka budala misli da Fil Jackson zna ista vise od Zeljka o kosarci? A taj Jakson ima najvise titula tamo.
    (rade, 9. februar 2023 07:41)

    # Link komentara

  4. @Nba treneri su jako potcenjeni, to što se ne eksponiraju pred TV kamerama i ne drže predavanja 24/7 od muzike do hrane, kao evropski, ne znači da nisu kvalitetni. Naprotiv, mnogo više znaju košarke recimo jedan Erik Spolstra ili Kvin Snajder od svih evropskih trenera na gomili. Samo treba pogledati nešto a ne drviti ćaletove priče iz vremena druga Tita. Jugo košarka i naši treneri najlepši i najpametniji a Ameri ne znaju ništa i igrači vode sve. Man'te me.
    (jazzer, 8. februar 2023 19:23)

    Videli smo na poslednje Svetskom prvenstvu. Na terenu zvezde, kao što su Tejtum (Top 3 Mvp kandidata ove godine) i Mičel (ove sezone ubacio 70 poena u jednoj utakmici), a na klupi Popovič i Ker (9 titula). Dođi, bato, da vidiš ringišpil sa Amerima, sa sve Kerom i Popovičem na klupi, nisu znali gde se nalaze. Pusti to kada USA sastavi ekipu od Superstarova iz cele države, pandan tome je ekipa Evrope, odakle dolaze poslednjih 5 MVP-a (ako slučajno Jokić ne bude, biće Luka). Ona Amerika, najjača posle originalnog Dream team-a, iz 2008. i 2012. je oba puta bila na jednu loptu sa Španijom. I to na individualni kvalitet Brajanta 2008. i Durenta 2012. Zamisli tada selekciju cele Evrope. Ma, ne mora cele Evrope, dodaj im samo Dirka i Parkera, Željko na klupi, jedno celo leto priprema i Kobe, Durent, LeBron, Carmelo... bi se oba puta okitili srebrom. Tako stoje stvari...
    (bBb, 8. februar 2023 22:43)

    # Link komentara

  5. Bravo...pravi odgovor si im dao... moj covek ! :)
    (Moreplovac, 8. februar 2023 22:37)

    # Link komentara

  6. Ne verujem da bi i pored svih uspeha u Evropi kao najbolji trener na starom kontinentu uspeo da nametne autoritet NBA zvezdama. Licno verujem da bi Obradovic mogao po znanju da parira svakom americkom treneru ali NBA je ipak drugi svet u odnosu na Evropu. Mislim da nije pogresio sto nikada nije seo na klupu NBA tima.
    (Aga, 8. februar 2023 17:55)

    Slazem se. Glupo je podcenjivati NBA kad su svi najbolji igraci tamo, ili teze da budu tamo.

    Ali...

    Prvo, u NBA timu nije tako velika razlika izmedju glavnog i pomocnih trenera, uloge su podeljene.
    Drugo, odlican je primer Blatta. Jedan od najboljih evropskih trenera je pokusao, pa nije izdrzao, jer je LBJ odlucivao vise nego on. Blatt je verovatno pokupio novce kao za par godina u Evropi, ali je ispao pomalo smesan sa onim time outima, gde se slusa LBJ, a ne on.
    Trece, primer iz serije The Last Dance. Sezona bez MJ, Bulls igraju play off. 2 sekunde pre kraja gube. Trener odlucuje da poslednji napad ide na Kukoca. Pippen se naljuti i odbije da udje u igru za poslednji napad (mislim cak da je otisao direktno u svlacionicu). Kukoc ubaci trojku, Bulls pobede. Dva dana kasnije, nova utakmica, Pippen u timu kao da se nista nije dogodilo. Mozete li da zamislite bilo kog ozbiljnijeg evropskog trenera da bi presao preko toga?
    (Realan, 8. februar 2023 22:10)

    # Link komentara

  7. Тамо су играчи главни а не тренери који псују мајку играчима. Тако да тренери ала Обрадовић и Вујошевић немају шта тамо да траже, а Обрадовић нарочито након свега што је пљувао па лизао у вези квалитета НБА.
    (Данијел, 8. februar 2023 21:01)
    Momak,pređi da pratiš nešto drugo,na pr. planinski biciklizam .U košarku,pokazao si, da nisi nešto upućen .
    (Dule032, 8. februar 2023 22:00)

    # Link komentara

  8. Da, da NBA je cirkus, vezare, neznalice, Air Zoc je car za sve njih itd.....sve do onda kada Ameri posalju treci ( moozda ponekad drugi) tim ( osim 1992) na Olimpijske igre i obrisu patos sa svima. Sve neke puste neznalice tresu na Olimpijskim igrama nebeske genijalce iz Evrope. ( honorable mention Argentini 2004 kad je stavila Lebrona na svoje istorijsko mesto) Kiselo grozdje je u pitanju ovde.
    (LeLibtard, 8. februar 2023 21:56)

    # Link komentara

  9. Jes, da se izdere na Lebrona ili neku zvezdicu, deportovali bi ga prvim avionom, koliko god dobro da poznaje igru. Tamo su zvezde prioritet u odnosu na ekupu, u odnosu na sve.
    (ironija, 8. februar 2023 20:18)

    И обрнуто у Европи. Када би Леброн бацио Жељкову таблу за цртање, као што је то урадио Блату, попио би отказ моментално. Исплатили би му топли оброк и ћао. Црвена Звезда Београд му ни то не би дала. Ко је тренер са најмањим ауторитетом, који је водио српску репрезентацију? Па, Кокошков. Навикао у НБА да буде миран. Неко овде написао да би играчи у НБА патосирали Жељка на паркету. Па када би се већ поменути Леброн понашао према Жељку као према Блату, не би преживео ни прву четвртину у ПАО, Фенеру или Партизану. Јурило би га 15000+ људи по Арени.
    НБА и Европа су два света. Нека тако и остане. И једни и други дају неки шарм кошарци.
    (Бард Ђуровић, 8. februar 2023 21:40)

    # Link komentara

  10. NBA je skoro pa drugačiji sport u odnosu na evropsku košarku zbog par pravila, tipa prvi korak ili zbog dimenzija terena koji je tamo veći. To su vec ogromne razlike, ogromna prednost za napad i onda nama kad gledamo deluje da tamo nema nekr odbrane, a zapravo je ogroman prostor koji treba braniti. U Evropi je manji teren i zato odbrana deluje kompaktnije, lakse timsko pozicioniranje.
    (Nikola, 8. februar 2023 20:20)

    Ma da, ogromna razlika u velicini terena. U NBA je duzi ceo 1. metar, a sirina je ista. ;)
    (ponekad, 8. februar 2023 21:28)

    # Link komentara

  11. ugasi Fmp kao sto je to i Dule General uradio!
    (Silver Testelone, 8. februar 2023 21:06)

    # Link komentara

  12. Тамо су играчи главни а не тренери који псују мајку играчима. Тако да тренери ала Обрадовић и Вујошевић немају шта тамо да траже, а Обрадовић нарочито након свега што је пљувао па лизао у вези квалитета НБА.
    (Данијел, 8. februar 2023 21:01)

    # Link komentara

  13. Meni je NBA dosadan. Lici mi na cirkus. Bez takmicarskog naboja. Kao da nikoga ne zanima rezultat vec samo egzibicija. Iskreno, jedva i evropske taktike kapiram, a tek NBA... Prebrzo je i previse zasnovano na individualnom kvalitetu. Nekako mi lici na kompjutersku igricu.
    (Dojkan, 8. februar 2023 20:30)

    # Link komentara

  14. NBA je skoro pa drugačiji sport u odnosu na evropsku košarku zbog par pravila, tipa prvi korak ili zbog dimenzija terena koji je tamo veći. To su vec ogromne razlike, ogromna prednost za napad i onda nama kad gledamo deluje da tamo nema nekr odbrane, a zapravo je ogroman prostor koji treba braniti. U Evropi je manji teren i zato odbrana deluje kompaktnije, lakse timsko pozicioniranje.
    (Nikola, 8. februar 2023 20:20)

    # Link komentara

  15. Jes, da se izdere na Lebrona ili neku zvezdicu, deportovali bi ga prvim avionom, koliko god dobro da poznaje igru. Tamo su zvezde prioritet u odnosu na ekupu, u odnosu na sve.
    (ironija, 8. februar 2023 20:18)

    # Link komentara

  16. Hahaha, vredelo bi bar dve utakmice da vodi, da vidimo kad krene da vristi na LeBrona, Dejvisa, Hardena ili ranije na O'Nila, Barklija, Ajversona.... kakve bi batine popio na sred terena... ili bi ga isprangijali na parkingu.
    (., 8. februar 2023 19:58)

    # Link komentara

  17. Zamisli da ode i psuje mrtve majke Nba igračima od 15-20 i 30 miliona dolara. Tačno bi popio batine na sred terena, još dobio masne tužbe i momentalni otkaz.

    Cirkus je zapravo evropska košarka, koja ne zarađuje ništa niti je gleda pola Evrope a ne NBA. Koju prate svi od Afrike do Sibira. Bili su Mesina i Skariolo u Nba pa nikom ništa.

    Nba treneri su jako potcenjeni, to što se ne eksponiraju pred TV kamerama i ne drže predavanja 24/7 od muzike do hrane, kao evropski, ne znači da nisu kvalitetni. Naprotiv, mnogo više znaju košarke recimo jedan Erik Spolstra ili Kvin Snajder od svih evropskih trenera na gomili. Samo treba pogledati nešto a ne drviti ćaletove priče iz vremena druga Tita. Jugo košarka i naši treneri najlepši i najpametniji a Ameri ne znaju ništa i igrači vode sve. Man'te me.
    (jazzer, 8. februar 2023 19:23)

    # Link komentara

  18. ima garagane u ekipi, šta će mu NBA, a i koštaju toliko.
    (Spale, 8. februar 2023 19:23)

    # Link komentara

  19. Uzmi Zeljko destu Evro titulu.
    (Morem plovi, 8. februar 2023 19:14)

    # Link komentara

  20. U Nba se igra ozbiljna kosarka tek u playoffu.
    (miksx, 8. februar 2023 19:11)

    # Link komentara

  21. Razlika je samo u jednom slovu, on ne žali za tim, on želi jos jednu evro titulu sa svojim najvoljenijim klubom, i osvojice, ako ne ove, onda kroz dve do tri sezone. Amin.
    (Partizan Beograd, 8. februar 2023 19:10)

    # Link komentara

  22. Ma kakva NBA liga, čovek ne ume da kontroliše emocije, ne bi ga trpeli mesec dana.
    (Vlada, 8. februar 2023 19:03)

    # Link komentara

  23. Njemu je svejedno. Uvek ima budzet kao i nba timovi
    (Atomski budzet, 8. februar 2023 18:58)

    # Link komentara

  24. Zeljko ne moze i ne ume,ali Dusko Ivanovic je NBA kalibar,jel tako panteri?Ipak,njih dvojica imaju zajedno 9 titula prvaka Evrope.
    (Milos, 8. februar 2023 18:55)

    # Link komentara

  25. Sa onakvim prekidanjem utakmice kad se obori neki statistički rekord nema šanse.
    (Znalac, 8. februar 2023 18:51)

    # Link komentara

  26. Zivim u Americi, intervijui su normalna stvar. Ozbiljan posao, ozbiljni kandidati, svakako treba porazgovarati kako sebe vidi u NBA, koliko zeli da ostane, koja mu je vizija sa tim timom, igracima, puno toga da se razgovara pogotovu kad su zainteresovane stranke iz razlicitih sistema.
    Mozda nesto propustam, ali i Greg Popovic da se prijavi da vodi neki novi tim, intervijusali bi ga?
    (Pera, 8. februar 2023 18:40)

    # Link komentara

  27. Koliko god vise voleo evropsku kosarku, NBA je daleko najkvalitetnija liga na svetu, daleko ispred evropske. Ako si zvezda kao Lebron, Kari i ostali... Za tebe nema trenera. I mislim da Obradovic nista ne bi postigao znacajno.
    (Djordje, 8. februar 2023 18:38)

    # Link komentara

  28. Жељко, па 5 места празно.
    (Хитропреља, 8. februar 2023 18:38)

    # Link komentara

  29. Sa onakvim ponasanjem i vredjanjem igraca na terenu, ne bi preziveo 2 dana.
    (Slavko, 8. februar 2023 18:35)

    # Link komentara

  30. Strah
    (Sale, 8. februar 2023 18:33)

    # Link komentara

  31. Zašto Partizan ne bi ove godine zakazao mečeve s NBA ekipama?

    Recimo sa Spursima u Beču i s Hawksima u Beogradu.
    (Powerhouse, 8. februar 2023 18:24)

    # Link komentara

  32. Eto koliko ste u stvari opsednuti i koliko vam je mozak napunjen kad možete da u komentarima omalovažavate jednu trenersku veličinu.Oće centrala da pogreši jedan put ali devet puta ne.
    (nextf1, 8. februar 2023 18:18)

    # Link komentara

  33. Pa ni za trenere iz NBA nema mesta u Evroligi.
    (Baltazar Lord, 8. februar 2023 18:15)

    # Link komentara

  34. On ide samo na sigurno
    (As, 08. februar 2023 17:57)

    Pametan covek.
    (Gadza, 8. februar 2023 18:12)

    # Link komentara

  35. "Nemam NBA iskustvo, ali takođe mislim da postoje neke razlike u pravilima zbog kojih mislim da u Evropi lakše može da se priprema utakmica."

    Ovde je sve iskreno rekao. Ostrašćeni navijači misle da su evropski treneri Bogovi koji su posisali svu košarku sveta a u Americi se igra jedna potpuno drugačija košarka. 10 puta brža, kvalitetnija u oba pravca. Sastavi najjači roster iz Evrolige i bili bi počišćeni od bilo koje plejof ekipe sa laganih 20 razlike.

    Ne kažem da Željko, Duda, Kari ne bi mogli da vode Nba tim, mogli bi, ali kao potpuno prosečni treneri. Ništa revolucionarno ne bi doneli. I oni to sami znaju, zato su i ostali.
    (basketaš, 08. februar 2023 17:44)

    Odakle ti to?
    (Gadza, 8. februar 2023 18:12)

    # Link komentara

  36. Ne kažem da Željko, Duda, Kari ne bi mogli da vode Nba tim, mogli bi, ali kao potpuno prosečni treneri. Ništa revolucionarno ne bi doneli. I oni to sami znaju, zato su i ostali.
    (basketaš, 8. februar 2023 17:44)

    Daj ne lupaj, evropski treneri su doktori za one skupljače laganih dolara. 82 utakmice bez ikakve svrhe, samo za zgrtanje para i nabijanje statistike. Evropljani skontali da je tamo laganica uzet lovu i sa boljim mozgom si car tamo. Oni se belje po avionima dobili ili izgubili 30 razlike. Kad ispadnu nikakva tragedija, račun podebljan i cirkus zagarantovan.
    (Fruki, 8. februar 2023 18:09)

    # Link komentara

  37. Jedino da donosi vodu igračima i briše tablu trenerima.
    (marko, 8. februar 2023 18:09)

    # Link komentara

  38. Tamo su treneri zadnja rupa na svirali. Zna to i Zeljko i Duda i Kari...
    Sećam se kada je Blat crtao akciju za poslednji napad a Lebron mu razbija tablu o pod. Čovek je istog trenutka napustio nba cirkus.
    Tamo je trener samo ko ima živce kao uze a obraz kao djon,spreman na sva moguća poniženja.
    Tako da Zeljko opusti se, nije neka šteta.
    (Duka, 8. februar 2023 18:07)

    # Link komentara

  39. Željko ne ide na probe!!
    (dsf, 8. februar 2023 18:06)

    # Link komentara

  40. Nisi ni za di si.
    (Zoki, 8. februar 2023 18:02)

    # Link komentara

  41. On ide samo na sigurno
    (As, 8. februar 2023 17:57)

    # Link komentara

  42. Ne verujem da bi i pored svih uspeha u Evropi kao najbolji trener na starom kontinentu uspeo da nametne autoritet NBA zvezdama. Licno verujem da bi Obradovic mogao po znanju da parira svakom americkom treneru ali NBA je ipak drugi svet u odnosu na Evropu. Mislim da nije pogresio sto nikada nije seo na klupu NBA tima.
    (Aga, 8. februar 2023 17:55)

    # Link komentara

  43. Mozda mu je negde u podsvesti zao sto nije imao priliku da se oproba u najjacoj ligi i eventualno promeni nacin igranja NBA košarke kao nekada Sparsi ili sada Jokić, ali obzirom da su Ameri na jedan prepotentan način pristupili, on im je gospodski odgovorio.
    Ok, jesu najbolja liga na svetu ali intervjuisati najboljeg trenera u istoriji evropske košarke je nepoštovanje ne samo trenera već i kompletne evropske košarke.
    U prilog ide i činjenica da istu tu NBA ligu nose igrači iz Evrope, a osmeliću se da kažem da je Srbin Nikola najzaslužniji za to, koji je bio ispod svih mogućih radara jelte najboljih skauta a sad svi ćute i ne veruju.
    Mnogo je važno poštovati svakog čoveka jer nikad ne znaš šta donosi novi dan.
    (Marko, 8. februar 2023 17:55)

    # Link komentara

  44. Sta treba da i tamo postavlja rekorde? Veliki si Zoce!
    (Paradox, 8. februar 2023 17:54)

    # Link komentara

  45. nema čime da zali, čovek bi se slogirao u prvih 5 utakmica
    (Englez, 8. februar 2023 17:46)

    # Link komentara

  46. Kakva arogancija. Ne bi uspeo tamo jer dranja tamo nema. Ne znam samo kako je u Evropi uspeo sa takvim stavom prrma igracima. Mozda je malo vise popustio sa zivcima u Partizanu
    (Johny Grobar, 8. februar 2023 17:45)

    # Link komentara

  47. "Nemam NBA iskustvo, ali takođe mislim da postoje neke razlike u pravilima zbog kojih mislim da u Evropi lakše može da se priprema utakmica."

    Ovde je sve iskreno rekao. Ostrašćeni navijači misle da su evropski treneri Bogovi koji su posisali svu košarku sveta a u Americi se igra jedna potpuno drugačija košarka. 10 puta brža, kvalitetnija u oba pravca. Sastavi najjači roster iz Evrolige i bili bi počišćeni od bilo koje plejof ekipe sa laganih 20 razlike.

    Ne kažem da Željko, Duda, Kari ne bi mogli da vode Nba tim, mogli bi, ali kao potpuno prosečni treneri. Ništa revolucionarno ne bi doneli. I oni to sami znaju, zato su i ostali.
    (basketaš, 8. februar 2023 17:44)

    # Link komentara