Košarka(š) sa druge planete VIDEO

Nikola Jokić beleži neverovatne brojke ove sezone i ne planira da stane, pošto je u poslednjih sedam utakmica još više podigao nivo košarke.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Prestao sam da pratim NBA 2015.god kada je moj GS osvojio titulu i kada je kasnije cela liga pocela masovno da igra small ball, kao odgovor na njihovu dominaciju. Cak je igraju i Spursi sto nisam ocekivao od jednog velikog trenera poput Popovica. Ratnici su igrali tu kosarku od Don Nelsona i konacno su se kockice slozile dolaskom vanserijskih sutera Curry-a i Thompsona. Medjutim, koliko je za uspeh bio zasluzan Curry toliko je vazan bio i Bogut koji je bio odlican u odbrani reketa, pravljenju blokova i igri bez lopte, kao i Iguodala i ostale rezerve. Ali ono zbog cega je GS najvise dominirao bio je pad kvaliteta NBA, pogotovu na pozicijama PF i C, gde su Green i Bogut neutralisali sve protivnike. Da je Shek bio u prajmu ili Dankan, nista GS osvojio ne bi. Small ball kosarka, sablonske suplje odbrane koje se danas igraju su idealne za suterske timove koji forsiraju napadacku kosarku. Najlakse je centrima i krilnim centrima igrati jer imaju mnogo prostora i niko ih ne cuva. Zato smatram da su Jokiceve brojke, Embidove, malog Sabonisa posledica sistema a ne nekog velikog kvaliteta. Slabe odbrane i taktike, totalno nezalaganje igraca koji lako stizu do ugovora ucinile su da kvalitet u NBA dotakne dno. GS ponovo osvaja titulu sa senkom Thompsonom i Lunijem. Strasno. Eto, sada se prati statistika jednog igraca u sredini gde se svaka utakmica zavrsava sa 300p, i velica se igrac koga niko zivi ne cuva u odbrani i koji nikoga ne cuva. Ovo za mene nije kosarka, vec keceri.
    (baron, 26. januar 2023 19:35)

    # Link komentara

  2. Prestao sam da pratim NBA 2015.god kada je moj GS osvojio titulu i kada je kasnije cela liga pocela masovno da igra small ball, kao odgovor na njihovu dominaciju. Cak je igraju i Spursi sto nisam ocekivao od jednog velikog trenera poput Popovica. Ratnici su igrali tu kosarku od Don Nelsona i konacno su se kockice slozile dolaskom vanserijskih sutera Curry-a i Thompsona. Medjutim, koliko je za uspeh bio zasluzan Curry toliko je vazan bio i Bogut koji je bio odlican u odbrani reketa, pravljenju blokova i igri bez lopte, kao i Iguodala i ostale rezerve. Ali ono zbog cega je GS najvise dominirao bio je pad kvaliteta NBA, pogotovu na pozicijama PF i C, gde su Green i Bogut neutralisali sve protivnike. Da je Shek bio u prajmu ili Dankan, nista GS osvojio ne bi. Small ball kosarka, sablonske suplje odbrane koje se danas igraju su idealne za suterske timove koji forsiraju napadacku kosarku. Najlakse je centrima i krilnim centrima igrati jer imaju mnogo prostora i niko ih ne cuva. Zato smatram da su Jokiceve brojke, Embidove, malog Sabonisa posledica sistema a ne nekog velikog kvaliteta. Slabe odbrane i taktike, totalno nezalaganje igraca koji lako stizu do ugovora ucinile su da kvalitet u NBA dotakne dno. GS ponovo osvaja titulu sa senkom Thompsonom i Lunijem. Strasno. Eto, sada se prati statistika jednog igraca u sredini gde se svaka utakmica zavrsava sa 300p, i velica se igrac koga niko zivi ne cuva u odbrani i koji nikoga ne cuva. Ovo za mene nije kosarka, vec keceri.
    (baron, 26. januar 2023 19:34)

    # Link komentara

  3. Mr_Melbourne, 26. januar 2023 11:58

    Љубомора и завист су болест. Знам да још ниси преболио што је наш Никола твог Нуркића престигао као брзи воз од како су дошли у НБА. Али ти препоручујем да оладиш, није то здраво бити пун мржње.

    Замолио бих редакцију да потраже коментаре од Mr_Melbourne у архиви када су Нуркић и Јокић играли заједно у Денверу. Када је Нуркић инсистирао да је он бољи, да мора бити стартер. И када је Денвер на крају одлучио да ипак задржи Јокића а трејдује Нуркића. Сигуран сам како је Mr_Melbourne тада коментарисао да је Денвер погрешио, да су требали оставити Нуркића, итд.
    Знам да то нећете урадити, али било би интересантно видети те коментаре, па сваки пут када изјави типа ”Јокић није бољи од Вилта Чемберлејна или Јокић није бољи од Олајџуона” да му покажемо један од његових бивших коментара, ха, ха, ха.
    (јд123, 26. januar 2023 18:35)

    # Link komentara

  4. @Veljko - Rebrača jeste iz Prigrevice ali je Prigrevica blizu Apatina jer sam i sam iz Apatina. @somborac negde u belom svetu - svaka čast na sećanje na košarkaša Dragana Tarlaća. Mnogi su ga zaboravili pogotovo što Sombor zaboravlja svoje košarkaše te nema nigde naznake da su tu rođene legende. Pozz ...
    (XXL, 26. januar 2023 18:33)

    # Link komentara

  5. Možete da pričate šta hoćete ali samo pogledajte gde je on a gde vi i sve će biti jasnije...
    (montero, 26. januar 2023 17:35)

    # Link komentara

  6. Gledas komentare na americkim sajtovima od strane Srba!! Denver ispada u prvom kolu plejofa protiv Lejkersa ili Golden Stejta,obelezite ovo! Veljko sine,bukvalno svaki igrac moze da krene na prodor kad je iza linije za 3 poena,centre ne paze jer ionako tesko da mogu da ih izblokiraju a Jokic baca luk do semafora.
    (Kengur, 26. januar 2023 17:07)

    # Link komentara

  7. A Ima još jedan Somborac pord pomenutih Jokica i Rebrace koji je igrao u NBA. Nije se. Nešto proslavio ali je igrao. Dragan Tarlac se zove ako ga se neko seca. Inače ko zna mozda možda u Jamama, Avramu, na Josickom možda loptu Baca na koš neki novi Jokić, Rebraca, Tarlac ili Korać.
    (somborac negde u belom svetu, 26. januar 2023 16:51)

    # Link komentara

  8. Gledam komentare na američkim sajtovima. Veliku respekt za Nikolu i Denver. Komentariše se da li je u prvih 10-20-30 u istoriji NBA...
    Matematika je čudo a ona kaže da prvoplasirani ima 67% šanse da osvoji prsten a onda, nebo je granica.
    Dušmani ??!
    Nikoko nije savršen.
    (tata, 26. januar 2023 15:58)

    # Link komentara

  9. Košarkaš sa druge planete? Možda, veliko možda. Ono što je sigurno da je to planeta zelenih novčanica i da Srbija nije na istoj planeti pošto ga tamo skoluju igrači od 40 leta.
    (Aragorn, 26. januar 2023 12:57)
    Као и Мели који је на утакмици против Италије одиграо фантастичну одбрану на Јокићу, јер му је замисли лупио једну блокаду, а Никола на том мечу имао 32 поена 13 скокова и само 4 асистенције, и то само 4 јер си се спољни играчи испромашивали на том мечу за целу каријеру. Замисли какве би бројке биле да није Мели играо тако добро одбрану? И најбољи су ти који морају да чекају годину до две да Никола одигра један лошији меч (а одигра око 100 мечева годишње).
    (veljko, 26. januar 2023 15:30)

    # Link komentara

  10. XXL, 26. januar 2023 12:16)
    брате заборавио си Жељка Ребрачу, који је из Пригревице, а то је исто код Сомбора.
    (veljko, 26. januar 2023 15:21)

    # Link komentara

  11. @milan 80% Jokicevih poena su blizu kosa i polaganja,floateri su isto blizu kosa,tako da nemoj da izmisljas kao i oni sto uporedjuju procente Doncica i Jokica. Jokic kad baca trojku u vecini slucajeva ima vremena da popije caj dok ga cuvar gleda kao Galov na metar razdaljine.
    (Mare, 26. januar 2023 12:12)
    Шта мислиш зашто има времена? Зато што играч који га чува, ако крене на њега он крене на продор, ако га којим случајем удвоје или утроје онда уследи једна асистенција. Због тога играчи не знају како да се поставе да чувају Јокића, зато има времена, а у осталом није он бек шутер као Стег Кари, па да има брз избачај, човек је 215цм и 120кг.
    (veljko, 26. januar 2023 15:20)

    # Link komentara

  12. Da, Nikola igra kosarku kao da je sa druge planete. I to nema veze sa titulama, taman neosvojio ni jednu. Jokić je skoro pričao na temu Dzordana...Kaže, baš me briga da li je ili nije osvajao titule, pogledaj njegove pokrete, njegov performans. Cista umetnost. Isti slučaj sa Jokićem. Baš me briga za titule, čovek je generalno promenio igru, prešao igricu. Jokić je geometrija u pokretu. Euklidova.
    (Goks, 26. januar 2023 14:29)

    # Link komentara

  13. Neko nam ovde nije gledao Joku protiv finixa u plejofu,gubljenje po 20 poena razlike i sut ispod 50%.
    (Kengur, 26. januar 2023 13:46)

    # Link komentara

  14. Zašto nije igrao danas?
    (kizos, 26. januar 2023 13:35)

    # Link komentara

  15. Sa druge planete da, ali iz Srbije ne, bar je dokazao vise puta.
    (miki, 26. januar 2023 13:31)

    # Link komentara

  16. Jokic u plejofu ima čini mi se 6 ili 7 tripl dablova od čega neki spektakularni kada je Kliperse u sedmoj utakmici razmontirao ali neki ljudi su jednostavno blesavi🙄
    (DraganBorca, 26. januar 2023 13:23)

    # Link komentara

  17. MVPX3
    (Imay, 26. januar 2023 13:11)

    # Link komentara

  18. Mr Melbourne je bošnjak koji vjerovatno zivi u Australiji i koji mrzi sve srpsko. Ne uzimajte njehove komentara za ozbiljno.
    (Detektiv, 26. januar 2023 13:07)

    # Link komentara

  19. Najprecenjeniji igrac u istoriji NBA, ali Srbin i zato maximalno lozenje.
    (kemp, 26. januar 2023 13:02)

    # Link komentara

  20. Najprecenjeniji igrac u istoriji NBA, ali Srbin i zato maximalno lozenje.
    (kemp, 26. januar 2023 13:01)

    # Link komentara

  21. Košarkaš sa druge planete? Možda, veliko možda. Ono što je sigurno da je to planeta zelenih novčanica i da Srbija nije na istoj planeti pošto ga tamo skoluju igrači od 40 leta.
    (Aragorn, 26. januar 2023 12:57)

    # Link komentara

  22. I njemu se stavlja pritisak kao i Mesiju da dok ne osvoji titulu sve mu je uzalud.Ja verujem da oni ove godine mogu do kraja.
    (Aleksandar, 26. januar 2023 12:50)

    # Link komentara

  23. @Mr_Melbourne
    Јокић игра осетно боље у плеј-оф, него у регуларном делу. Вероватно ниси пратио. Колико је добар Јокић, најбоље се види у дуелима са Нуркићем, који је добар играч, а поред Јокића делује као нижеразредни играч који је залутао у НБА.
    (аco, 26. januar 2023 12:47)

    # Link komentara

  24. Vestbruk i ono sto je on radio te godine je degutantno.
    Oklahoma bila na zacelju liste za doigravanje, bukvalno, ali bukvalno vikao sa saigrace kad im doda da bacaju na kos da upise asistenciju i kad je pod kosom da on lik od 188 hvata defanzivne koseve, imaju snimci za one koji nisu gledali gde mu adams cuva kos da on uhvati skok. Adam se jednom izjavio "mi svi volimo kada vestbruk uzmem skok.
    (Aca, 26. januar 2023 12:39)

    # Link komentara

  25. Odbrana Jokiću daje prostora. Bilo bi nešto drugačije ukoliko bi jedan višlji igrač odbrane stalno bio uz njega, bez preuzimanja. Reket bi bio prazniji i Jokić bi više dodavao.
    Na ovim snimcima ne vidim kako Jokić igra odbranu.
    (";-), 26. januar 2023 12:37)

    # Link komentara

  26. @Mr_Melbourne - ..., a tek kad bi znao da su u Somboru gradu Ravangradu svi takvi i letargični al' niko ne igra košarku kao oni naravno. Verovatno ne znaš ni da je legenda naše košarke Radivoje Žuća Korać takođe somborac. I ko zna koliko se Džokera i Žuća talentovanih krije po Somboru jer su za naše oko nevidljivi. Srećom svet ih vidi baš zbog takvih ...
    (XXL, 26. januar 2023 12:16)

    # Link komentara

  27. @milan 80% Jokicevih poena su blizu kosa i polaganja,floateri su isto blizu kosa,tako da nemoj da izmisljas kao i oni sto uporedjuju procente Doncica i Jokica. Jokic kad baca trojku u vecini slucajeva ima vremena da popije caj dok ga cuvar gleda kao Galov na metar razdaljine.
    (Mare, 26. januar 2023 12:12)

    # Link komentara

  28. Melbourne,

    Nije lako živeti kao takav hejter, zao mi te. Elem, Jokara je vanzemaljac, svi se stručnjaci slažu.
    (direkt, 26. januar 2023 12:05)

    # Link komentara

  29. Joj.A ko je su to nevjerovatne brojke?25 koseva po utakmici? Skokovi?Asistencije? Lik igra ono sto moze samo u Denveru? Ali cuj mitomanije .Dodje plejof i metla, sto ne pravi triple double u plejofu? Sto nije ubijao na euro basketu?Na all staru pocne i kad izadje vise i ne ulazi jer je trom i spor.
    (Mr_Melbourne, 26. januar 2023 11:58)

    # Link komentara

  30. Space Jam 3 biće snimljen sa Jokerom!
    (Davor, 26. januar 2023 11:53)

    # Link komentara

  31. Nerealno dobri procenti šuta znajući da Nikola nije tip igrača koji poene rešava na obruču, nego je to neretko i poludistanca, gomila floutera, šutevi za 3, Sombor shuffle. Jedinstven igrač.
    (Milan, 26. januar 2023 11:50)

    # Link komentara