1. Kako glup sistem takmičenja gde u drugi krug idu po tri ekipe iz dve grupe, ali samo dve prolaze dalje. Onaj što je bio treći nema šanse da prođe dalje, koji mu je motiv da igra?
    I glupo je što nema razigravanja za ta mesta koja vode na olimpijske igre, već ti to zavisi od težine grupe.
    (Fabrika čipova, 24. januar 2023 01:24)

    # Link komentara

  2. Nisam igrao rukomet ali ga pratim oduvek.
    Hajde odgovor pojedincima :
    - Odbrana, sto je neko napisao nema zara. Nije do toga. Odbrana u rukometu se najvise igra glavom. Dobro si procitao. Mikrosekundi su u pitanju u preuzimanju kako igrac ne bi ostvario prednost i probio. Timska odbrana se vezba jako dugo. A zelja naravno da postoji.

    - Osoba koja podrugljivo prica o Radosavljevicu koji proslavlja gol. Nije to slavlje kao srecan je sto je dao vec neka vrsta ventila, meditacije, izbacivanja stresa vikanjem i podizanje adrenalina. Psihicki momenat je u pitanju. Ne slavi covek jer misli da osvajamo pobogu zbog njegovog gola.

    - Ne igramo brz centar jer nemamo brze igrace. Cak su nam i krila prosecno brza.

    - i poslednje, pesmalbek ne igra vise u napadu jer se mnogo trosi u odbrani. A u odbrani je rupa Marsenic koji jeste ogroman, ali sport i prolaze ga lako brzi bekovi. Zbog toga Pesmalbek igra i odbranu i napad ali nekad mora i Marsenic da odigra dok ovaj odmori.

    Rukometni pozdrav.
    (Rukomet fan, 24. januar 2023 01:21)

    # Link komentara

  3. Kad treba da dobijemo 1.ozbiljniju ekipu ništa nisu Francuzi pa da se kaže ajde stvarno se nemože mi sem ove trečerazredne ekipe nismo bod uzeli nikome zatoi nezaslužujumo da prođemoimada ima da umre jedna generacija pre nego ovi negde da odu ili osvoje medalju sem ono zrno što smo uboli u Beogradu kako ono kažu i slepa kokoška ubode zrno e to je bilo ep u Beogradu neznam više ni koje godine.jedino su Fudbaleri gori od Rukometaša.
    (Slaviša, 24. januar 2023 00:10)

    # Link komentara

  4. Dobro je, na kraju prvenstva pobeda i protiv Holandije koja je prilično napredovala u rukometu. Kada se sve sabere i oduzme nije ovo tako loš nastup naših na ovom SP, od nekada potpuno izgubljene očajne situacije došli smo do zlatne sredine, što je sasvim okej za početak. Nismo na nivou top reprezentacija ali smo daleko i od onih najborih, zlatna sredina smo, možemo da se nadigravamo sa svima i to je super, za razliku od recimo fudbala gde se redovno izblamiramo, ili se ne plasiramo na prvenstvo ili smo obavezno na začelju. Epa sada u rukometu nije tako, igra postoji, plan postoji, imali smo odlilčne igra na ovom prvenstvu, malo je falilo da protiv Nemačke i Norveške izbegnemo poraze, što je super. Na kraju 4 pobede i 2 poraza, zlatna sredina, sa tendencijom daljeg napredka, bravo za naše, idemo dalje.
    (Ivan, 24. januar 2023 00:01)

    # Link komentara

  5. Obicno smo gubili utakmice koje su bile samo za plasman, ovo je dobro. Dobili smo utakmicu iako smo gubili prvi deo, samo napred I bice rezultata, spanski trener je doneo dosta toga dobrog.
    (Branimir, 23. januar 2023 23:48)

    # Link komentara

  6. Lep rezultat. Hrvatska i treba da bude ispred pošto je remi bolji od poraza, ali mi je za Sloveniju žao što nismo odigrali duel za 10. mesto.
    Vidi se napredak i mislim da možemo možda i do prvih 8 za par godina, pa polako.
    (jsx, 23. januar 2023 23:43)

    # Link komentara

  7. Svetski prvak ide direktno na OI, od 2. do 7. mesta (6 reprezentacija) ide na OI kvalifikacije.
    Ako Francuska bude među njima pomera se za 1, ako Egipat osvoji prvenstvo Afrike pomera se za 1, ako evropski prvak 2024. godine bude među ovih 6 pomera se za 1. Praktično, ako se ispune sva 3 uslova (Francuska, Egipat i evropski prvak) u kvalifikacije idu ostalih 6 reprezentacija raspoređenih od 2. do 10. mesta.
    Evropa ima još 2 ekstra mesta u kvalifikacijama. U najboljem slučaju direktno na OI idu Francuska, svetski prvak i evropski prvak, a u kvalifikacije još 6 evropskih (preostali iz četvrtfinala plus Hrvatska i Slovenija). Zadatak na evropskom je zauzeti mesto među dve najbolje reprezentacije od onih koje ovde nisu pomenute. Znači, ne računaju se Francuska, Španija, Norveška, Švedska, Mađarska, Nemačka, Danska, Hrvatska i Slovenija.
    (Djuka, 23. januar 2023 23:36)

    # Link komentara

  8. Pa ok, imali smo par izgubljenih utakmica, nismo bili favoriti ali na 11.mestu smo sto dalje znaci da cemo preko EP moci da izborimo Olimpijske igre..
    (C i n i k, 23. januar 2023 23:20)

    # Link komentara

  9. Koje bre olimpijske igre. Šta će rukometaši Srbije tamo. Vaterpolo da proba uraditi nešto, muška košarka i možda ženska odbojka.
    (Tata Boža, 23. januar 2023 23:08)

    # Link komentara

  10. Odbrana mora biti mnogo bolja,igramo bez kontri,golmani kao i uvek najbolji na šampionatu,verujemo u ovu ekipu da moze u narednim godinama do medalje,samo odbrana mora bolje...,
    (Dar, 23. januar 2023 22:48)

    # Link komentara

  11. na EP dogodine, u krugu sa Portugalom i Islandom, Poljskom, Holandijom, treba tražiti vizu za kvalifikacije.. ostale ekipe, kao što su Makedonija, Crna gora, Češka, Belgija, Austrija, Švajcarska, Rumunija, teško da mogu da naprave neko iznenađenje i da se umešaju u ovu borbu.. iskreno, Portugal je u padu, Island posle prošlogodišnjeg lepog izdanja na EP ove godine razočarenje, Poljaci odavno u padu, a Holandija je doživela renesansu, ali pitanje je kol'ko je to dugog daha.. sa druge strane, mi smo u naletu, lepo iskustvo ove godine i ako budu svi zdravi, dogodine očekujem bar neko mesto više, što će biti zaista dovoljno za kvalifikacije..
    ne smemo da zaboravimo da će žreb i sastavi grupa biti još bitniji na EP nego na ovom sp, jer dalje iz prve faze idu prve dve, ne tri.. bitno je samo da izbegnemo bar jednu od ovih ekipa koje su po kvalitetu ispred nas, i da prođemo u drugu fazu, a onda sigurno ćemo se promuvati u prve dve za evropskog predstavnika za kvalifikacije, jer većina konkurenata neće ni proći prvu fazu..
    (vlade, 23. januar 2023 22:47)

    # Link komentara

  12. Ma, važno je da smo pobedili Švedsku u prijateljskoj utakmici.Ova ironija nije upućena igračima (njima svaka čast) već nekom drugom, prepoznaće se.
    (već viđeno, 23. januar 2023 22:35)

    # Link komentara

  13. Zna li neko zašto je Kukić izbačen sa klupe i poslat u svlačionicu pre vremena?
    (Jova, 23. januar 2023 22:20)

    A sto nisi gledao?
    (PRSKAJ POLIVAJ!!!, 23. januar 2023 22:34)

    # Link komentara

  14. Ovo što smo igrali liči na dobar rukomet. Bravo za trenera i igrače,malo je falilo.
    Samo da se nastavi ovako.
    (Gile, 23. januar 2023 22:22)

    # Link komentara

  15. Zna li neko zašto je Kukić izbačen sa klupe i poslat u svlačionicu pre vremena?
    (Jova, 23. januar 2023 22:20)

    # Link komentara

  16. Raduje pristup naše ekipe koja i pored toga što se unapred znalo da pobedom ne možemo ostvariti zacrtan cilj, ipak grizla u ovoj utakmici i okrenula je u svoju korist.
    Utakmica 2 reprezentacije sličnog kvaliteta, koje su u nekom usponu i koje će se na sledećem EP boriti za 2 dodatna mesta u olimpijskim kvalifikacijama sa Portugalom i Islandom pre svih drugih, ako je suditi po učinku na ovom SP, jer su ostale evropske ekipe ipak slabije.
    (Ledolomac, 23. januar 2023 22:07)

    # Link komentara

  17. Vreme je za Matica
    (Saša, 23. januar 2023 22:06)

    # Link komentara

  18. Čestitao bih reprezentaciji na pobedi protiv Lala, odgledao sam deo drugog poluvremena, i čini mi se da smo malo lenji na nogama, i delujemo nekako tromo, sporo i bezidejno u napadu? 🤔
    (Ne pratim, al' ponekad pogledam. 😅, 23. januar 2023 22:05)

    # Link komentara

  19. Браво момци! Уз вас смо!
    (из искуства, 23. januar 2023 21:56)

    # Link komentara

  20. Ovo je veliki pomak napred u odnosu na ono mučenje lopte koje smo gledali poslednjih 20 godina. Ima još mnogo da se radi ali mislim da Srbija igra mnogo brže i raznovrsnije otkad je Đirona selektor i konačno liče na tim a ne na skup individualaca. Samo napred!
    (Milan, 23. januar 2023 21:44)

    # Link komentara

  21. Ekipa je pokazala evidentan napredak, vidi se sistem i da medju ovim momcima postoji hemija, kako u samoj igri tako i po pitanju atmosfere unutar ekipe. Onaj javašluk koji nas je "krasio" skoro dvije decenije više se ne primjećuje. Ako neko može da mi odgovori šta Srbija treba da uradi, da se kroz EP kvalifikuje za OI?
    (olimpico, 23. januar 2023 21:29)

    # Link komentara

  22. Nije mi jasno da se reprezentacije ne pobune zbog idiotskog sistema takmicenja. Primer Hrvatska sa samo jednom izgubljenom se nece plasirati ni medju deset.

    @
    Hrvatska je 9., ima 7 bodova iz 5 utakmica i +19 gol razliku. Samo jednu izgubljenu utakmicu i remi sa svjetskim prvacima i pretendentom na trofej 2023. (Danska). Istina da ima neoravde u sistemu aki to je zato da se timovi angažuju maksimalno u svakoj utakmici a ne da kalkulišu i namještaju rezultat. Mada može da se desi da neko obezbjedi plasman i maksimalan broj bodova za prenos prije zadnje utakmice i da na zadnjoj odmara glavne igrače. To je trenutni slučaj u hrvatskoj grupi. Isto tako u ovom sistemu se igraći maksimalno troše i povređuju jer je bitka za svaku loptu. To je tempo koji je neizdržljiv a prvenstvo je svake godine jedne EP druge SP.
    (Banana, 23. januar 2023 20:42)

    # Link komentara

  23. dobro je bilo momci.
    nastavite tako.
    idemo dalje
    (ivica, 23. januar 2023 20:04)

    # Link komentara

  24. Nije mi jasno da se reprezentacije ne pobune zbog idiotskog sistema takmicenja. Primer Hrvatska sa samo jednom izgubljenom se nece plasirati ni medju deset. Gledanje gol razilke je takodje idiotsko, jer mozes biti u grupi gde nisu bas toliko lose ekipe i tesko se napravi velika gol razlika. Da ne govorim da sudije jako puno uticu na rezultat.
    (banja luka, 23. januar 2023 19:58)

    # Link komentara

  25. Nikad ne mogu prezalit nacionalnu penziju onih amatera na evropskom u Beogradu...jedino su tu mogli uzeti medalju i nigde više
    (Pacerčine, 23. januar 2023 19:45)

    # Link komentara

  26. Odličan rezultat, barem 2 koraka napred u odnosu na prethodna takmičenja, ko je mislio da se automatski za jedno prvenstvo ( ep ne računam jer smo bili osakaćeni koronom ) može od ekipe za popravljanje gol razlike do medalje je poprilično nerealan. Momci su postavili sebi izuzetno visok cilj, 8 najboljih i objektivno bili jako blizu da ga ispune. Dajte podršku reprezentaciji i Đeroni i prestanite samo kritikujete, rukomet nam napreduje, ovo je mlada ekipa i ja verujem da na narednom šampionatu uz ovo veliko iskistvo možemo i do borbe za medalju.
    (ghh, 23. januar 2023 19:44)

    # Link komentara

  27. 5 pobeda i 2 poraza i to od nemaca i norvezana gde je solidna igra bila,ovo je za nas raspali rukomet i vise nego odlican rezultat,spanca ostaviti da nastavi da radi sa ovim momcima.
    (Tasmanijski Djavo, 23. januar 2023 19:44)

    # Link komentara

  28. Još uvek postoji šansa za OI preko evropskog prvenstva 2024. Nije kraj. Ova ekipa ima šansu za te dve kvote za kvalifiokacioni turnir.
    (Fan, 23. januar 2023 19:39)

    # Link komentara

  29. Šanse za OI još postoje, pročitajte kvalifikacioni sistem, jer i preko evropskog 2024 može da se obezbedi učešće na turniru, tako da nije sve gotovo, treba verovati. napred Srbija!
    (Svašta, 23. januar 2023 19:38)

    # Link komentara

  30. Dodic nista zivo malo na sredini dodake i prc e pa be moz tako da se igra
    (tralalla, 23. januar 2023 19:30)

    # Link komentara

  31. Jeli se iko nadao.Samo dizanje tenzija i euforije u prazno. A znamo kako rukometaši prolaze vec decenijama na velikim takmicenjima.
    (Del Boj, 23. januar 2023 19:24)

    # Link komentara

  32. Zašto se ne igra razigravanje za to 9 i 10 mesto.Kakva je to glupost da se gleda gol razlika.
    (Ljubo, 23. januar 2023 19:16)

    # Link komentara

  33. Ovaj još mašta o Olimpijakoskim igrama!? Bože budale!!! :)
    (TIGER, 23. januar 2023 19:13)

    # Link komentara

  34. Gluposti. Pobjeda od 13 razlike protiv ravnopravnog protivnika?!
    Cilj je bilo kakva pobjeda.
    (С3, 23. januar 2023 19:10)

    # Link komentara

  35. Ovim momcima i da hoću ne mogu ama baš ništa da zamerim na ovom svetskom prvenstvu. Ima dosta pomaka na bolje, dosta prostora za još napretka ali nedostaje i prilično kvaliteta! Gledam Holanđane i ne mogu se oteti otisku da li je za tako kratko vreme moguće uz ogromna finansijska sredstva, angažovanjem kvalitetnih stručnjaka i koncentracijom kvaliteta u igračkom kadru postati respektabilna rukometna sila na svetskom/evropskom nivou!!?? U njihovom slučaju izgleda da da!
    (ramiz karaeski, 23. januar 2023 18:48)

    # Link komentara

  36. Jel ih nije sramota da ne ulaže ni najmanji trud protiv Holandije? Gledaju ih deca koja treniraju rukomet i sanjaju taj reprezentativni dres.
    (Tulumba, 23. januar 2023 18:44)

    # Link komentara

  37. Neverovatno,kao da igra neka druga ekipa a ne ona koja je tako lepo igrala protiv Nemacke i Holandije.Sta se desi da veceras ovako traljavo igraju,ali to je nesto sto smo ranije cesto vidjali.
    (Uhh .., 23. januar 2023 18:44)

    # Link komentara

  38. Hrvati pobjedom uzimaju 9 mjesto jer jedini su treći sa 5 bodova prije zadnjeg kola.
    Ostali da se potuku za 10. mjesto koje vodi u Pariz.
    Ostali kući.
    (ćaos, 23. januar 2023 18:42)

    # Link komentara

  39. Dobro kako beše treba nam 13 golova razlike pobeda
    (basko, 23. januar 2023 18:42)

    # Link komentara

  40. Pa dobro pre utakmice trebalo 13 golova , sada na poluvremenu treba 15. Nama bolje da nismo igrali hahahahahahaah
    (DragKče, 23. januar 2023 18:40)

    # Link komentara

  41. Zovite Djokovica mozda vas on pogura.
    (Sandzak, 23. januar 2023 18:36)

    # Link komentara

  42. Jel se rukomet igra na dva razlike?!
    (Onkel Dagobert, 23. januar 2023 18:34)

    # Link komentara

  43. Radivojević jeste možda najbolji strelac, ali posle svakog gola se "pali" i gubi vreme proslavljajući gol kao da je odlučujući. Orbović kakav je bio prošlo prvenstvo, sada je dobar. Borzaš sa druge strane prilično impotentan. Ostali tu i tamo,moglo bi to biti mnogo bolje, ali nije katastrofa.
    (limeni, 23. januar 2023 18:33)

    # Link komentara

  44. odbrana celo prvenstvo katastrofa bez bitke sve mlako bez snage
    (lioes, 23. januar 2023 18:30)

    # Link komentara

  45. Pratim rukomet skoro 30 godina. Nikad u životu nisam video sportski neinteligentnijeg igrača od Marsenića. A video sam ih baš mnogo...
    (Milan, 23. januar 2023 18:30)

    # Link komentara

  46. Izgubili smo od Nemaca i Norveške i to je to. Od dve ekipe koje su daleko kvalitetnije od nas. Treba nastaviti dalje sa radom
    (Zvezda, 23. januar 2023 18:28)

    # Link komentara

  47. Momci nisu razumeli da treba da ubedljivo pobede a ne izgube. Malo su pobrkali.
    (dragan, 23. januar 2023 18:25)

    # Link komentara

  48. Posle 10 min jasno je da su Borzas i Orbovic ubedljivo najgori,a Milosavljevu svaka cast,uvek najbolji
    (To je to, 23. januar 2023 18:15)

    # Link komentara

  49. Opet po starom. Izgleda ni trener ne pomaže.
    (Alien, 23. januar 2023 18:14)

    # Link komentara

  50. ?mi se.muka mi vise gledat
    (PFC, 23. januar 2023 18:13)

    # Link komentara

  51. Smešni smo u svim sportovima.. Po starom.. Kad se najviše mora, najmanje se trudi.. Naš odvratni luzerski mentalitet.. Jadni smo mi..
    (HanSolo, 23. januar 2023 18:12)

    # Link komentara

  52. Koliko poluvremena ima rukometna utakmica?!
    (Onkel Dagobert, 23. januar 2023 18:12)

    # Link komentara

  53. Оно што Србија показује на овом првенству јесу квалитетан и атрактиван рукомет, као и добра армосфера и залагање. Оно што недостаје у чланку јесте могућност да Србија победи 5+ разлике, а да Хрватска и Бахреин играју нерешено. Свакако, реалнија могућност је на Европском првенству бити најбоље пласирана екипа која није обезбедила квалификациони турнир за Олимпијске игре.
    (my way, 23. januar 2023 18:05)

    # Link komentara

  54. ne moze!
    (montoya, 23. januar 2023 18:05)

    # Link komentara

  55. Reka san ne moze!
    (Vojko V, 23. januar 2023 17:57)

    # Link komentara

  56. Živela Srbija,šta god uradili !
    (Marko, 23. januar 2023 17:42)

    # Link komentara

  57. Koliko god pobedili danas, trebamo biti zadovoljni.
    Izgubili 2 od 6 utakmica od ekipa koje su decenijama klasa iznad je dobar rezultat.
    Nijedna ekipa nas nije “unistila”, i sa Nemcima i sa Norvezanima smo bilinu igri.
    Da je Milosavljev branio Nemce bi verovatno i dobili.
    Momci su mladi, mnogo igraca 20-25 godina, mislim da imamo dobru buducnost.
    S obzirom koliko ulazemo u rukomet i kakva nam je liga, ja bih bio prezadovoljan da budemo u 12 na prvenstvima,l
    (zilijen, 23. januar 2023 17:41)

    # Link komentara

  58. Ne može i ne treba praviti od toga pitanje života ili smrti. Pogledajte igru pre 3-4 godine i uporedite je sa ovim sad. Pre par godina bi nas Nemačka lagano otresla, a mi bismo se mučili sa Katarom ili Argentinom. Sada smo bez problema pobedili autsajdere, a Nemci su morali debelo da se pomuče za pobedu. Ne postaje se Danska preko noći. Neko je pre neki dan napisao da smo u poslednjih deset godina samo jednom prošli grupu (a i tada smo preneli nula bodova). Polako ljudi, napredak je evidentan. Treba pobediti Holandiju (nebitno kojom razlikom) i polako se etablirati kao ekipa koja redovno pobeđuje "drugu ligu" u evropi (Češku, Holandiju, Portugal, Mađarsku...). Pa onda polako otkidati bodove Skandinavcima i Špancima. (Namerno izostavljam ex-yu ekipe da mi se ne bi javio neki dušebrižnik, da trenutno su i Slovenija i Hrvatska bolji u rukometu od nas, nemam problem da to napišem, nadam se da ćemo ih prestići)
    (Biserko, 23. januar 2023 17:40)

    # Link komentara

  59. sama pobeda protiv holandije ce biti uspeh.digli smo rukomet na malo vislji nivo.moglo bi se reci da dasnjom pobedom ovo svetsko prventsvo bilo i te kako uspesno.ozbiljan rad i sledece takmicenje ima da budemo ozbiljna reprezentacija.
    (joca, 23. januar 2023 17:27)

    # Link komentara

  60. Nažalost ne.
    (dfg, 23. januar 2023 17:03)

    # Link komentara

  61. Ne moze
    (Aki, 23. januar 2023 16:59)

    # Link komentara

  62. može kao gledalac.
    (vlada BGD, 23. januar 2023 16:46)

    # Link komentara