Srbija gleda ka Parizu

Kraj januara će sa sobom doneti i novog svetskog šampiona u rukometu.

Dušan Đukanović
Pošaljite komentar
  1. Moje veliko poštovanje RSS koji je doveo na čelo Đeronu (gospodina trenera, koji svojim stavom, podiže energiju ekipe). Oduševljen sam kako smo se juće borili protiv Nemačke. Golmani su bili dekoncentrisani. Radi primera, igrač radi sigurnosti gleda gde će da puca prema golu. Majstori igre sa loptom, kada osete da su pročitani odigraće drugačije, ali nisu svi majsori. Golmani pratite pogled igrača. N ajučerašnjoj utakmici danci su navlačili na Nemce. Na kraju utakmice davali su nam šansu da bude nerešeno, a tada smo brljali i žurili. Moje duboko poštovanje i za rukovodstvo RSS i za trenera Đeronu. Šta god se desi, treba da ostane i u sledećih 6 godina, ako ne bude Pariz biti će mo treći put olimpijski šampioni, ali sada kao Srbija. Jugoslavija je prvi olimpijski šampion u rukometu (Minhen), druga je bila u LA. Dajte da i Srbija kao naslednik Jugoslavije ponovo bude OŠ. Drago mi je da igrate u plavim dresovima, jer ovaj narod ima plavu krv, koju su kroz istoriju istakali osvajači, rušili smo imperije. Idemo dalje u nove uspehe u svim oblastima ljudske imaginacije. Živeli i sretno
    (Mito, 16. januar 2023 14:50)

    # Link komentara

  2. Top 12 ne postoji. Ako prođu prvu grupu onda su među 24, ako prođu i drugu onda su među 8.
    (Met, 11. januar 2023 12:28

    Ako budu u drugoj grupnoj fazi 3. u grupi, onda ce biti medju 12 selekcija na svetu, na to sam mislio.
    (AT, 11. januar 2023 15:44)

    # Link komentara

  3. O kakvom povratku u sam vrh rukometa se ovde priča?? Kad je Srbija bila vrh u rukometu? Opet se nesto lazemo, a mene nitko da obavesti da znam.
    (Alo narod ne zna, 11. januar 2023 14:33)

    # Link komentara

  4. Možemo da pričamo sta hoćemo ali nasim fudbalom i rukometom vlada luzerski neizlečivi mentalitet
    (Apokalipsa, 11. januar 2023 13:21)

    # Link komentara

  5. Ako gledamo poslednjih 10-ak godina, nikad u jacem sastavu nismo otisli na neko veliko takmicenje! Medjutim, postoji jedno veliko ALI, to ALI su naci metode EHF-a sa laznim testovima koje su na upravo osakatile na proslom EP i onemogucile da vec tada napravimo veliki iskorak u povratku ka vrhu. Nazalost, isto to je opet moguce, pa je sada kljucna stvar da nas to zaobidje i da ostanemo kompletni. Ako se taj najbitniji uslov ispuni tokom turnira, sanse za visok plasman su ogromne. Veliki adut nam je i selektor koji je evidentno unapredio ekipu u 2 godine selektorovanja i zna znanje, to je vidljivo od prvog minita kad je dosao do danas. Prvi krug je relativno odlicno prosao zrebanjem za nas. Nemacka je podmladjena i nije u krugu najvecih favorita, Katar nema naturalizacija kao ranije a Alzir je prosecan. Tri pobede koje su u nasem punom sastavu realne, otvaraju vrata 1/4 i mogucnost da u drugom krugu izgubimo od Norveske. Mada, cak i sa Norveskom mozemo, ako smo pokazali da mozemo protiv Svedske, nema dileme da i Norveska moze da se dobije u drugom krugu. U ovom trenutku 1/4 bi bio jako dobar uspeh za nas sto formalno zbog plasmana u kvalifikacije za OI, sto neformalno ulazak u top 8. Previse dugo cekamo jedan veci rukometni uspeh van nasih granica i bio bi red da se on konacno desi. Pogotovo sto u proslosti i kad smo mozda mogli koji korak vise da napravimo, obavezno nam je padao paklen zreb, povrede i drugi pehovi. Sada je red da se to malo vrati na nasu stranu.
    (Krecmar!, 11. januar 2023 13:10)

    # Link komentara

  6. Samo da se ne zavrsi kao sa fudbalerima u Kataru, ali gledajući pripremne mečeve sa Svedskom, daju mi neku nadu da mogu visoko da odu. Za početak neka prodju grupu, a po meni ni top 12 od 32 selekcije ne bi bio loš, nakon svih losih rezultata deceniju i po
    (AT, 11. januar 2023 10:37)

    Top 12 ne postoji. Ako prođu prvu grupu onda su među 24, ako prođu i drugu onda su među 8.
    (Met, 11. januar 2023 12:28)

    # Link komentara

  7. Mene zanima zašto je ovde objavljen i sastav hrvatske? Šta mi imamo sa njima? Razumeo bih da su objavljeni sastavi svih reprezentacija, ali pored naše samo još hrvatska?!
    Dokle ćemo izigravati budale?
    (iskreno, 11. januar 2023 11:58)

    # Link komentara

  8. Kreće cirkus u režiji EHF-a gde će kovid testovi odlučiti plasman na prvenstvu. Srbiji su na prošlom EP kovid testovi izbacili pola tima, gotovo celu desnu stranu + najboljeg,golmana Milosavljeva.Naravno, to Francuska i Danska nisu osetili, a Karabatić je čak i igrao iako je bio pozitivan na koronu... Samo nesrećni EHF još testira, evo prošlo SP u fudbalu, barem u pola timova ušla je korona, niko ništa nije pominjao,svi prijavljivali grip. Ako sve bude regularno(u šta sumnjam) Srbija apsolutno ima tim koji može da igra sa svakim i četvrtfinale jeste realna opcija.
    (goran, 11. januar 2023 11:50)

    # Link komentara

  9. Dosta reprezentacija muče povrede, nas je ovog puta zaobišlo. Imamo stvarno dobar sastav i sjajnog selektora koji se brzo uklopio. Znam da dosta ljudi ne veruje ali ovi momci stvarno imaju i srce i kvalitet za velike stvari. Verujem u ovaj tim, srećno!
    (rukometaš, 11. januar 2023 11:45)

    # Link komentara

  10. Mi i rukomet,nebo i zemlja,ali da vidimo,voleo bih da nas iznenade.
    (Zoran YNWA, 11. januar 2023 11:39)

    # Link komentara

  11. Da igraju, to je sto se ocekuje, da igraju kao te dve pripremne… A ne kao na proslom EP, pokazali neke dobre stvari, i kad je pocelo resetovali se na rukomet 80ih… Imaju dobrog selektora, zna moderni rukomet, pokazali su da mogu, pa sad tako i kad je zvanično, pa šta bude ! Nije sramota izgubiti od jakih ekipa kad igraš moderno i Boris se, ali kad igraš kao panj, onda ne treba ni da idu. To bi bilo to ! Koji ie domet, ne znam niti me briga, ako uspeju da se domognu OI to bi već bilo super…
    (JPR24, 11. januar 2023 11:37)

    # Link komentara

  12. joj kad lupate sa tzv velikim očekivanjima.
    Na kladionicama 11. favorit a želimo u top 8.
    Baš smo nerealni... u p m
    (like and share, 11. januar 2023 11:27)

    # Link komentara

  13. Samo hrabro momci! Prolazak grupe bio bi relativan uspeh, bice tesko uci u cetvrtfinale ali nije nemoguce. Srecno!
    (Gile, 11. januar 2023 11:24)

    # Link komentara

  14. O, ne. Sve isto kao i kod fudbalera. Zar novinari ne shvataju da tako stete reprez. i atmosferi. Nikako ne odobravam ovakve velike najave posle dve odigrane pripremne utakmice. Jeste to bilo protiv dobrih i jakih Svedjanja, ali to su pripremne utakmice, tu se vezba, priprema, zato se tako i zovu.
    (MMXXIII, 11. januar 2023 11:21)

    # Link komentara

  15. ajde krenulo je sa osvajanjem turnira nadam se da ce uzeti i Australiju Novak pa da osvojimo i ovo u rukometu da cemo imati malo vise srece u sportu ove godine,prosle bas i nismo iako smo imali dobre prilike u mnogim sportovima
    (boki89, 11. januar 2023 11:21)

    # Link komentara

  16. Ajde jednom da vidimo i to čudo. Mislim da se razočarati više ne možemo, a sve preko toga je dobro. Neka je sa srećom. Napred Srbija.
    (Gde ja živim, 11. januar 2023 11:17)

    # Link komentara

  17. Krece lozenje nacije. Ono plus dva protiv Svedske se pretvori u nekih minus dva protiv Njemacke, pa jos jedan kiks i eto nas kuci. Nemamo ligu, svela se na amaterizam i mi da se nadamo cetvrtfinalu! Dobro je i da ucesrvujemo koliko se ulaze u rukomet. Ne ocekujem nista, i ovo je uspjeh, bez nervoze pa sta bude. Mediji se sjete rukometa kad je kakvo veliko takmicenje i odma smo favoriti cak i za medalju.
    (kaokakao, 11. januar 2023 11:15)

    # Link komentara

  18. 20 godina se pred svako takmičenje ja nadam da je TO TO, pa neka tako bude i sada. Lep sport, samo šteta što je uz vaterpolo ubedljivo najpodložniji sudijskim odlukama. Ali, kako god, Srbija je Srbija, idemo momci!
    (Boka, 11. januar 2023 11:10)

    # Link komentara

  19. Prvo konačno smo skroz kompletni, drugo, nismo menjali selektora i već imamo jedan solidan kontinuitet za naše standarde. Kvaliteta imamo od golmanskih do pivot pozicija. Bekova nikad više, Đorđić, Kukić, mali Dodić, uz Borzaša, Jovicu Nikolića, Peđu Vejina biće golova sa svih pozicija. Sa krilima i odbranom takođe dobri, igraćemo moderno i čvrsto u oba pravca to je sigurno.

    Stvarno verujem da možemo dosta. Za početak pobeda protiv Nemačke bi bila kao kuća i otvorila vrata borbe za 1/4 finale.
    Podrška za momke i Tonija! Još se gleda rukomet i sanja preporod srpskog ponosa.
    Ajmo Srbi!
    (zvezdale, 11. januar 2023 11:09)

    # Link komentara

  20. na kladionicama Egipat je veci favorit od nas ..
    (sifra piralen i male veverice, 11. januar 2023 11:06)

    # Link komentara

  21. Opet nerealna očekivanja kao i za SP u Kataru, nije ni počelo prvenstvo, a mi smo već u 1/4 finalu...
    (Kole, 11. januar 2023 10:40)

    # Link komentara

  22. Samo da se ne zavrsi kao sa fudbalerima u Kataru, ali gledajući pripremne mečeve sa Svedskom, daju mi neku nadu da mogu visoko da odu. Za početak neka prodju grupu, a po meni ni top 12 od 32 selekcije ne bi bio loš, nakon svih losih rezultata deceniju i po
    (AT, 11. januar 2023 10:37)

    # Link komentara