Farselona

Ako su se ljubitelji fudbala uopšte poželeli fudbalskih sapunica, ovog leta imaju priliku da uživaju u jednoj nezapamćeno interesantnoj.

Zoran Kecman
Pošaljite komentar
  1. Neverovatno kako od one prve Laportine Barcelone nije ostalo ništ.Najbolje je da klub likvidiraju i počnu ponovo.Ovo više ne vodi nikuda. Sada je to klub bez duše u koji niko neće hteti da dođe.Neka izračunaju koga su sve kupili i kako su se odnosili do onih koji su ih na svojim leđima nosili.Podredili su se Mesiju kao da je on njih finansirao od malih nogu a ne oni njega.I bankrotirali.
    (milan kostić, 12. avgust 2022 13:07)

    # Link komentara

  2. Neverovatno kako od one prve Laportine Barcelone nije ostalo ništ.Najbolje je da klub likvidiraju i počnu ponovo.Ovo više ne vodi nikuda. Sada je to klub bez duše u koji niko neće hteti da dođe.Neka izračunaju koga su sve kupili i kako su se odnosili do onih koji su ih na svojim leđima nosili.Podredili su se Mesiju kao da je on njih finansirao od malih nogu a ne oni njega.I bankrotirali.
    (milan kostić, 12. avgust 2022 13:07)

    # Link komentara

  3. Sta su sve od 2006 pa na ovamo radili trebalo bi da budu u trecoj ligi.. najveci lopovi, prevaranti u istoriji fudbala, separatisti kao sipci..
    (madridista, 9. avgust 2022 17:22)

    # Link komentara

  4. Ovo sto se radi u Barseloni nije zapamceno. Ovo je neki novi nivo Lidsa ili pak Parme a znamo sta se desilo sa tim klubovima...Kao sto se u clanku kaze, ovde ozbiljne institucije treba da se pozabave poslovanjem Barselone, da se precesljaju knjige... Neko je pomenuo da nije kriv Laporta nego Bartomeu? Jel Bartomeu predsednik Barselone bio? Jel on predstavljao Barselonu? Jel Laporta sada predstavlja Barselonu? Da. Nebitno je ko je kriv, treba da odgovara kako uprava koja je to napravila ali isto tako i klub. Barsa je trebala da ispegla ovo sve u par godina i da se okrene La Masilji pa da se krene iznova ali ovo nece na dobro da izadje. Evo sada ce opet pristati na smanjenje plata Pike i Buskets, ranije je pristao Dembele i Roberto. De Jong naravno da ne zeli, jer em mu se duguje skoro 20 miliona em jos da mu smanje platu za 50%. On zeli svoje pare i kad ih dobije, istog momenta ce napustiti Barselonu. Mislili su u Barsi da moze da se kupuje Griezman, Coutinho, Dembele, De Jong, Umtiti, Lenglet, Ter Stegen itd itd i da se daju ogromne plate doveka? E pa nece moci. Sta je sprecavalo Bajern ili Italijanske a posebno Engleske klubove? Oni nemaju para pa da ponude platu tim istim igracima od 500-600 hiljada?

    Decko jesi ti pri sebi??? Popij secera i vode, uzmi lexaurin... Pominjes Engleze kao nekoga ko nema pare??? Alo, pominjes Engleze koji najvise na svetu ubedljivo trose i vestacki dizu cene igracima u nebesa... Zbog Engleza svaki poluigrac kosta 70 miliona,o cemu pricas?
    (Chodex, 9. avgust 2022 17:11)

    # Link komentara

  5. 15 godina ih zovemo Farselona i sada se vidi da smo sve vreme bili u pravu!
    (Oliver, 9. avgust 2022 17:00)

    # Link komentara

  6. Ovo sto se radi u Barseloni nije zapamceno. Ovo je neki novi nivo Lidsa ili pak Parme a znamo sta se desilo sa tim klubovima...Kao sto se u clanku kaze, ovde ozbiljne institucije treba da se pozabave poslovanjem Barselone, da se precesljaju knjige... Neko je pomenuo da nije kriv Laporta nego Bartomeu? Jel Bartomeu predsednik Barselone bio? Jel on predstavljao Barselonu? Jel Laporta sada predstavlja Barselonu? Da. Nebitno je ko je kriv, treba da odgovara kako uprava koja je to napravila ali isto tako i klub. Barsa je trebala da ispegla ovo sve u par godina i da se okrene La Masilji pa da se krene iznova ali ovo nece na dobro da izadje. Ovo je klasicno izivaljavanje nad igracima koji su potpisali ugovore koji su im ponudjeni kako bi u kriznom periodu pomogli klub.Evo sada ce opet pristati na smanjenje plata Pike i Buskets, ranije je pristao Dembele i Roberto. De Jong naravno da ne zeli, jer em mu se duguje skoro 20 miliona em jos da mu smanje platu za 50%. On zeli svoje pare i kad ih dobije, istog momenta ce napustiti Barselonu. Mislili su u Barsi da moze da se kupuje Griezman, Coutinho, Dembele, De Jong, Umtiti, Lenglet, Ter Stegen itd itd i da se daju ogromne plate doveka? E pa nece moci. Sta je sprecavalo Bajern ili Italijanske a posebno Engleske klubove? Oni nemaju para pa da ponude platu tim istim igracima od 500-600 hiljada? Imaju ali im se urusava kompletna platna skala. Pa evo Liverpul je na jedvite jade dao 400k Salahu ali je zbog toga izgubio Manea dok su se Spanci busali sa svojim milionakim pojacanjima pa im tako neko brutalno ime sjedi na klupi i prikuplja ogromnu platu a ne igra. Ne moze bas to tako... Evo sada PSG gura tu pricu, ima tu Mbappea, Nejmara i Mesija koji zaradjuju preko milion mjesecno a gdje su tu Ramos, Markinjos, Verati i ostali ali seik upumpava kes kroz fiktivne sponzore ali docice i tome kralj
    (SAF, 09. avgust 2022 13:27) drmaju kompleksi ove junajtedovce zestoko. Cesljaj ti svoje knjige brale dok gledas LE.
    (Aragorn, 9. avgust 2022 16:07)

    # Link komentara

  7. (Haris, 09. avgust 2022 12:32)

    Neka je zato Real olicje morala i postenja hahah 😂
    (Hhhh, 9. avgust 2022 16:01)

    # Link komentara

  8. Najveca budala ispade nekako Leva, koji iz uredno i profesionalno vodjenog kluba inzistira da predje u ovo :-/
    (DelijeZG, 9. avgust 2022 15:50)

    # Link komentara

  9. Pa i zvezda to isto radi pa nikom ništa.
    (ceda, 9. avgust 2022 15:49)

    # Link komentara

  10. Ovo je dozvolio Tebas i Rubiales,recima da je Spaniji i La Ligi potrebna jaka Barselona,radi ocuvanja brenda i naravno love koja se tu sliva.Zato Barselona i real mogu sve a drugi ni deo.Tamo nikog ne zanima da sampion bude Betis ili Viljareal,jer nikoga ne zanima.Samo barselona i real,sto je van pameti.To sto ponekad uzme Atletiko cisto na borbu,inat i volju im je sve sto moze neko treci da bude,to nikom tamo nije u interesu,tako ce se barsi omoguciti sve da registruje nove igrace i dovede jos,sa parama koje treba da dobije 2030. godine
    (Milos, 9. avgust 2022 15:38)

    # Link komentara

  11. Ovo je je primer propasti evropskog fudbala ne samo Uefalone. Ekonomska kriza će tako snažno pogoditi evropski kontinent da će sve ove Zapadne države, navikle na život na kredit, početi ubrzano da propadaju, što je bio i cilj Amerike. Evropa je potpuno posrnula, nema resurse, nema radnu snagu, ima ogroman udeo starog stanovništva. Sve ovo ide na ruku Americi, ali i Kini i Rusiji da potpuno prekroje ovu današnju Evropu.
    (Vadičep, 9. avgust 2022 15:11)

    # Link komentara

  12. @Gijon, pa i Mesi je bio dio problema. Zasto? Zato sto je vedrio i oblacio u tom klubu. Ne kazem, majstor je i sve, vukao je cesto tu Barselonu ali da li ti je normalno da ima platu 1.4 miliona € nedeljno? Pa to je nevjerovatno a Barsa je pored njih jos imala Griezmanna, Coutinha itd itd kao skupa pojacanja na ogromnim platama. Ceh se morao platiti... Mogao se izbeci ali Barsa se pravila luda sa skupim pojacanjima i promasajima.

    @neko vidi, Englezi bi bez problema prosli FFP ili ako je neki klub u problemi oni bi to nivelisali zato sto je najplaceniji igrac u recimo Utd DDG i Ronaldo koji imaju 400k nedeljno. Salah je sada dobio 400k, De Brujne ima 325 ili 350k. O sponzorskim ugovorima Engleza i tv oravima da ne pricam ali ajde samo da kazem da je u Engleskoj to jako lepo rasporedjeno za razliku od Spanije gde Real i Barselona uzimaju oko 80% dok ostali klubovi 20%. Ta 2 kluba da je ravnomerna raspodela bi bila u takvim problemima da je ovo sada nista.

    Mislim da je ovo pogresno sto rade, trebali su da krenu iznova a ovako po meni ispada da se samo krpe rupe i da je ovo balon koji samo sto ne pukne.
    (SAF, 9. avgust 2022 15:02)

    # Link komentara

  13. trovach@
    To je jedinstvana generacija la masije da u dve-tri godine izbacite takve asove kao sto su Cavi,Inijesta,Pujol pa Buskets i Pike vracen iz MU,dovedete Mesija kao dete,on eksplodira,uz neke strance kao sto je Ronaldinjo,naravno da ce sve da zgaze.To ce tesko vise da se ponovi,sa njihovom skolom i da prodaju skupe igrace koje imaju trenutno bi se borili za sredinu tabele a to Barsa ne moze da dozvoli,pricamo o periodu od 5 do 10 godina,brend se gradio godinama i ne zeli niko da to tako brzo propadne i onda se bave polu kriminalom,ucenama,pretnjama,svim i svacim.Ne znam ko je menadzer De Jongu ali sam siguran da Barsa gubi spor,suvise ima tu sitnih slovca da moze klub da tuzi za nesto sto nije u pravu.
    (kralj, 9. avgust 2022 14:55)

    # Link komentara

  14. La liga je jedina liga u Evropi koja ima salary cap i vecina klubova je naterano da potpisu cvc deal prosle godine. Isti bi cirkus bio u ostalim ligama da postoji salary cap
    (neko, 9. avgust 2022 14:23)

    # Link komentara

  15. Ajde ljudi još jednom da neko napiše:

    U državi Španiji postoji zakon (dakle ne fudbalski savez, nego država) - da kad ti istekne ugovor sa poslodavcem, po sledećem ne možeš da dobiješ platu više nego duplo manju.

    U prevodu - ako imaš ugovor i platu od 1000e, u sledećem ugovoru, za isti posao - ne možeš po zakonu imati manju platu od 500e.

    Mesi je pristao da smanji platu koliko je dozvoljeno. To što bi on pristao za džabe ili ne bi, to što Laporta nije hteo da mu ponudi ili sve ostalo, pada u vodu.

    Zato nije bilo izvodljivo da ostane. Da taj zakon ne postoji, lagano bi se oni dogovorili da igra za 100.000e nedeljno uz "bonuse" i slična čuda.
    (gijon, 9. avgust 2022 13:42)

    # Link komentara

  16. Izdrzali su citavih 12 meseci u "konsolidaciji" i stezanju kaisa zbog svinjarija od transfera Kutinja, Dembelea, Grizmana i najvisih plata u Evropi...
    Sada odjednom magicno dovode brdo igraca, Laporta ima plan od 6 poluga, muljaza na sve strane i nece ni moci da registruju igrace ako ne spuste izdatke za plate, komedija.
    (BlueFortress, 9. avgust 2022 13:35)

    # Link komentara

  17. Ovo sto se radi u Barseloni nije zapamceno. Ovo je neki novi nivo Lidsa ili pak Parme a znamo sta se desilo sa tim klubovima...Kao sto se u clanku kaze, ovde ozbiljne institucije treba da se pozabave poslovanjem Barselone, da se precesljaju knjige... Neko je pomenuo da nije kriv Laporta nego Bartomeu? Jel Bartomeu predsednik Barselone bio? Jel on predstavljao Barselonu? Jel Laporta sada predstavlja Barselonu? Da. Nebitno je ko je kriv, treba da odgovara kako uprava koja je to napravila ali isto tako i klub. Barsa je trebala da ispegla ovo sve u par godina i da se okrene La Masilji pa da se krene iznova ali ovo nece na dobro da izadje. Ovo je klasicno izivaljavanje nad igracima koji su potpisali ugovore koji su im ponudjeni kako bi u kriznom periodu pomogli klub.Evo sada ce opet pristati na smanjenje plata Pike i Buskets, ranije je pristao Dembele i Roberto. De Jong naravno da ne zeli, jer em mu se duguje skoro 20 miliona em jos da mu smanje platu za 50%. On zeli svoje pare i kad ih dobije, istog momenta ce napustiti Barselonu. Mislili su u Barsi da moze da se kupuje Griezman, Coutinho, Dembele, De Jong, Umtiti, Lenglet, Ter Stegen itd itd i da se daju ogromne plate doveka? E pa nece moci. Sta je sprecavalo Bajern ili Italijanske a posebno Engleske klubove? Oni nemaju para pa da ponude platu tim istim igracima od 500-600 hiljada? Imaju ali im se urusava kompletna platna skala. Pa evo Liverpul je na jedvite jade dao 400k Salahu ali je zbog toga izgubio Manea dok su se Spanci busali sa svojim milionakim pojacanjima pa im tako neko brutalno ime sjedi na klupi i prikuplja ogromnu platu a ne igra. Ne moze bas to tako... Evo sada PSG gura tu pricu, ima tu Mbappea, Nejmara i Mesija koji zaradjuju preko milion mjesecno a gdje su tu Ramos, Markinjos, Verati i ostali ali seik upumpava kes kroz fiktivne sponzore ali docice i tome kralj
    (SAF, 9. avgust 2022 13:27)

    # Link komentara

  18. Barsa je bila i ostace klub niskog morala.Veliki su bili Ronaldinjo,Messi,Xavi,Injesta,Pujol...Oni bi bili veliki svud.
    (reflex, 9. avgust 2022 13:21)

    # Link komentara

  19. Nije Laporta pretvorio Barsu u cirkus nego Bartomeu..
    (Ivan, 9. avgust 2022 12:24)
    Svi su oni isti,Bartomeu imao dilove,sada ima Laporta.Matrica je ista,taj Laporta je advokat pa sto se time ne bavi nego ovde se okrecu ozbiljniji novci,o Roselu tek ne treba trositi reci.
    (Mvp, 9. avgust 2022 13:18)

    # Link komentara

  20. prvo mesi je rekao da bi igrao besplatno, ali postoji pravilo u la ligi da ugovor može biti maksimalno prepolovljen u odnosu na prošlogodišnji (priča bila sa 50 na 25 miliona) baš iz razloga da ne bi bilo nekih malverzacija, i tako prepolovljen nije se uklapao u budzet .... drugo, ne vidim kako mogu dobiti spor protiv de jonga ..... a kad se setim izjave iz bajerna da neće nikakve rate nego keš na gomili za levandovskog pošto barsa neće postojati za 2 godine, sad deluje da ima smisla
    (au, 9. avgust 2022 13:01)

    # Link komentara

  21. @Za Kundea je Celzi,Sevilji nudio oko 70 miliona,a Sevilja ga iz ljubavi pustila u Barselonu za nepunih 60 miliona. Celzi mu je nudio 12 miliona platua Barsa samo 6 milion???Rafinja imao dogovor sa Celzijem pa je izabrao Barselonu. Za Levandovskog se vec pojavljuju price da je puno vise placen. Dakle,Barselona opasno nesto mulja i nadlezni organi treba da rade svoj posao..Pritom ne zele da plate sa kojima vec imaju ugovore. Iskreno ne bi ni ja. Pa nek tuze....
    (TP-1, 09. avgust 2022 12:35)

    Ili je samo Barsa veci klub ciji se poziv ne odbija bas lako.
    (?, 09. avgust 2022 12:47)

    - Јесте, ако си одрастао у Дизниленду и верујеш у бајке.
    (Leogane, 9. avgust 2022 12:58)

    # Link komentara

  22. Odakle vam informacija da su trazili Messiju da smanji platu ? Laporta od Messija nije nista trazio imate video gde Messi kaze da su trazili od mene da igram dzabe ja bi pristao ali mi niko nista nije rekao… a laporta je izjavio da nije imao srca da trazi od niega da igra bezplatno ;)
    (princes, 09. avgust 2022 12:35)

    Nije mu nudjeno dzabe. Nudjeno mu je 5 miliona godisnje manje nego sto ne potpisao za PSG. Cinjenice.

    Prodao je Barsu za 5 miliona za 2 godind i to je to.
    (nista o nicemu, 9. avgust 2022 12:51)

    # Link komentara

  23. Za Kundea je Celzi,Sevilji nudio oko 70 miliona,a Sevilja ga iz ljubavi pustila u Barselonu za nepunih 60 miliona. Celzi mu je nudio 12 miliona platua Barsa samo 6 milion???Rafinja imao dogovor sa Celzijem pa je izabrao Barselonu. Za Levandovskog se vec pojavljuju price da je puno vise placen. Dakle,Barselona opasno nesto mulja i nadlezni organi treba da rade svoj posao..Pritom ne zele da plate sa kojima vec imaju ugovore. Iskreno ne bi ni ja. Pa nek tuze....
    (TP-1, 09. avgust 2022 12:35)

    Ili je samo Barsa veci klub ciji se poziv ne odbija bas lako.
    (?, 9. avgust 2022 12:47)

    # Link komentara

  24. I ovi da se porede sa REAL MADRIDOM
    (Haris, 09. avgust 2022 12:32)

    Pa i Real je u dugovima vecim od 1 milijarde a grade stadion od 500 miliona. Niko nije bolji hahaha…haha
    (..., 9. avgust 2022 12:46)

    # Link komentara

  25. Odakle vam informacija da su trazili Messiju da smanji platu ? Laporta od Messija nije nista trazio imate video gde Messi kaze da su trazili od mene da igram dzabe ja bi pristao ali mi niko nista nije rekao… a laporta je izjavio da nije imao srca da trazi od niega da igra bezplatno ;)
    (princes, 9. avgust 2022 12:35)

    # Link komentara

  26. Za Kundea je Celzi,Sevilji nudio oko 70 miliona,a Sevilja ga iz ljubavi pustila u Barselonu za nepunih 60 miliona. Celzi mu je nudio 12 miliona platua Barsa samo 6 milion???Rafinja imao dogovor sa Celzijem pa je izabrao Barselonu. Za Levandovskog se vec pojavljuju price da je puno vise placen. Dakle,Barselona opasno nesto mulja i nadlezni organi treba da rade svoj posao..Pritom ne zele da plate sa kojima vec imaju ugovore. Iskreno ne bi ni ja. Pa nek tuze....
    (TP-1, 9. avgust 2022 12:35)

    # Link komentara

  27. I ovi da se porede sa REAL MADRIDOM
    (Haris, 9. avgust 2022 12:32)

    # Link komentara

  28. Zar fanovi Ronalda ne rekose da je ovaj Kecman navijac Barselone kada je napisao sve ono o Ronaldu?
    (Jumko, 9. avgust 2022 12:27)

    # Link komentara

  29. Nije Laporta pretvorio Barsu u cirkus nego Bartomeu..
    (Ivan, 9. avgust 2022 12:24)

    # Link komentara

  30. Ne znam sta se desava sa Barsom. Uleteti u takve dugove zarad male zarade nije normalno. Dok je Barsa forsirala svoju fudbalsku skolu sve je dobro funkcionalisalo. Njihov "proizvod" su bili Xavi i Iniesta i sta bi falilo da tako i nastave?
    (Trovach, 9. avgust 2022 12:22)

    # Link komentara

  31. Tuzno je sta je Bartomeu uspeo da uradi namerno, sve se slomilo na trenutnoj upravi i ovakve stvari moraju da urade u nadi da ce izbeci katanac
    (king, 9. avgust 2022 12:18)

    # Link komentara

  32. hahaha
    (cirkus, 9. avgust 2022 12:15)

    # Link komentara