1. Dugo sam u ovoj problematici i svedočim da su oboleli od tipa 1 dijabeta, većinom, odgovorne, vedre i životno ostvarene osobe .
  Zar to nije cilj svakog čoveka ?
  A dokazivati nešto što dokazivati ne treba , smatram za bespotrebno .
  Možda je bolje deo pažnje poklanjati drugima da bi i oni postali ostvareni , pogotovo što i tehnologija to olakšava .
  (Ovako, 9. avgust 2022 01:33)

  # Link komentara

 2. Sve vas koji ste komentarisali, pozdravljam .
  Aleksandar , verovatno , nema klasični juvenilni dijabet,kao vi, nego neki od podtipova tipa 1.
  Bavljenje vrhunskim sportom je ogroman izazov. Ne bi se smelo rizikovati dovođenje organizma u dizbalans i opasnost od fatalnog ishoda . Zbog čega bi ?
  Dobro znate da se za velik broj zanimanja, daleko manje napornih, ne može dobiti zdravstveno uverenje.
  Ako bi bilo izdato uverenje za vrhunski sport, veliku ulogu pre, za vreme i posle takmičenja imala bi sofisticirana tehnologija , što bi moglo izazvati prigovore drugih takmičara .
  Sam Insulin, kao moćan hormon, je na antidoping listama , što može biti skopčano s gomilom uverenja, ali i prigovora .
  Verujte, vrlo veliki problem i on najverovatnije ima neki od MODY tipiva dijabeta kod kojih menadžment ne mora biti složen .
  (Ovako, 9. avgust 2022 01:05)

  # Link komentara

 3. Dijabeticar tipa 1 od 31 godine, danas mi je 61. Zverev je od danas onaj za koga navijam. Samo oni koji imaju ovu bolest znaju koliki je to problem drzaati tijelo u ravnotezi, tokom velikih fizickih napora, koliko je tesko kalibristi davanje insulina za uzetu hranu i uneti insulin. Bravo Aleksandre, svaka cast, samo nastavi.
  (Coma, 8. avgust 2022 09:25)

  # Link komentara

 4. Imam 37g, a dijabet od 11. Respekt za momka, profesionalni sportista a bode se. To samo mi iz ličnog iskustva možemo da razumemo. Od sada ga cenim još više. Inače sa ovim se živi ali je mnogo zeznuto.
  (Cockney Cole, 7. avgust 2022 21:35)

  # Link komentara

 5. imam dijabetes tipa 2 koji sam dobiou 40- toj godini,mislim da za razliku od tipa 1 njega sw moze i bez lekova drzati pod kontrolom.ukoliko se ishrana prilagodi na dijatalnu i izbace ugljeni hidrati.
  (zeljko batric, 7. avgust 2022 21:16)

  # Link komentara

 6. Podvlacim da je istina sve sto kaze, pisem ovo prema sopstvenom iskustvu sa ovom bolescu od svoje 6. godine. Svaka cast za mentalnu snagu koja mu je sigurno itekako bila potrebna u profesionalnom smislu. Samo napred!
  (Gladn_Bisfaces, 7. avgust 2022 19:32)

  # Link komentara

 7. Auuu jak respekt za momka, imam tip jedan od devete godine i znam kakva je to prepreka u svakodnevnom životu.Mogu tek da zamislim kako je kod profesionalog sportiste pogotovu u tenisu gde mečevi mogu i 5 sati da traju i moraš nonstop šećer da pratiš
  (barba, 7. avgust 2022 19:24)

  # Link komentara