1. Ponudili su mu toliko jer je mali Garland bolji igrač od njega pre svega u razigravanju sa skoro 9 asistencija prošle sezone, njemu su i dali 30+miliona od 2023 sezone tako da je nemoguće da 2 pleja imaju maksimalne ugovore, to čak i Denver ne bi uspeo :)
    (iki, 26. jul 2022 21:08)

    # Link komentara

  2. Dok neki timovi procenjuju plate i ugovore kroz realnost, povrede i rizike Denver ima dva "polu invalida" na max ugovorima ..

    Sve znam, Marej, losa sreca, ugovor potpisan ranije ali Porter kroz situacije, potencijalne probleme, sklonosti povredama, ledjima i konstantim znakom pitanja na tu temu, pa opet Max. Jasno je da nemaju mnogo izbora kao takvo trziste i sredina ne bi li zadrzali iznad prosecne igrace pa i talente, nedokazane i dokazane ali opet...

    Ostaje nada da su povrede, zaslusili su predah kao tim, proslost i da mogu da odigraju sezonu kroz pun potencijal ili bar blizu, kroz delimicno stara izdanja pomenutog dvojca. Ako Porter ode dalje, zaigra jos bolje, pametnije a Marej ne izgubi u potpunosti svoju lucidnost i eksplozivnost kao pre, uz odlicna pojacanja medjusezone, bice svasta :)
    (Pera Ždera, 26. jul 2022 07:47)

    # Link komentara

  3. Klivlend je skoro 13 miliona ispod luxury cap-a i sasvim sigurno neće plaćati taksu na luksuz ove godine. Ali mogu bez većih problema da to povećaju npr. plate nekom pik iz druge runde ili dva i-ili keš da uzme onog Dylan Windler-a, on im ne treba, to je 4M više.
    Tako da safe ponuda Sekstonu koju Klivlend neće da mečuje kreće od npr. 17.5M za prvu godinu.
    (meda, 26. jul 2022 02:43)

    # Link komentara

  4. Sve zavisi od toga kakav će biti kada izađe iz povrede. Pokidao je meniskus, na njegov stil igre to može biti veliki problem ako se ne vrati skroz. Sa druge strane, uprkos brojkama bolje su izgledali bez njega na parketu nego sa njim.

    Ako je jedan Stef Kari na početku karijere sa šutom od 45% za tri mogao da potpiše sličan ugovor zbog problema sa povredama, ne vidim šta bi bio problem sa njim. Trenutno je veći rizik potpisati ugovor sa njim i zakopati se nego što je on sigurica i zalog za budućnost.
    (Jim Beam, 25. jul 2022 13:53)

    Slazem se. Ali ovaj "sadasnji" dolar,pa,mozda i duplo manje vredi nego "onaj" dolar od pre desetak godina.
    (NjNaj, 25. jul 2022 22:31)

    # Link komentara

  5. Samo dva tima ima prostor u kepu (Indijana i San Antonio, oba tankuju sledeće sezone). Za očekivati je da jedan od ta dva tima mu ponudi 17-20M po sezoni, za tolike pare nije neki rizik, i da ga utope posle u sred sezone za neki pik. Treba samo da nađu minimum para koje Klivlend neće da mečuje.
    (meda, 25. jul 2022 20:54)

    # Link komentara

  6. Muslim da Zvezda treba da mu da 20 milki za godinu Dana u Euroligi a Partizan nek da 5 miliona Karmelu Entoniju
    (Adzic Ivica, 25. jul 2022 18:13)

    # Link komentara

  7. Ima takvih ponuda, setimo se samo za koliko je potpisao Dezonte Marej sa Spursima. Kolin je dobar, vredi sigurno vise cak i sada a ne za godinu dana kad mu pocinje taj ugovor, tako da mislim da on nece potpisati za taj novac.

    Koliko tacno vredi zavisi od toga sta kom timu treba, ali trebalo bi da dobije barem 20 mil po godini. Sto se tice max ugovora, tacno je da on toliko ne vredi pogotovu ako ga uporedimo sa Karijem, Lukom, Morantom itd.

    Dakle, dobar igrac koji za manji novac moze da bude deo sampionskog tima, bilo kao starter ili kao vrhunski "sesti igrac", vise od toga nije.

    Klivlend tu igra prljavu igru, zna da je vecina timova ostala bez novca i da malo ko moze da ponudi, recimo, 60/3, i onda reskiraju. Ako neko ponudi 45/3, sto bi sigurno mogao da dobije, onda ce oni ispratiti tu ponudu. Slicna situacija kao u Sansima, licno mislim da je to losa politika. Verovatno ce doci do trejda, pitanje je samo kad i sa kim.
    (bskfan, 25. jul 2022 17:51)

    # Link komentara

  8. Sve zavisi od toga kakav će biti kada izađe iz povrede. Pokidao je meniskus, na njegov stil igre to može biti veliki problem ako se ne vrati skroz. Sa druge strane, uprkos brojkama bolje su izgledali bez njega na parketu nego sa njim.

    Ako je jedan Stef Kari na početku karijere sa šutom od 45% za tri mogao da potpiše sličan ugovor zbog problema sa povredama, ne vidim šta bi bio problem sa njim. Trenutno je veći rizik potpisati ugovor sa njim i zakopati se nego što je on sigurica i zalog za budućnost.
    (Jim Beam, 25. jul 2022 13:53)

    # Link komentara

  9. Sasvim su dobri bez njega, Garland zauzeo mjesto. A vjerovatno je i procjena da je veliki rizik od povreda, tako da nije neočekivano. Ako je on očekivao nešto blizu max, nije realan.
    (WillyWonka, 25. jul 2022 13:48)

    # Link komentara

  10. Сходно ценама и платама, јесте доста нижа понуда, али овим Кливленд једноставно поручује да им Секстон не треба и није приоритет. Гарланд, који је драфтован након Секстона, показао се као много боље решење на позицији плејмејкера, поготово прошле сезоне кад је Секстон био повређен.
    (Боки, 25. jul 2022 13:19)

    # Link komentara

  11. Pa ovo može i Partizan da ponudi.
    (Aleksandar, 25. jul 2022 12:57)

    # Link komentara

  12. Ak bude zdrav vredi vise,mozda cak duplo vise.
    Kada pogledamo ko sve igra za 13 miliona ili slican novac.
    Devonte Graham igra za 11,5 miliona, 2 klase losiji igrac
    (Bolton, 25. jul 2022 12:52)

    # Link komentara

  13. Kako mene tako neko ne uvredi
    (Glass, 25. jul 2022 12:42)

    # Link komentara

  14. Tezak privatnik sa losim procentima, bolje su igrali dok je bio odsutan
    (L!nK., 25. jul 2022 12:40)

    # Link komentara