1. kad procitam ime geri pejton ja se smrznem! onda skapiram da je to njegov sin... geri pejton II...ej soniksi mog detinjstva
    (kakofonija, 18. jul 2022 09:11)

    # Link komentara

  2. Bruce Brown je dobar igrač, ali njegov limit ovog leta je bio tax-payer mid-level exception (6.5M), zato je i potpisao za te pare, nije nigde mogao da dobije više od toga.
    Taj tip igrača je za plej-of timove, nije za timove u ribildingu.
    Bilo je par plej-of timova koji nisu tax-payers. Npr. Portland - ali on je izabrao da potroši mid-level za Geri Pejtona II i platio ga par miliona ispod non-tax payer mid-level exceptiona (8.3M od 10.5M). Takođe na primer Washington, ali oni su izabrali da potroše pare na Delon Wright-a (7.8M za prvu sezonu). I Geri Pejton i Delon Wright su bolji igrači od Brown-a (a sličan tip igrača) i potpisali su ih odmah na početku.
    Jednostavno nije bilo tržišta za Brown-a preko tih 6.5M za prvu godinu. Nije on nigde mogao da dobije više para od toga.
    (meda, 15. jul 2022 20:40)

    # Link komentara

  3. @brm Mozda se ne razumem u kosarku ali imam oci i vidim da Gober u napadu nista ne moze osim da zakuca ili da poentira ispod koša.Ledja tehnika ne postoji a da sutne na kos ne zna.
    (Aleksandar, 15. jul 2022 12:55)

    # Link komentara

  4. Po ugovoru ispada da je duplo losiji od Gobera a on je sa njim u rangu.
    (Aleksandar, 15. jul 2022 10:14)

    Dva potpuna različita centra. U različito koncipiranim ekipama bi imali skroz različite doprinose. Ljudi koji ne razumeju doprinos Gobera, ne razumeju košarku. On je pokazao svoj ofanzivni potencijal na poslednjim OI igrajući za Francusku, a u defanzivi je daleko najbolji u ligi. Čovek je imao u Juti lošiji ofanzivni učinak jer je Mičel, koji je organizovao sve napade, ka Goberu imao 1.5 dodavanja po utakmici. Dodavanja, ne asistencija, nije greška.
    (brm, 15. jul 2022 10:38)

    # Link komentara

  5. Статистика без Криса је: 20/10/2 проценти су 67/50/84 и то на добром узорку тако да није баш да не може ништа без њега чак је на папиру и бољи...
    (Филипинац, 15. jul 2022 10:29)

    # Link komentara

  6. Po ugovoru ispada da je duplo losiji od Gobera a on je sa njim u rangu.
    (Aleksandar, 15. jul 2022 10:14)

    # Link komentara

  7. Marko - Samo jedni su Denver Nugetsi i Samo je jedan Tim Koneli.
    (Bocko, 15. jul 2022 10:13)

    # Link komentara

  8. @goran

    U NBA je prava tuca oko najboljih igraca tako da max ugovor ima preko 60 igraca. Skoro svaki tim ima po dva a ima timova i sa 3 max igraca.

    Denver je dugo vremena bio na rubu NBA-a i ono sto su drugi mogli (da dovedu nekog FA igraca) to Denver nije mogao. Da bi se to promenilo i da bi se vratili u vrh NBA-a morali su da preplacuju igrace. Kada su dali matorom Milsapu max to je bila karastrofa ali kada su dali max Mareju i MPJ-u - to je jednostavno tako moralo da bude. Marej je imao sve predispozicije, na ruki all-staru je bio najbolji strelac i vec tada se znalo da su Jokic i Marej max igraci. Sta je Marej radio u bablu to ne treba pricati. MPJ je cudo od igraca, da je zdrav timovi bi se otimali oko njega, a Konoli je isao na rizik i sta je tu je. Ne zaboravimo da je MPJ pre dve sezone odigrao celu sezonu, tako da nije iskljuceno da se vrati zdrav. Doktori kazu da igraci sa njegovim problemom obicno imaju kracu karijeru ali da ne bi trebalo da bude problema sa njim. Da moze opet da se povredi, moze, ali povredjuju se svi...godisnje se u NBA povredi stotinak igraca, a barem desetak zavrsi i sa tezim povredama.

    Sve u svemu, cena je placena ali sada u Denver dolaze igraci koje nekada nisu mogli da dobiju. Ovaj Bruce Brown je u Denver dosao cak za manje pare nego sto je mogao da dobije u drugom timu (svega 6.5mil) jer je procenio da je to dobro za njegovu karijeru. Kao Dzeremi Grant koji je od anonimusa za jednu godinu u Denveru dosao do 22 miliona po godini.
    (bskfan, 15. jul 2022 09:56)

    # Link komentara

  9. Gober ima 200 mil a Ejtonu nece ni 133 da daju nego kao izjednacavaju ponudu! I treba da ih otera... u 3 Lepe
    (Buljko, 15. jul 2022 09:50)

    # Link komentara

  10. Pa Ejton je igrao u ekipi sa dva vrhunska beka kao Kris Pol i Buker od njih je živeo, setite se kako su McGee i Biombo na sličan način profirali u karijeri. Njegova cela igra u napadu su laki šutevi jer ceo tim igra za njega, a Sasni imaju bolji procenat pobeda bez njega. On ne zna da kreira za sebe i ne može da bude vrhunski centar nikako jer 80% njegovih poena je njemu asistirano.
    (nba, 15. jul 2022 09:48)

    # Link komentara

  11. Realno i nije igrač za max ugovor. Slabo sam može da iskreira, nema neki šut, realno limitiran igrač bez prevelikog prostora za napredak. U Sansima ga CP3 hrani loptama, ali Pol je samo jedan. Kao što neko pomenu pre neki dan za DeAndre Džordana, dobar je bio u Klipersima uz gorepomenutog majstora, posle raspad.
    (Milan, 15. jul 2022 09:48)

    # Link komentara

  12. Sansi su već izjednačili ponudu Pejsersa i tako ga zadržali. Cena je prilično visoka, čeka ih luksuz porez.
    (me myself and i, 15. jul 2022 09:36)

    # Link komentara

  13. Otišao je on u Indijanu za 133M.
    (bg, 15. jul 2022 09:36)

    # Link komentara

  14. Sansi ne nameravaju da puste Ejtona, vec su izjednacili ponudu Indijane, a razlog za nedavanje punog max-a je bio Buker jer tim ne moze da ima dva svoja igraca pod takvim ugovorom.

    U proslom komentaru sam objasnio kakve su sve opcije, ovde samo da dodam da je ipak sve u rukama Ejtona. Pravilo je jasno, ako Sansi ne produze saradnju na vreme onda na kraju ugovora moraju da daju QO, i oni su to ucinili. Ta QO je 16.4 miliona, sto znaci da Ejton, ako to zeli, moze da prihvati QO, odigra sledecu sezonu za 16.4 mil a od naredne godine je slobodan igrac i moze da bira gde ce da igra.

    Jeste da se to do sada nije dogodilo ali nije iskljuceno da se to sad desi. Ejton je nezadovoljan u Sansima, odnosi su poremeceni, i ostanak u klubu bi za njega bilo pravo mucenje. Iako je on bio prvi pik i iako ima najbolji procenat suta, ne igra se preko njega vec ima samo 12 suteva po utakmici.
    (bskfan, 15. jul 2022 09:10)

    # Link komentara

  15. "Sansi imaju rok do subote u podne da izjednače ponudu i zadrže svog Ol-star centra. To će biti najveće izjednačavanje ponude u istoriji NBA lige."

    Ejton nije All Star centar, sto je i jedna od vodecih rasprava izmedju njega i Sansa zbog kog mu nisu ponudili Max ugovor.

    Sto se Sansa tice, ja ih razumem, All Star kalibar igraci zasluzuju max ugovor.

    Ali sta onda reci Denveru, koji su dali max ugovor dvojici svojih igraca koji nikada nisu postali All Star.
    Marej i MPJ, a pitanje je da li ce ikada.

    Ejton je odlican centar, malo sporije napreduje, ali centri inace sporije sazrevaju u NBA ligi.

    Ja da sam na celu Sansa, gledao bi da ga zadrzim.
    (Goran, 15. jul 2022 09:06)

    # Link komentara