1. Bilo bi interesantno kad bi Portland probao jeftino da kupi Miles Bridges-a, verovatno može da se dobije za kikiriki trenutno.
    Mada ne znam po stilu igre koliko bi se uklopio, ali definitivno im treba još jedan PF.
    (meda, 2. jul 2022 10:51)

    # Link komentara

  2. Geri Pejton II apsolutno vredi tih 28M za 3 sezone.
    Jeste, ima 29 godina, napuniće 30 dok počne sezona, odigrao je samo jednu ozbiljnu NBA sezonu, ovu poslednju, telo mu je jedna velika tetovaža.

    Ali je igrao neverovatno dobro ove sezone (uz solidnu minutažu 17-18 minuta po meču, sve utakmice u sezoni praktično osim onih mesec i po dana kad mu je onaj divljak iz Memfisa slomio lakat u kontri), uključujući plej-of gde je bio još bolji nego u regularnoj sezoni.
    Vrlo zahvalan ali takođe vrlo specifičan igrač. Jedan od najboljih odbrambenih bekova u ligi. U napadu odličan slešer. TS% mu je uvek odličan (u plej-ofu ove godine fantastičnih 75%, na 12 odigranih utakmica, u regularnoj sezoni takođe sjajnih 68% - naravno daje 7 poena po meču samo, ali ih daje jako efikasno). Jako nizak usage%, 13-14%.

    Na mestu Denvera njega bih prvo targetovao u off-sezoni ali na žalost bio im je van price range-a (koji se sveo na tax-payer mid-level exception).
    (meda, 2. jul 2022 04:54)

    # Link komentara

  3. Nurkić i Zubac nisu za poređenje, tako da i ne čudi ovolika razlika (mada je možda malo i preterana).
    (posmatrač, 1. jul 2022 23:22)

    # Link komentara

  4. Portland je napravio odlične poteze, biće ozbiljan konkurent sledeće godine.
    Bledsoe ima delimično garantovan ugovor (3.9M garantovano od 19.4M), njega će da otpuste da ne bi plaćali luxury tax-u.
    Tim im nije izbalansiran, previše dobrih bekova, manjak visokih igrača.
    Lilard, Simons, Hart, Geri Pejton II, Sharpe koga su upravo draftovali sa visoke pozicije, nemaju minute za sve te igrače. A i pored svih tih bekova nemaju klasičnog rezervog PG-a. Na SF su takođe OK jer uz Nassir Little-a, Hart i GPII mogu da igraju tu poziciju.
    Ali od visokih igrača, osim Nurkića i Granta i rezervnog centra (Eubanks) imaju još Winslow-a koji je SW koji može da igra PF-a.
    Logičan bio bio trejd jednog beka (npr. Hart-a) za jednog PF-a.
    (meda, 1. jul 2022 22:14)

    # Link komentara

  5. Limitiran u napadu, sklon povredama. Sa druge strane posle Lilarda glavni igrač Portlanda jer i ono malo odbrane što igraju on im drži. Ovo je realan iznos u ovom trenutku, pogotovo što je prethodni ugovor dobio daleko ispod onoga što je vredeo na tržištu ali se tako zalomilo.

    Šta znam, meni je taj Portland itekako precenjena ekipa. Niti je Lilard tamo gde ga mediji guraju (top75 ikada!), niti ovaj mali Simons vredi 100 miliona, niti Bledso vredi nešto, niti Geri Pejton nakon jedne dobre sezone vredi 10 milione $ po sezoni a pre toga je igrao za minimalac. Ispade još Nurk najoptimalniji potpis, uz Granta. Ekipa za prvu rundu plejofa, ako i toliko pored Golden Stejta, Finiksa, Memfisa, Denvera, Dalasa, Klipersa. Juta, Lejkersi, Portland, Minesota i Nju Orleans ima da se bore za pozicije 7-10.
    (Jim Beam, 1. jul 2022 20:09)

    # Link komentara

  6. A,kakve to ima veze sa Nurkićem i Portlandom koga su trejdovali Atlanta i Sakramento???
    (Pionir, 1. jul 2022 20:06)

    # Link komentara

  7. Pionir

    Sigurna 100%. Pogledaj na YT klip "10 minutes of Gary Payton II playing lockdown defense". :) Baš ono što nam treba na toj poziciji, defanzivna mašina, veliki radnik i timski igrač. Stiv Ker je pokazao šta se može sa njim, na nama je sad samo da prepišemo.

    Iskreno dugo FO Portlanda nije spojio bar dva dobra poteza u off sezoni, pa evo sad. Mislim da će ekipa biti dobra i konkurentna u predstojećoj sezoni. Naravno ne treba dizati očekivanja visoko, ali ovo za sada izgleda vrlo dobro. Koliko mi se prošle godine nije pratilo (više sam gledala Milvoki, GSW, Finiks), toliko sad jedva čekam.
    (Aleks, 1. jul 2022 19:54)

    # Link komentara

  8. Top 10 centara u Nba, za te pare vrhunski prosli, centar koji ima najbolji osjecaj za asistenciju u ligi poslije Jokica, najbolji u Pick Rollu ubjedljivo, top 5 u blokadama i skokovima, odlicnih 70% sa linije slobodnih a ni trojka mu nije strana u odnosu na ostale centre koji bacaju cigle a vaze za top 10, sretno Nurk zasluzeno.
    (100%, 1. jul 2022 19:45)

    # Link komentara

  9. Atlanta poslala Hertera u Sakramento za Dzastina Holideja , Mo Harklesa i pik prve runde .
    (Arm, 1. jul 2022 19:36)

    # Link komentara

  10. Aleks da li si sigurna za Pejtona,bio je već kod nas pa nije prošao.Bolje Keohn Johnson da dobije šansu,a 9 miliona po sezoni nije baš malo,ako se slažeš
    (Pionir, 1. jul 2022 19:31)

    # Link komentara

  11. Posaljes ga u Kliperse za Zubca i ustedis 40 miliona.
    (GM, 1. jul 2022 19:23)

    # Link komentara

  12. ovakav ugovor je i Zubac zaslužio.
    (Alpina, 1. jul 2022 19:14)

    # Link komentara

  13. Bravo za Portland! Takav centar za male pare,svaka čast.
    (Pionir, 1. jul 2022 18:52)

    # Link komentara

  14. Još je bolje pisati o "krađi" Geri Pejtona mlađeg GSW-u, 28M/3, to je odličan potpis. Sklapa se fina ekipa.
    (Aleks, 1. jul 2022 18:35)

    # Link komentara